• شنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98111913380
  • خبرنگار : 50159

/حامل‌هایی که انرژی را از ورزشکاران می‌گیرد/

بدهی‌های کمرشکن؛ زخم کهنه اماکن ورزشی زنجان

بدهی‌های کمرشکن؛ زخم کهنه اماکن ورزشی زنجان

ایسنا/زنجان هزینه حامل‌های انرژی در برهه کنونی به یکی از دغدغه‌های مهم تبدیل شده که بی‌شک پررنگ‌ترین هزینه‌های این بخش، دامن اماکن ورزشی را گرفته است.

«باز که کلاهت و برنداشتی، اگه بالاخره تو سرما نخوردی»، «مامان به خدا هوای سالن خوبه، گرمم می‌شه». این جملات، حکایت این روزهای خانواده‌هایی است که فرزندشان ساعاتی از روز را در اماکن ورزشی سپری می‌کند. شاید در وهله اول همه حواس‌مان به ورزش‌هایی باشد که قرار است در فضای آزاد انجام شود اما این جملات مخصوص ورزشکارانی است که قرار است تمرینات خود را به دلیل شرایط آب و هوایی در سالن‌های سرپوشیده و گرم‌تر از آنچه که در بیرون می‌گذرد، انجام شود.

زنجان یکی از استان‌های کوهستانی و سردسیر کشور است و همین مسئله ایجاب می‌کند که فعالیت‌های ورزشی در فصول سرد سال در سالن‌های سرپوشیده انجام شود. خوشبختانه زنجان به لحاظ زیرساخت‌های استاندارد ورزشی، از جایگاه خوبی در کشور برخوردار است. سالن‌هایی چون مادران و کودکان، ایپکچی، بدمینتون، خانه ووشو و تکواندو، سالن شش‌هزار نفری و ... گواه این ادعا است اما آنچه که امروز به یک نگرانی در عین چنین برخورداری از چنین زیرساخت‌هایی تبدیل شده، بحث گرمایش این سالن‌ها است.

بعد از قانون هدفمندی یارانه و  تغییراتی که در قیمت حامل‌های انرژی اعمال شد، اماکن ورزشی یکی از بخش‌هایی بود که تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفت و در برهه‌ای از زمان شاهد قطع شدن آب، برق و گاز سالن‌های ورزشی استان زنجان بودیم و بی‌شک دود این اقدامات، بیش از همه به چشم ورزشکاری می‌رفت که با انگیزه فراوان، بخشی از آمال خود را در فعالیت‌های ورزشی جست‌وجو می‌کرد اما به هر حال تا به امروز این روند به صورت کج‌دار و مریز مدیریت شده تا ورزشکاران کم‌ترین خسارت را از اقدامات متحمل شوند.

بدهی معوقه میلیاردی اماکن ورزشی زنجان

وقتی وارد سالن ورزشی می‌شویم، از ظواهر امر چنین برمی‌آید که همه چیز در آرامش کامل بوده و ورزشکاران بدون کوچک‌ترین دغدغه به تمرینات زیر نظر مربیان مشغول هستند اما شاید این همان مثال «آرامش قبل از طوفان» باشد، طوفانی که مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان از آن به عنوان بدهی معوقه میلیاردی اماکن ورزشی استان بابت هزینه حامل‌های انرژی یاد کرده و می‌گوید: بدهی آب، برق و گاز اماکن ورزشی تحت پوشش این اداره‌کل مربوط به سنوات گذشته بوده و مبلغ آن بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.

علی خلیلی با یادآوری اینکه این معوقات مربوط به زمانی بود که اماکن ورزشی در اختیار هیئت‌های ورزشی قرار داشت، می‌افزاید: این میزان معوقه برای حامل‌های انرژی شامل اماکنی است که مالکیت آن در اختیار اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان بوده و بدهی‌ها تقریبا مربوط به همه این اماکن ورزشی می‌شود که بعد از حضور در استان زنجان، همه کسانی را که اماکن ورزشی تحت مالکیت این اداره‌کل را در اختیار داشتند ملزم کردیم تا قبوض حامل‌های انرژی خود را به‌روزرسانی کنند.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه هیئت‌های ورزشی جزو نهادهای عمومی غیردولتی هستند، مشکل معوقات میلیاردی حامل‌های انرژی اماکن ورزشی، قصه‌ای باشد که سر دراز دارد، حال آنکه به این قصه طولانی باید کمبود تخصیص منابع را نیز اضافه کنیم تا بر تراژدی بودن این رمان بی‌انتها بیافزاییم، تامین اعتباری که به گفته مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان، امکان تامین آن از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در شرایط کنونی، امری امکان‌ناپذیر و شاید هم محال باشد.

تاسیساتی که پیر و فرتوت شده است

از قدیم‌الایام می‌گوید دوست کهنه‌اش خوب است اما این کهنه‌گی در خصوص سیستم‌ها و تاسیسات گرمایشی و سرمایشی اماکن ورزشی هیچ نشانه‌ای از رفاقت نیست؛ چرا که تجربه نشان داده است به هر میزان که بر عمر این تاسیسات افزوده شود، به همان میزان از کارآیی‌شان کاسته خواهد شد و این کاسته شدن از کارآیی دغدغه‌های بزرگ‌تری را به دنبال دارد که شاید یکی از مهم‌ترین آن‌ها افزایش میزان مصرف حامل‌های انرژی و سنگین‌تر شدن بدهی‌ اماکن ورزشی به شرکت‌های خدمات‌رسان باشد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان نیز دل خوشی از این فرتوت بودن تاسیسات گرمایشی و سرمایشی اماکن ورزشی نداشته و اظهار می‌کند: متاسفانه این دغدغه نیز مشکلات ما را دوچندان کرده است؛ چرا که تاسیسات گرمایشی و سرمایشی اماکن ورزشی به هر میزان که فرسوده و کهنه باشد، به همان میزان، میزان مصرف حامل‌های انرژی را افزایش خواهد داد و این یعنی نه تنها قادر به به‌روز کردن بدهی‌های خود نخواهیم بود، بلکه این هزینه‌ها هر روز بر روی هم انباشته خواهد شد.

این مسئول، دلیل فرسوده بودن سیستم گرمایشی و سرمایشی اماکن ورزشی استان را تخصیص پایین اعتبارات حفظ و نگه‌داری اماکن ورزشی دانسته و خاطرنشان می‌کند: متاسفانه در سال‌های اخیر، اعتباراتی که به بخش عمرانی اختصاص می‌یابد بسیار کم است، این در حالی است که برای حفظ و نگه‌داری اماکن ورزشی، اعتباری به مراتب کمتر تخصیص می‌یابد و این خود باعث می‌شود که نتوانیم در خصوص به‌روز کردن تاسیسات گرمایشی و سرمایشی اماکن ورزشی، اقدامات اساسی انجام دهیم.

قطع گاز؛ آخرین راهکار برای وصول مطالبات

بحث هزینه‌ حامل‌های انرژی نه برای اماکن ورزشی، بلکه برای همه بخش‌هایی که به نوعی از این حامل‌ها استفاده می‌کنند، سکه دو رویی است که یک طرف آن مصرف‌کننده و روی دیگر آن مربوط به شرکت‌هایی است که این خدمات را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. گویا از سه شرکت گاز، آب و برق، وضعیت شرکت آب به خاطر نوع فعالیتی که اماکن ورزشی دارد، کمی بهتر از سایرین باشد، این در حالی است که دل شرکت‌های گاز و برق از دست مشتریان خود، خون است و بدهی چند میلیاردی روی دست این دو شرکت گذاشته‌اند.

