• یکشنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98112719960
  • خبرنگار : 71496

درخواست کمیته بین‌المللی نظارت بر آتش‌بس لیبی در مونیخ از طرف‌های درگیر

درخواست کمیته بین‌المللی نظارت بر آتش‌بس لیبی در مونیخ از طرف‌های درگیر

نشست کمیته بین‌المللی برای نظارت بر آتش‌بس در لیبی امروز (یکشنبه) در شهر مونیخ آلمان آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان مسؤولیت نشست امروز کمیته بین‌المللی نظارت بر آتش‌بس لیبی را که ادامه کنفرانس بین‌المللی برلین درباره لیبی است، بر عهده داشت.

هایکو ماس در این نشست تاکید کرد: همه طرف‌ها باید به اصول کنفرانس برلین درباره لیبی پایبند باشند. تلاش می‌کنیم به توافقنامه‌ای الزام‌آور برای برقراری آتش‌بسی دائمی در لیبی دست یابیم. آنچه اهمیت دارد آغاز مذاکرات سیاسی در لیبی تا قبل از پایان ماه جاری میلادی است.

کمیته پیگیری کنفرانس برلین امروز طرف‌های درگیر در لیبی را به تعهد درباره آتش‌بس فراخواند و تاکید کرد: وضعیت اقتصادی در این کشور نامساعد است.

ماس اظهار کرد: طرف‌های درگیر از زمین و هوا سلاح به دست می‌آورند و کمیته عزم خود را برای راه اندای سازوکار نظارت بر ممنوعیت سلاح جزم کرده است.

وی تاکید کرد: باید بر تمام طرف‌ها فشار وارد آورده و همه را نسبت به پایبندی به قطعنامه‌های سازمان ملل درباره لیبی متعهد کرد.

وزیر خارجه آلمان افزود: روشن است طی هفته‌های اخیر نقض‌های عدیده‌ ممنوعیت صادرات سلاح به لیبی را رصد کرده‌ایم و آرای مختلفی در این نشست مطرح شد اما همه معتقدند مسیری که باید آن را طی کنیم دور نگه داشتن طرف‌های درگیر از طرف‌های حامی بوده و این تنها راه حل است.

وزیر خارجه آلمان به مشارکت دادن اتحادیه آفریقا در حل نزاع لیبی دعوت کرد و گفت، این مساله به یک کشور آفریقایی مربوط است.

استفانی ولیامز، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی نیز گفت، کیمته پیگیری کنفرانس برلین بار دیگر در ۲۶ فوریه (هفتم اسفند) در ژنو جمع می‌شود.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در این نشست به نمایندگی از کشور خود حضور داشت و علاوه بر او نمایندگانی از آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، مصر، ایتالیا و امارات هم در این نشست حاضر شدند.

شهر برلین، پایتخت آلمان ۱۹ ژانویه میزبان کنفرانسی با مشارکت نمایندگان ۱۲ کشور و چهار سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای بود که از مهم‌ترین بندهای بیانیه پایانی آن می‌توان به لزوم پایبندی به آتش‌بس مطابق با طرح ترکیه-روسیه از دوازدهم همان ماه و بازگشت به روند سیاسی برای حل اختلافات اشاره کرد.

شورای امنیت سازمان ملل چهارشنبه گذشته پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی انگلیس درباره لزوم پایبندی به آتش‌بس در لیبی را تصویب کرد. این پیش‌نویس با رای موافق ۱۴ عضو از مجموع ۱۵ عضو شورای امنیت به تصویب رسید و در این میان روسیه از رای دادن امتناع کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha