• شنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۶:۴۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 98112619166
  • خبرنگار : 71605

واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد افتتاح شد/ پذیرش دانشجو از ۲۸ بهمن‌

واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد افتتاح شد/ پذیرش دانشجو از ۲۸ بهمن‌

واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی امروز با حضور دکتر محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، سید محمودرضا آقامیری سرپرست دانشگاه آزاد استان تهران و واحد تهران مرکزی و حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه معاون علوم انسانی دانشگاه افتتاح شده و در این مراسم از تالار و تندیس زنده یاد جبار باغچه‌بان نیز رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی مقداری سرپرست واحد بین‌الملل فرشتگان در این مراسم که امروز در تالار جبار باغچه‌بان واحد فرشتگان برگزار شد ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر خاطر نشان کرد: امروز روز بزرگی برای ایران و شهروندان ایران زمین با نیازهای ویژه است.

وی با اشاره به ربات اجتماعی رسا و خوشامدگویی این ربات در ابتدای این برنامه اظهار کرد: همه چیز از همین ربات شروع شد و چهار سال قبل پژوهش بین رشته‌ای و بین دانشگاهی با همکاری صندوق حمایت از پژوهشگران و پژوهشگاه ارتباطات آغاز شد و در این پروژه طراحی و ساخت ربات اجتماعی به عنوان دستیار آموزش زبان اشاره در دستور کار قرار گرفت و به عبارتی این ربات دستیاری برای دستیابی به اهداف اجتماعی بود.

سرپرست واحد بین‌الملل فرشتگان ادامه داد: آبان‌ماه سال ۱۳۹۵ اولین مقاله مربوط به پژوهش فوق را در کنفرانس رباتیک اجتماعی که در کانزاس آمریکا برگزار شد ارائه کردیم که در این برنامه با اساتید ناشنوا آشنا شدم و به این پی بردم که اگر ناشنوایان در آمریکا می‌توانند تسهیلات عالیه داشته باشند و عضو هیات علمی و استاد شوند چرا در ایران و منطقه چنین امکانی وجود نداشته باشد.

مقداری با اشاره به این‌که طرح‌نامه تاسیس دانشگاهی برای ناشنوایان و کم‌شنوایان را نوشته است، اظهار کرد: این موضوع را با همکاران نزدیک در میان گذاشتم و در آن زمان یکی از همکاران (دکتر دورعلی) پیشنهاد نام فرشتگان را برای این واحد دانشگاهی دادند. این طرح‌نامه را برای دکتر فرهادی وزیر علوم وقت فرستادیم و شش ماه بعد مجوز تاسیس دانشگاه از کمیسیون گسترش عالی صادر شد و البته به ما توصیه شد یک نهاد پشتیبان برای عملی کردن این طرح‌نامه پیدا کنیم.

مقداری اضافه کرد: یک سال بعد موضوع پیشنهاد تاسیس دانشگاه مخصوص ناشنوایان و کم شنوایان را با دکتر تهرانچی مطرح کرد که ایشان از این تصمیم حمایت کرده و با طی مراحل قانونی انجام این کار مسیر را برای ما هموار کردند. بر این اساس شورای راهبردی تشکیل شد و در آذر ماه ۹۷ از من خواسته شد تا مسئولیت راه اندازی واحد بین‌الملل فرشتگان را تحت ریاست دکتر آقامیری بر واحدهای استان تهران بر عهده بگیرم.

وی سپس با اشاره به سوابق مرحوم جبار باغچه بان توضیح داد: باغچه بان مردی بود که در سال ۱۳۰۳، ۱۰ سال قبل از تاسیس دانشگاه تهران و ۶۰ سال بعد از دانشگاه گالودت آمریکا مدرسه ناشنوایان را در تبریز راه اندازی کرد.

سرپرست واحد بین‌الملل فرشتگان با بیان اینکه انسان‌هایی در تاریخ هستند که از زمانه خود جلوتر بوده و دوراندیش و آینده نگر هستند افزود: واحد فرشتگان دارای مجوز قطعی از وزارت علوم بوده و با گشاده دستی دانشگاه آزاد در بهترین منطقه شهر واقع شده است.

مقداری خاطرنشان کرد: واحد فرشتگان در ۲۸ بهمن ماه در هشت رشته مصوب نقاشی، معماری داخلی، مترجمی زبان انگلیسی، علوم ورزشی، عکاسی و تبلیغات در مقطع کارشناسی و رشته‌های فناوری اطلاعات، اینترنت و شبکه‌های گسترده، هنرهای تجسمی (گرافیک) و هنرهای تجسمی (عکاسی) دانشجو می‌پذیرد و انشالله برای توانمندسازی و گسترش این دانشگاه نیز اقدام خواهیم کرد.