پرداخت هزینه‌های گاز مصرفی از سوی اماکن ورزشی تحت پوشش اداره‌کل ورزش و جوانان استان همواره با دغدغه‌هایی همراه بوده که مدیر روابط‌عمومی شرکت گاز استان زنجان نیز با یادآوری اینکه در بسیاری از مواقع مجبور به قطع گاز این اماکن هستند، می‌گوید: شاید در نگاه اول، این اقدام کمی دور از آنچه که تصور عموم است، به نظر آید اما باید توجه داشت که شرکت‌های خدمات‌رسان زمانی اقدام به چنین کاری ـ به عنوان آخرین راهکار ـ می‌کنند که پیش از این کار، همه راه‌هایی را که می‌توانست منجر به وصول مطالبات‌شان شود، طی کرده‌اند.

اینکه ورزشکاران بعد از قطع گاز اماکن ورزشی به مشکلات زیادی برمی‌خوردند، یکی دیگر از دغدغه‌هایی است که نادر رابطی به آن اشاره کرده و تصریح می‌کند: همواره در فصول سال و با توجه به اینکه اماکن ورزشی جزو مکان‌هایی به‌شمار می‌روند که همواره در حال ارائه خدمات هستند، شاهد مصرف قابل توجه حامل‌های انرژی از جمله گاز هستیم، به همین خاطر اگر برخورد متقابل ما همواره مبتنی بر سازش باشد، طولی نخواهد کشید که هزینه‌های انباشته شده گاز مصرفی، سر به فلک خواهد کشید.

طلب ۸۵ میلیارد تومانی شرکت گاز از مشترکان زنجانی

بی‌شک هیچ‌کس راضی نیست که ورزشکاران در فصول سرد سال، به جای گرم شدن با ورزش، به دلیل قطعی گاز اماکن ورزشی از سرما بلرزند و یا فعالیت‌های ورزشی آن‌ها دچار مختل شود، هر چند مدیر روابط‌عمومی شرکت گاز استان زنجان اظهار می‌کند: تا به امروز به‌ویژه در حصوص اماکن ورزشی با متولیان امر کنار آمده‌ایم، هر چند در برخی مواقع نیز مجبور به قطع کردن گاز این اماکن شده‌ایم اما بلافاصله را رایزنی‌هایی که از سوی مسئولان اداره‌کل ورزش و جوانان استان صورت گرفته است، این قائله ختم به خیر شده است.

وی با یادآوری اینکه شرکت گاز نیز برای اینکه بتواند به مشتریان خود خدماتی ارائه دهد، با مشکلات زیادی دست به گریبان بوده و می‌طلبد که این همکاری و تعامل همواره دوطرفه باشد، ادامه می‌دهد: رقم معوقات هزینه گاز مصرفی اماکن ورزشی تحت پوشش اداره‌کل ورزش و جوانان استان، عدد قابل توجهی است و باید توجه داشت که انتظار داریم متولیان امر، زمانی که قصد دارند مدیریت این اماکن را به فردی واگذار کنند، این کار با وسواس بیشتری صورت گیرد تا در آینده با مشکلات این‌چنینی مواجه نشویم.

این مسئول همچنین از طلب ۸۵ میلیارد تومانی این شرکت از مشتریان خانگی، تجاری و صنعتی خود در استان زنجان خبر داد و خاطرنشان می کند: ما به عنوان یک شرکت خدمات‌رسان به هیچ وجه راضی به قطع این خدمات برای مشتریان خود نیستیم و وجود طلب ۸۵ میلیارد تومانی، حاکی از آن است که تا به امروز اکثر کارها با رایزنی انجام شده است اما باید توجه داشت، کسانی که از این خدمات استفاده می‌کنند نیز موظف هستند در قبال خدمات ارائه شده، هزینه‌های قانونی را پرداخت کنند.

تهاتر؛ کلید حل مشکلات بدهی اماکن ورزشی

به سراغ یکی دیگر از شرکت‌های خدمات‌رسان می‌رویم. شاید اگر گاز در فصول سرد سال مشتریان خاص خود را داشته باشد اما برق جزو خواسته‌هایی است که زیاد به فصل‌ها مرتبط نبوده و جزو مواردی است که همواره مورد نیاز مشترکان است. گویا شرکت توزیع نیروی برق استان نیز بابت بدهی هزینه برق مصرفی اماکن ورزشی استان، همانند آلام مشترک شرکت گاز را داشته باشد، دردی که باعث می‌شود هر از چند گاهی شاهد قطعی برق اماکن ورزشی استان و مختل شدن فعالیت‌ها در این بخش باشیم.

مدیر دفتر فروش و وصول مطالبات شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان، از برگزاری جلسه‌ای با مسئولان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان در راستای تعیین تکلیف بدهی هزینه برق مصرفی اماکن ورزشی تحت پوشش این اداره‌کل خبر داده و می‌گوید: این جلسه ۲۴ مهرماه امسال برگزار و خروجی این جلسه چند ساعته نیز دو مصوبه بود که به تایید هر دو طرف رسید و امروز که تقربیا چهار ماه از زمان برگزاری آن جلسه سپری شده، هنوز نتوانسته‌ایم بر سر موضوعاتی که در جلسه مذکور به نوافق رسیدیم، کنار بیاییم.

مریم نصیری با یادآوری اینکه در همان برهه مهرماه بود که برق سالن مادران و کودکان زنجان به علت بدهی زیاد، قطع شد، ادامه می‌دهد: مهلتی که برای تسویه بدهی برق مصرفی اماکن ورزشی تحت پوشش اداره‌کل ورزش و جوانان تعیین شده، ۱۵ آبان بود و این شامل بدهی معوقه برق نمی‌شد و فقط مربوط به بدهی‌های امسال بود که این اتفاق نیز صورت نگرفت، این در حالی است که پیشنهاد ما به اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان این است که در خصوص بدهی‌های معوقه خود می‌توانند از طریق اسناد خزانه، تهاتر کنند.

تهدید به قطعی؛ هشداری پابرجا تا تعیین تکلیف بدهی

به گفته محمد حمزه‌پور، معاون ورزشی اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان، در حال حاضر ۳۵۲ باشگاه ورزشی در استان زنجان به فعالیت در این زمینه مشغول هستند که از این تعداد، ۲۰۱ باشگاه در شهر زنجان قرار دارد. این آمار حاکی از آن است که اگر از مشکلات هزینه حامل‌های انرژی باشگاه‌های خصوصی فاکتور بگیریم، دغدغه اماکن ورزشی تحت پوشش اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان می‌تواند به هنگام قطع شدن یکی از این حامل‌ها، به چالش بزرگی برای ورزشکاران تبدیل شود.

شاید نگرانی والدینی که این روزها فرزندشان در اماکن ورزشی به فعالیت مشغول است، بی‌جا نباشد، هر چند مسئولان امر تا به امروز و با رایزنی‌های متعدد تلاش کرده‌اند بدهی‌های کمرشکن حامل‌های انرژی، انرژی آن‌ها را از ادامه روندی که در پیش گرفته‌اند، تحلیل نبرد اما آنچه که مسلم است، این است که بیش از همه، دود این بدهی‌های نجومی به چشم ورزشکار خواهد رفت، ورزشکاری که تلاش می‌کند با کم‌ترین دغدغه در این اماکن حضور یافته و برای جامعه فردی سالم و مفید باشد.

حکایت امروز بدهی‌های معوقه حامل‌های انرژی تنها متوجه اماکن ورزشی نیست اما با توجه به حساسیتی که نوع خدمات ارائه شده در این بخش دارد، بیش از سایر اماکن در معرض دید عموم قرار دارد تا جایی که نماینده عالی دولت در استان زنجان دستور داد که بدهی‌های گذشته بر همین منوال باقی مانده و در صورتی که گردانندگان این اماکن ورزشی بتوانند بدهی دیگری به جز معوقات گذشته نداشته باشند، با مشکل قطعی حامل‌های انرژی مواجه نشوند تا در آینده برای این بدهی‌های معوقه چاره‌اندیشی شود، حال باید دید آیا تدبیری برای این امر از سوی مسئولان اندیشیده خواهد شد یا نه؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha