• چهارشنبه / ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98112317416
  • خبرنگار : 71606

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت:

"کووید-۱۹" تهدیدی جدی برای جهانیان است

"کووید-۱۹" تهدیدی جدی برای جهانیان است

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (سه‌شنبه) شیوع کروناویروس جدید در چین را یک "تهدید بسیار جدی برای سایر جهان" خوانده و اعلام کرد باید آن را "دشمن عمومی شماره یک" دانست.

به گزارش ایسنا، تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از همه کشورها خواست تا تدابیر لازم را برای کشف و مهار این ویروس به ویژه در حداقل ۳۰ کشور با سیستم‌های بهداشتی ضعیف‌تر که شیوع این ویروس در آن‌ها می‌تواند "ویرانی" ایجاد کند، انجام دهند.

آدهانوم با تاکید بر خطر جدی این عفونت ویروسی افزود: صادقانه بگویم، کروناویروس جدید در ایجاد دگرگونی‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قدرتمندتر از هر حمله تروریستی است.

به گفته وی، چین تاکنون ابتلای ۴۲ هزار و ۷۰۸ نفر را به کروناویروس جدید و مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر ناشی از آن را تایید کرده و هم‌چنین در ۲۴ کشور دیگر نیز کمتر از ۴۰۰ مورد ابتلا گزارش شده است.

سازمان جهانی بهداشت جلسه‌ای دو روزه را آغاز کرده و در آنجا به اقداماتی چون به اشتراک‌گذاری نمونه‌های ویروس و تسریع تحقیقات در مورد تولید داروها و واکسن‌ها پرداخته است. 

آدهانوم با اشاره به این که اولین واکسن بیماری کروناویروس جدید که هم‌اکنون با نام رسمی "کووید-۱۹" (Covid-۱۹) شناخته می‌شود، تا ۱۸ ماه آینده ساخته می‌شود، اظهار داشت که جهانیان باید با استفاده از سلاح‌های موجود برای مقابله با این ویروس و در عین حال آماده‌سازی طولانی مدت با استفاده از مقدمات واکسن‌ها هر آنچه را که امروز از دستشان برمی‌آید انجام دهند.

وی ادامه داد با توجه به این که ۹۹ درصد از موارد ابتلا به کووید-۱۹ در چین شناسایی شده، این وضعیتی بسیار اضطراری برای آن کشور است اما در عین حال یک تهدید بسیار جدی برای سایر نقاط جهان نیز محسوب می‌شود.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت این اظهارات را در جلسه دو روزه‌ مربوط به شیوع کروناویروس جدید مطرح کرده است که بیش از ۴۰۰ محقق و مقامات کشورهای مختلف در آن حضور داشته و هم‌چنین برخی از مقامات چین و تایوان از طریق کنفرانس ویدیویی در آن شرکت داشتند.

آدهانوم روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به مواردی که این هفته در فرانسه و انگلیس مشاهده شده است، به "مواردی درباره انتقال ویروس از افرادی که سابقه سفر به چین را ندارند" اشاره کرد. آزمایش‌های کروناویروس پنج تبعه انگلیسی که با فردی که پیش‌تر به سنگاپور سفر داشته در کلبه‌ای واقع در یک پیست اسکی در فرانسه سکونت داشتند، مثبت درآمده بود.

وی در این ارتباط گفت: کشف همین تعداد کم از چنین مواردی می‌تواند جرقه‌ای باشد که به آتش‌سوزی بزرگ‌تری تبدیل می‌شود اما اکنون فقط یک جرقه است و هدف ما مهار آن است.

مقامات بهداشت هنگ کنگ اعلام کردند ساکنین یک ساختمان مسکونی در هنگ کنگ که یک زن و مرد در آن به کووید-۱۹ مبتلا بودند، تخلیه شده و آزمایش‌های این بیماری در آن‌ها منفی تشخیص داده شده است. این خبر نگرانی‌ها را در مورد شیوع کروناویروس جدید در این شهر تحت کنترل چین کاهش داده است.

بنا بر گزارش رویترز، هنوز سؤالات بسیاری در مورد منشا ویروس باقی مانده است که در ماه دسامبر در یک بازار حیات وحش در شهر مرکزی "ووهان" چین پدیدار شد. آدهانوم در این نشست گفت: ما امیدواریم که یکی از نتایج این جلسه نقشه راهی توافقی برای تحقیقات در همین زمینه باشد که محققان و کارشناسان آن را ترسیم می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha