به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، حزب شین فین که جناح سیاسی سابق ارتش جمهوری ایرلند بوده و پس از مدتی خود را از نو به عنوان یک حزب جناح چپ مطرح کرد، توانست در انتخابات پارلمانی جمهوری ایرلند ۲۴.۵ درصد آرا را از آن خود کند که تقریبا دو برابر سهماش در انتخابات پیشین این کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی بود.
در نتایج اولیه انتخابات، پس از حزب شین فین، حزب جمهوریخواه با کسب ۲۲.۲ درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفته و حزب "فاین گیل" به رهبری لئو واردکار، نخست وزیر ایرلند با کسب ۲۰.۹ درصد از آرا در جایگاه سوم قرار گرفته است.
ماری لو مکدونالد، رهبر حزب ناسیونالیست شین فین به خبرنگاران گفت: به نظرم عادلانه است که بگوییم این انتخابات تاریخی بوده است. این انتخابات انقلابی در صندوقهای رای محسوب میشود.
اما به نظر میرسد از نظر تعداد کرسی در پارلمان حزب شین فین دست کم از یکی از رقبایش عقبتر باشد و در نتیجه بعید است که چیزی بیشتر از یک شریک خرد و کوچک در دولت باشد.
نتایج نهایی انتخابات پارلمانی جمهوری ایرلند امروز دوشنبه و یا در روزهای آتی مشخص خواهد شد.
هدف نهایی حزب شین فین متحد شدن ایرلند شمالی با جمهوری ایرلند است و اعلام کرده که شرط هرگونه ائتلاف، انجام تدارکات فوری برای برگزاری یک رفراندوم اتحاد میان ایرلند شمالی با ایرلند است که لندن را تحت فشار خواهد گذاشت تا ظرف پنج سال آن را برگزار کند.
مکدونالد گفت: شین فین با تمامی احزاب درباره تشکیل یک دولت مذاکره خواهد کرد و دیگر احزاب نیز باید مسئولیت خود را بپذیرد.
وی افزود: من اخراج یا مذاکره در رابطه با کنار گذاشتن حزبمان را که یک چهارم از آرای انتخابات را به دست آورده قبول نخواهم کرد و به نظر من صحبت در این رابطه اساسا غیردموکراتیک است.
حزب فاین گیل و حزب جمهوریخواه که از سال ۱۹۲۲ قدرت را بین یکدیگر دست به دست کردهاند، پیش از انتخابات تشکیل هرگونه دولت ائتلافی با حزب شین فین را رد کرده بودند.
اگرچه لئو واردکار امتناع خود از تشکیل ائتلاف با حزب شین فین را به خاطر اصول و سیاستهای حزباش مجددا تکرار کرد، اما مایکل مارتین، رهبر حزب جمهوریخواه از تکرار امتناعاش از تشکیل ائتلاف با حزب شین فین امتناع کرده و تنها گفت ناسزگاریهای قابل توجهی در حوزه سیاست وجود دارد.
وی افزود: سیاستها و اصول ما یک شبه تغییر نکرده است اما مهم آن است که کشور همواره در اولویت است.
واراد کار تاکید کرده که با تمامی احزاب به جز شین فین درباره تشکیل دولت گفتوگو خواهد کرد. گزینه دولت اقلیت به رهبری فاین گیل یا حزب جمهوریخواه یا نخستین دولت ائتلافی میان این دو حزب همچنان به قوت خود باقی است.
انتهای پیام
نظرات