• شنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98112618717
  • منبع : نمایندگی زنجان

راه‌اندازی ۱۱۰ مرکز نیکوکاری جدید در زنجان

راه‌اندازی ۱۱۰ مرکز نیکوکاری جدید در زنجان

ایسنا/زنجان معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان گفت: امسال نسبت به ایجاد ۱۱۰ مرکز جدید در راستای واگذاری کارها به مردم اقدام خواهد شد.

حجت‌الاسلام احمد جباری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مراکز نیکوکاری با محوریت مساجد و رویکرد فقرزدایی مشغول به فعالیت و خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند. لازم به ذکر است که واگذاری کارها به مردم منجر به بالا رفتن نرخ شتاب خدمات‌رسانی به نیازمندان و کاهش مراجعات به کمیته امداد امام خمینی (ره) می‌شود.

وی به اهداف راه‌اندازی مراکز نیکوکاری در استان اشاره و عنوان کرد: هدف از ایجاد این مراکز، ترویج و توسعه فرهنگ انفاق، احسان، نیکوکاری و هم‌افزایی در اقدامات نیکوکارانه در جامعه، نشر سنت‌های حسنه اسلامی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم مردمی در ارائه خدمت به محرومان و احیای مسئولیت‌های اجتماعی است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان به دیگر اهداف مراکز نیکوکاری اشاره و ابراز کرد: توسعه و احیای کارکردهای اجتماعی مساجد، برقرای عدالت اجتماعی، افزایش همبستگی و تکافل اجتماعی، تقویت حس هم‌دردی و نوع‌دوستی در اجتماع، احیای حقوق همسایگی، توسعه شبکه‌های ارتباطی و حمایتی در جامعه، ساماندهی و مدیریت امور خیر و احسان در جامعه و واگذاری امور به مردم، از جمله سایر اهداف مراکز نیکوکاری محسوب می‌شود.

جباری با بیان اینکه خیرین می‌توانند با مراجعه به مراکز نیکوکاری که با محوریت مساجد در محلات استان ایجاد شده‌ است، مساعدت‌های نقدی و غیرنقدی خود را پرداخت کنند، افزود: همچنین خیرین می‌توانند برای انجام امور خداپسندانه، دیگر تخصص‌های خود را اعلام کنند تا در صورت نیاز به تخصص ایشان به آن‌ها مراجعه شود.

وی به چگونگی توزیع کمک‌های نقدی و غیرنقدی خیرین در هر منطقه اشاره و عنوان کرد: کمک‌ها و مساعدت‌هایی که خیرین هر منطقه به صورت نقدی و غیرنقدی در اختیار مراکز قرار می‌دهند، با توجه به وجود بانک اطلاعات موجود پیرامون نیازهای نیازمندان، همچنین با توجه به نیازسنجی‌هایی که از قبل صورت گرفته است، توزیع مساعدت‌ها بلافاصله به صورت کاملا هدفمند و با رعایت عزت و کرامت انسانی نیازمندان انجام خواهد شد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان با بیان اینکه در هر محله شبکه‌سازی صورت می‌گیرد، ادامه داد: علاوه بر این، از تخصص‌ها و حرفه‌های مختلف خیرین استان برای پرداختن به امور مختلف استفاده می‌شود. به عنوان مثال اگر در محل پزشکی وجود داشته باشد، بیمار نیازمند به آن معرفی خواهد شد، یا در صورت وجود معلم در یک محل، فرزندان نیازمندان برای تدریس، به وی معرفی خواهند شد و به این صورت همه تخصص‌های موجود در خیرین شناسایی شده و شبکه‌سازی می‌شود.

جباری با اشاره به اینکه مراکز نیکوکاری دارای نرم‌افزار ثبت و ضبط هستند، افزود: مراکز نیکوکاری از فردمحوری به سوی برنامه‌محوری در حال حرکت هستند، به طوری که دیگر کمک‌ها شخص‌محور نخواهد بود. همچنین لازم به ذکر است که همه مراکز نیکوکاری دارای حساب حقوقی نزد صندوق امداد ولایت هستند تا وجوه به آن حساب مختص مرکز واریز و پس از آن وجوه مذکور بدون دخالت امداد و توسط مرکز نیکوکاری هزینه شود.

وی با بیان اینکه مراکز نیکوکاری کاملا افتخاری ایجاد می‌شود، گفت: همه کمک‌ها با هم‌افزایی اعتبارات امداد به نیازمندان پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است که شفافیت عملکرد، واگذاری برخی امور تصدی‌گری به خود مردم (از مردم به مردم)، بهره‌گیری از ظرفیت مساجد، پرداخت سریع  و حذف مراحل بروکراسی اداری، از جمله اهداف مراکز نیکوکاری به‌شمار می‌آید.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان با اشاره به اینکه تعداد مراکز نیکوکاری استان ۸۳ مرکز نیکوکاری است، خاطرنشان کرد: تعداد ۶ مرکز نیکوکاری از میان مراکز موجود در استان زنجان توسط بانوان اداره می‌شود، این در حالی است که هیچ مرکز نیکوکاری ویژه بانوان در استان وجود ندارد. گفتنی است که نحوه اهدای کمک‌ها به مراکز نیکوکاری استان به‌صورت نقدی و غیرنقدی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha