به گزارش ایسنا، این گزارش از طرف سازمان صلح سبزِ جنوب شرقی آسیا و مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک صورت گرفته و مشخص کرده که سوختن بنزین، زغال سنگ و نفت سه برابر بیشتر از شمار کشتهشدگانِ تصادفات جادهای در سطح جهان جان افراد را میگیرد.
کودکان به ویژه آنهایی که در کشورهای کم درآمد زندگی میکنند، پیش از پنجمین سال تولد زندگی خود جزو ۴۰ هزار نفری قرار میگیرند که هر ساله به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگی ذرات منتشر شده از سوختهای فسیلی جان خود را از دست میدهند.
به گفته کارشناسان سازمان صلح سبز در شرق آسیا، آلودگی هوا تهدیدی برای سلامتی و اقتصاد بوده و هر ساله آلودگی هوای ناشی از سوختهای فسیلی جان میلیونها انسان را گرفته، خطر ابتلا به سکته مغزی، سرطان ریه و آسم را افزایش داده و برای اقتصاد جهانی تریلیونها دلار هزینه دارد.
این مطالعه که امروز (چهارشنبه) منتشر شد، برای محاسبه تأثیرات بهداشتی و متعاقب آن هزینه اقتصادی در سال ۲۰۱۸ میلادی، مجموعه دادههای جهانی غلظت سطح آلایندههای متداول PM۲.۵، ازن و NO۲ را مورد بررسی قرار داد و موارد زیر را آشکار ساخت:
- NO۲ منتشر شده از وسایل نقلیه بنزینی و دیزلی، نیروگاهها و کارخانهها با حدود چهار میلیون مورد جدید ابتلا به آسم در کودکان در هر سال مرتبط است. حدود ۱۶ میلیون کودک به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگی سوختهای فسیلی با این بیماریها و مشکلات زندگی میکنند.
- آلودگی ذرات ریز که با عنوان PM۲.۵ شناخته میشوند، هر ساله منجر به حدود ۱.۸ میلیارد روز غیبت از کار به دلیل بیماری مربوطه میشود.
- چین، آمریکا و هند از نظر تأثیر آلودگی هوا با هزینه تخمین زده شده به ترتیب ۹۰۰ میلیارد دلار، ۶۰۰ میلیارد دلار و ۱۵۰ میلیارد دلار بیشترین میزان ضرر اقتصادی را متحمل میشوند.
این مطالعه استدلال کرده که راهحلهای بحران آلودگی هوا مشخص است و همچنین به مقابله با شرایط اضطراری اقلیمی کمک کرده است.
این مطالعه همچنین گذار به یک سیستم انرژی و حمل و نقل پاک را دارای مزایای اقتصادی و سلامتی دانسته است. در مطالعات مزبور به تحقیقاتی که اخیراً توسط آژانس حفاظت از محیط زیستِ ایالات متحده منتشر شده نیز اشاره شده است و نشان میدهد که هر یک دلار که طبق قانون هوای پاک ایالات متحده سرمایه گذاری شده، در عوض حداقل ۳۰ دلار سودآوری داشته است. به همین ترتیب، اجرای یک روز در هفته بدون خودرو در بوگوتای کلمبیا به ازای هر یک دلار سرمایهگذاری، چهار دلار به دلیل مزایای سلامتی سودآوری داشته است.
به نوشته روزنامه گاردین، کارشناسان در این مطالعه تاکید کردند با گذار به منابع تجدیدپذیر انرژی، کنار گذاشتن اتومبیلهای دیزلی و بنزینی و ساخت وسایل حمل و نقل عمومی مشکلات آلودگی هوا قابل حل است.
انتهای پیام
نظرات