به گزارش ایسنا، دکتر ناصر مطیعی در شصتوپنجمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که امروز در دانشگاه پیام نور برگزار شد، با بیان اینکه بحث عدالت در توزیع امکانات در صندوق رفاه دانشجویان همیشه مدنظر ما است، اظهار کرد: ادعای عدالت هم سنگین و هم سخت است و عملیاتی کردن آن به ساز و کار و اصلاحات نیاز دارد. در واقع فلسفه دانشگاه و صندوق رفاه، دانشجو است و هدف ما ارتقاء سطح علمی، اخلاقی و بلوغ شخصیتی دانش آموختگان است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان تصریح کرد: ما بر قانونمداری، شفافیت و انضباط مالی و اداری تأکید فراوان داریم و این موضوع مورد تأکید وزیر علوم نیز است، در شرایط موجود یکی از چالشهای جامعه ما این است که از اعتماد عمومی بکاهند و ما باید در این راستا شفاف عمل کنیم.
وی در خصوص عملکرد صندوق رفاه دانشجویان در حوزههای مختلف، اظهار کرد: اهم درآمدهای صندوق، وصول وامهایی است که دانشجویان از آن بهرهمند شده که پیشبینی ما ۴۰۰ میلیون تومان است و تاکنون ۸۰ درصد آن را محقق کردهایم و امیدواریم سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیصهای صندوق رفاه، عنایت داشته باشد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: بیش از ۹۸ درصد اعتبارات صندوق صرف پرداخت وام و کمک به سراهای دانشجویی و آشپرخانهها میشود.
وی یادآور شد: در نیمسال اول سال ۹۷-۹۸ حدود ۳۴ میلیارد تومان مبلغ واریزی اجاره بهای سراهای دانشجویی بوده است.
مطیعی همچنین به برخی از انتظاراتی که از دانشگاهها وجود دارد، اشاره و تصریح کرد: قرار است سامانه جامع خوابگاهها راهاندازی شود و ما انتظار داریم در این زمینه همکاریها بیشتر شود. متأسفانه فقط تعدادی از دانشگاهها در زمینه راهاندازی این سامانه به ما پاسخ مثبت دادهاند؛ اما انتظار ما این است که به موقع آمار و اطلاعات خوابگاه دانشجویان را در این سامانه وارد کنیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان به دیگر انتظاراتی که از دانشگاهها وجود دارد، از جمله پرداخت به موقع ودیعه مسکن مجردی خوابگاهها اشاره کرد و گفت: در زمینه ارتقاء سراهای دانشجویی در مجموع ۲۴.۴ میلیارد تومان در سال جاری به این سراها کمک شده است. یکی از مشکلات خوابگاههای غیر دولتی این است که نهادهای شهری و نظارتی وظیفه خود را که نظارت بر آنها است، کنار گذاشته و بخش عمده این نظارت بر عهده دانشگاهها است که امیدواریم در ابلاغ آئیننامههای جدید این موضوع لحاظ شود.
مطیعی یادآور شد: در سال ۹۷ اعتباری به مبلغ ۱۹.۴ میلیارد تومان به آشپزخانههای ما داده شده است که در سال جاری به ۲۶ میلیارد تومان ارتقاء یافته است.
وی ادامه داد: در مجموع دانشگاههای دولتی، ۷۳ دانشگاه هنوز غذاخوری مکمل ندارند که باید به واسطه رضایت دانشجویان و رقابت بخش دولتی و خصوصی این رستورانها راهاندازی شوند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: پرداخت وام به دانشجویان اولویت صندوق رفاه دانشجویان است و با توجه به شرایط خانواده دانشجویان و اوضاع اقتصادی کشور، کمک به دانشجویان با پرداخت وام دانشجویی هرچند کم از وظایف صندوق رفاه دانشجویان است.
وی از اهم برنامههای سال آینده به اجرای تجمیع وامها و بازنگری در رویههای پرداخت و بازپرداخت اشاره کرد و گفت: سال آینده توزیع منابع در زمینه خوابگاهها بر اساس شاخصهای جمعیت دانشجویی، زیرساختهای خوابگاهها، زیرساختهای آشپزخانهها، فرسودگی خوابگاه و ... خواهد بود. هدف ما این است که عدالت اجرا شود.
مطیعی در پایان اظهار کرد: همچنین طرح آمایش خدمات دانشجویی نیز اجرایی خواهد شد، با توجه به اینکه وضعیت ناهمگونی بین دانشگاهها از نظر دارا بودن زیرساختهای رفاهی وجود دارد؛ بنابراین این طرح اجرایی میشود.
انتهای پیام
نظرات