به گزارش ایسنا، از میان ۱۲ کارگروه کرسی یونسکو در ترویج علم به ریاست دکتر اکرم قدیمی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، اولین کارگروه این کرسی با عنوان "زن و علم" آغاز به کار کرد و به دنبال فعالیت این کارگروه، "نخستین رویداد گفتمان پیشرو علمی: ایدهها و تجربههای زنان در علم و فناوری ۲۸ بهمن ماه همزمان با هفته بزرگداشت مقام زن و مادر و روز جهانی زنان و دختران در علم در دانشگاه الزهرا برگزار شد. طی این رویداد، دختران دانشآموز و بانوان عضو هیئت علمی برگزیده به معرفی ایدههای علمی و فناورانه خود پرداخته و مورد تقدیر قرار گرفتند.
نخستین ایده برگزیده؛ کیت تکنیک مولکولی تشخیص ۱۰ نوع گوشت مختلف در فرآوردههای گوشتی
نخستین بانوی برگزیده این رویداد، دکتر شهره آریائینژاد، دارنده مدرک دکتری شیمی از دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران بود که به معرفی ایده "کیت تکنیک مولکولی تشخیص ۱۰ نوع گوشت مختلف در فرآوردههای گوشتی" پرداخت. ایده این بانوی برگزیده امکان تشخیص ۱۰ گونه مختلف از گوشت و فرآوردههای آن را با یک روش مولکولی فراهم میکند.
دومین اثر برگزیده؛ معرفی ایده "استفاده از ژلاریومهای کشت بافتی در اماکن عمومی"
دومین بانوی برگزیده دکتر پریسا جنوبی، دارای مدرک دکترا در رشته زیستشناسی تکوینی گیاهی و دانشیار و پژوهشگر برتر دانشگاه خوارزمی، در این مراسم به معرفی ایده "استفاده از ژلاریومهای کشت بافتی در اماکن عمومی" پرداخت. در این ایده گلدانهای سرپوشیده از سوی متخصصان کشت بافت تهیه شده و نیاز به هیچگونه مراقبتی به جز تأمین نور مناسب ندارند.
سومین بانوی برگزیده؛ ارائه تجربیات تلخ و شیرین به پایان رساندن دوره کارشناسی ارشد همراه با دو بارداری و ابتلا به بیماری
سومین بانوی برگزیده دکتر فرانک کبیری، دارای مدرک دکتری شهرسازی از دانشگاه هنر اصفهان، عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد و از زنان موفق در زمینه مدیریت، در ارائه خود به تجربیات سخت اما شیرین خود در به پایان رساندن موفق مقطع کارشناسی ارشد همراه با دو بارداری، ابتلا به بیماری و سختیهای ناشی از این موارد پرداخت.
چهارمین اثر برگزیده؛ بهینهسازی شرایط برای کاهش اسید فیتیک سبوس موجود در نان و حفظ خصوصیات کیفی آن
چهارمین بانوی برگزیده نخستین "رویداد گفتمان پیشرو علمی (گپ)"، سرکار خانم لاله مشرف، دارای مدرک دکترای تخصصی صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان بود و طرح "اصلاح خصوصیات تغذیهای نان و فرآوردههای آن" از سوی ایشان ارائه شد. در این ایده شرایط تخمیر مستقیم سبوس و بهینهسازی شرایط برای کاهش اسید فیتیک و در عین حال حفظ خصوصیات کیفی سبوس مورد بررسی قرار گرفت.
پنجمین اثر برگزیده؛ دستیابی به دانش فنی تولید پروبیوتیک بومی میگو
دکتر مریم میربخش، دارنده مدرک دکتری تخصصی در رشته میکروبیولوژی و عضو هیأت علمی پژوهشی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور طرح خود با عنوان "دستیابی به دانش فنی تولید پروبیوتیک بومی میگو" را ارائه کرد. ایده دکتر میربخش در این طرح، دانش فنی تولید بیش از هشت تن پروبیوتیک بومی با برند " تک سل" در مقیاس صنعتی بود.
ششمین اثر برگزیده؛ امکان تشخیص زودهنگام بیماری آتشک در درختان دانهدار با استفاده از فناوری سنجش از دور چندطیفی
دکتر نیکروز باقری که مدرک خود را در رشته مکانیک ماشینهای کشاورزی اخذ کرده است در این مراسم ایده "تشخیص زودهنگام بیماری آتشک درختان گلابی" با استفاده از فناوری سنجش از دور چندطیفی را ارائه کرد. در طرح ایشان فناوری سنجش از دور چندطیفی به کار گرفته میشود تا امکان تشخیص زودهنگام بیماری آتشک در درختان دانهدار فراهم شود.
به گزارش مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، پس از پایان ارائههای زنان دارای ایده، دکتر شهره آریائینژاد از طریق نظرسنجی آنلاین توسط حضار به عنوان ارائهدهنده برتر انتخاب شد. همچنین در حاشیهی این مراسم ۱۳ طرح به صورت پوستر ارائه شد که عبارت بودند از:
● طراحی وزنمتر برای تخمین وزن در گاومیشهای استان خوزستان - بهاره طاهری دزفولی؛
● ملات و قطعات پیشساخته گچی فرآوری شده با نانوسیلیس و تولید بتن سد با قابلیت حرارتزایی پایین و عدم ترکخوردگی - معصومه هاشمپور؛
● تجربه در صنعت گردشگری ومردمشناسی - راضیه جعفرپور؛
● تجربه پیادهسازی روش Universal Design for Learning در استان کردستان - آسو شجاعی؛
● طراحی و ساخت واکسن زنده دوگانه نیوکاسل(La Sota) + برونشیت عفونی(H-۱۲۰) و طراحی و ساخت واکسن زنده برونشیت عفونی طیور سویه IB۱۲IR - شهین مسعودی؛
● تولید نانوالیاف از پسماندهای پروتئینی - فوژان بدیعی و مریم هاشمی؛
● دانش فنی تولید انبوه نهالهای سالم سیب با فناوری کشت بافت و انتقال آن به بخش خصوصی - مریم جعفرخانی کرمانی؛
● افزایش ماندگاری جوانه گندم با استفاده از فناوری پلاسمای سرد - مریم هاشمی؛
● تولید و فرمولاسیون پروبیوتیک جدید گیاهی(بیوکنترل/ بیوفرتیلایزر) مبتنی بر سویههای بومی قارچ تریکودرما - مژگان کوثری؛
● تولید و ارزیابی کارایی سه محصول فرمولهشده بر پایه باکتریهای محرک رشد در کشت گلخانهای خیار، گوجهفرنگی و فلفلدلمهای - اکرم صادقی؛
● تولید زخمپوش ضدمیکربی گیاهی- فروغ سنجریان؛
● تولید زیستحسگر(بیوسنسور) بر پایه پلیمرهای زیست تجزیهپذیر برای تشخیص فساد مواد غذایی - ندا مفتون آزاد؛
● تولید زخمپوش ضد میکربی گیاهی - فروغ سنجریان و خانه تکانی ذهنی، عبور از دانستههای بیحاصل - سمیه سادات آخشیک.
انتهای پیام
نظرات