وی با اشاره به جذب اولین هیات علمی ناشنوا در این دانشگاه، واحد فرشتگان را نقطه عطفی در زندگی هم وطنان ناشنوا دانست و افزود: دو ماموریت برای دانشگاه تعریف کردیم که یکی توانمندسازی افراد کم توان با نیازهای ویژه برای آموزش و موفقیت و دیگری فرهنگسازی در جامعه ایرانی برای پذیرش این افراد به عنوان همکار و ... است.

مقداری در پایان گفت: در قرن حاضر نمی‌توانیم بپذیریم افراد به خاطر کم توانی در خانه بمانند. ما کار دشواری را آغاز کردیم اما این راه به تدریج هموار خواهد شد.

واحد بین‌الملل فرشتگان نقطه عطفی برای جامعه یک میلیونی ناشنوایان در کشور است

به گزارش ایسنا، محمدمهدی طهرانچی در مراسم افتتاح واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی که امروز در تالار جبار باغچه‌بان این واحد دانشگاهی برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از اینکه در مدت خدمت خود این توفیق به دست آمده تا برای کسانی که از نعمت شنیدن و سخن گفتن محرومند اما ناتوان نیستند یک دانشگاه ویژه تاسیس شود، گفت: در این راستا از دکتر مقداری سرپرست واحد فرشتگان که فرصت خدمت را به ما اعطا کرد تشکر ویژه دارم. همچنین از تمام کسانی که حمایت کردند تا واحدی درخور برای جامعه یک میلیون نفری ناشنوایان تاسیس شود قدردانی می‌کنم.

وی تاسیس مدرسه مخصوص ناشنوایان از سوی دکتر باغچه بان که 95 سال پیش رخ داد را آغاز این راه برای جامعه ناشنوایان دانست و افزود: افتتاح واحد بین‌الملل فرشتگان نیز نقطه عطفی در این مسیر به شمار می‌آید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: زبان در انتقال مفاهیم و تفکر جای خاص خود را دارد. امروز زبان اشاره می‌تواند منشأ تفکر و انتقال مفاهیم و بروز استعدادهای ناشنوایان در جامعه ما باشد. این در حالیست که ناشنوایان مانند بقیه مردم می‌توانند فکر کنند و برای حضور در حوزه اندیشه مانعی ندارند بلکه مانع ما بودیم که در حوزه آموزش عالی برای اینها فکری نکردیم و امروز خوشحالیم که این غفلت آموزش عالی را جبران می‌کنیم و امیدواریم افتتاح این واحد دانشگاهی نقطه عطفی برای همه فارسی زبانان ناشنوان از جمله در کشورهای افغانستان و تاجیکستان نیز باشد.

وی تاکید کرد: برای بخش کم شنوا و ناشنوا به بستر ویژه‌ای نیاز داریم و دانشگاه آزاد به عنوان یک دانشگاه اجتماعی مصمم است که در این راه گام برداشته و واحد فرشتگان در تمام مقاطع پذیرش دانشجو داشته باشد.

طهرانچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خداوند اگر نعمتی را بگیرد نعمت دیگری عطا می‌کند، این عزیزانی که غیبت نمی‌شنوند و دروغ نمی‌گویند دارای فکر زلال هستند. انشالله سال آینده بتوانیم به رشته‌های علوم انسانی از جمله حقوق که به زبان خوبی تعلق دارند نیز بپردازیم.

وی با اشاره به مسئله فراهم کردن شغل برای جامعه ناشنوایان گفت: این جامعه نیز نباید کارمند محور باشد بلکه فضا را برای فناورانی تربیت کند که خود منشأ کار و مولد باشند که این رویکرد با پیگیری دکتر مقداری فراهم خواهد شد. ما هم سعی داریم به جای آنکه به دنبال قانون و مقررات باشیم به این افراد ماهیگیری یاد دهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: با این موضوع موافق هستم که هیچ ناشنوایی نباید به علت نداشتن شهریه از تحصیل محروم بشود و در این رابطه راه حلی پیدا خواهیم کرد.

وی در پایان اضافه کرد: خوابگاه خواهران واحد فرشتگان در حال راه اندازی است و انشالله پانسیون مخصوص پسران نیز زمانی که جمعیت به حد نصاب برسد راه اندازی خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha