کامران عبدولی در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: طبق برنامه هر ساله این همایش تحت عنوان ایمنی و آتش نشانی برگزار خواهد شد که البته تاریخ برگزاری آن نسبت به سال گذشته چند روز تغییر کرده است. این همایش از روز یازدهم تا سیزدهم اسفندماه در سالنهای هتل المپیک ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: طی روز یازدهم افتتاحیه نمایشگاه صنعت ایمنی آتشنشانی را خواهیم داشت که شرکتهای مختلف داخلی و خارجی تجهیزات و برندهای خود را به نمایش خواهند گذاشت. در این نمایشگاه ممکن است مطبوعات، سمنها و شرکتهای دانش محور هم حضور داشته باشند. خوشبختانه طی سالهای گذشته به موضوعات ایمنی و آتشنشانی توجه بیشتری میشود و بسیاری از مهندسان هم در این مسیر قدم گذاشتهاند که بتوانند در راستای ایمنی اقداماتی انجام دهند.
جانشین معاون ایمنی و پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه طی روز دوم همایشهای علمی آغاز میشود که پنج پنل دارد گفت: مهمترین پنل مهندسی حریق است که هر ساله پایه ثابت این همایش است. این روز ها مهندسی حریق در دنیا جای خود را باز کرده است و به عنوان رشتههای دانشگاهی در حال تدریس است و دانشکده مهندسی حریق وجود دارد.
به گفته عبدولی محورهای اصلی این همایش بحرانهای طبیعی، شهری و صنعتی و تجهیزات و فناوری است.
وی افزود: مهندسی حریق بین رشتهای است و امیدواریم که در ایران هم به صورت رسمی تدریس شود. در حال حاضر این رشته به صورت غیررسمی در دانشگاه خواجه نصیر راهاندازی شده است و از آبان ماه سال ۹۷ در حال اجراست و اواخر دوره آن است. طی سال ۹۳ مصوبهای از سوی هیات وزیران داشتیم که طی آن هم قرار شده بود وزارت علوم رشته مهندسی حریق را وارد دفترچه کنکور سراسری و راهاندازی کند اما برخی کوتاهیها در این زمینه انجام شده است که امیدواریم با پیگیری وزارت علوم و هماهنگی با دانشگاه خواجه نصیر این اقدام صورت بگیرد.
عبدولی با بیان اینکه پنل دوم در خصوص تاب آوری است گفت: طی این پنل نیز موضوعات مربوط به شهر و تاب آوری شهر در برابر حوادث است که اساتید به نامی هم در این پنلها حضور دارند. یک پنل دیگر نیز در خصوص درسآموختههای عملیاتی است. در دنیا افرادی که در دانشکدههای آتشنشانی و.. کار کارشناسی انجام میدهند علاوه بر اینکه علم آن را دارند تجربههای بسیاری نیز دارند از همین جهت درس آموختههایی درباره عملیاتهای ایمنی و آتش نشانی هم داریم.
وی ادامه داد: پنل فرهنگی و اجتماعی نیز یکی دیگر از بخشهایی است که هر ساله به آن پرداختهایم. سازمان آتشنشانی تهران قصد دارد که فرهنگ ایمنی به طور کامل برای شهروندان شرح داده شود. ایمن سازی هزینه نیست بلکه بیمهای برای جان آنها است این در حالی است که بسیاری از شهروندان به هیچ وجه به ایمنی توجه نمیکنند. امیدواریم خود مردم مطالبه گر باشند و برای مثال اگر ساختمانی ناایمن بود آن را خریداری نکنند، اگر هیچ کس ساختمانی ناایمن را خریداری نکند سازندهها به ایمنی ساختمان توجه بیشتری خواهند کرد.
جانشین معاون ایمنی و پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه همه باید دست به دست هم دهیم تا ایمنی را افزایش دهیم گفت: متاسفانه برخی نظارتهای لازم بر اجرای ایمنی وجود ندارد یعنی در واقع نظارت بر ایمنی فقط به عهده سازمان آتشنشانی و شهرداری نیست، در این زمینه سازمان نظام مهندسی، ساختمان ساز و... باید اقدامات خود را به درستی انجام دهند برای مثال اگر کسی مهندس ناظر یک ساختمان میشود باید مقررات ملی ساختمان را به طور کامل بداند.
عبدولی افزود: برخی موضوعات هم به اشتباه جا افتاده است، برای مثال برخی همچنان فکر میکنند فقط ساختمانهای بالای پنج طبقه باید ضوابط ایمنی سازمان آتشنشانی را رعایت کنند چرا در پیش از سال ۹۵ شهرداری به برخی از پروندههای ساختمانهای پنج طبقه نظارت میکرد و ساختمانهایی که بیشتر از پنج طبقه داشتند را به سازمان آتش نشانی ارجاع میداد اما خوشبختانه مصوبه سال ۹۵ اجرایی شد و تمام ساختمانها باید ضوابط ایمنی سازمان آتشنشانی را رعایت کنند، اما همچنان برخی فکر می کنند ساختمانهای چهار طبقه نیاز به ایمنی ندارند این درحالی است که ایمنی همه مکانها حتی دکه ها، معابر و.. نیز باید رعایت شود.
جانشین معاون ایمنی و پیشگیری سازمان آتشنشانی تهران با بیان اینکه یکی از موضوعات دیگری که به آن هم پرداخته شده است سلامت آتشنشانان است اظهار کرد: میخواهیم از دانش و تجربیات آقای خوزه توررو که یکی از برترینهای مهندسان حریق دنیا است استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات