به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پیر کلاور انداییکاریه، رئیس این کمیسیون به خبرنگاران گفت، باقی مانده اجساد ۶۰۳۲ قربانی و همچنین هزاران گلوله در این گورهای دسته جمعی کشف شده است. لباسها، عینک و تسبیح در این گورها برای تشخیص هویت این قربانیان مورد استفاده قرار گرفته است.
بروندی یکی از کشورهای کوچک در شرق آفریقا در گذشته با خشونت دست و پنجه نرم کرده و درگیر جنگ داخلی، اشغالگری استعماری و چندین دهه قتل عام بوده است.
رئیس این کمیسیون با اشاره به یک قتل عام که گمان میرود در آن مردم از گروه قومی هوتو هدف قرار گرفته باشند، گفت: خانوادههای قربانیان حالا میتوانند به سکوتی که ۴۸ سال بر آن اعمال شده بود، پایان دهند و این سکوت را بشکنند.
جمعیت بروندی بین گروههای قومیتی توتسی و هوتو تقسیم میشود. علت اصلی وقوع جنگ داخلی که ۳۰۰ هزار کشته برجای گذاشت و در ۲۰۰۵ پایان یافت، درگیریهای قومیتی بود.
این کمیسیون دولتی در ۲۰۱۴ برای تحقیق درباره اقدامات مستبدانه از ۱۸۸۵ زمانیکه خارجیها به بروندی وارد شدند تا ۲۰۰۸ زمانیکه توافق صلح به جنگ داخلی پایان داد، تشکیل شد.
تا به اکنون بیش از ۴۰۰۰ گور دسته جمعی در سراسر این کشور آفریقایی علامت گذاری شده و بیش از ۱۴۲ هزار قربانی این خشونتها تعیین هویت شدهاند.
سازمان ملل هشدار داده که نقضهای حقوق بشری ممکن است بار دیگر پیش از انتخابات مه ۲۰۲۰ در این کشور افزایش یابد. از ۲۰۱۵، زمانیکه پیر انکورونزیزا، رئیس جمهوری بروندی برای سومین بار کاندید این سمت شد، صدها تن از مردم این کشور در جریان درگیری با نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
انتهای پیام
نظرات