دکتر قدیر رجب زاده اظهار کرد: منابع غنی صمغهای بومی در ایران جایگزینی مناسبی برای صمغهای تجاری مورد استفاده در دنیا محسوب میشود از این رو برنامهریزی برای بهرهگیری از این منابع میتواند به رونق تولید در صنعت غذای کشور و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده منتج شود.
وی ادامه داد: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای تحقق رسالت خود در زمینه ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی نسبت به شناسایی پتانسیلهای بالقوه بومی کشور اقدام کرده که تدوین نقشه راه تجاریسازی صمغهای بومی ایران بر این اساس در این مؤسسه انجام شده است.
رجب زاده بیان کرد: خواص شیمیایی و عملکردی صمغها موجب کاربرد وسیع آنها در اغلب صنایع از جمله صنایع غذایی شده و از آنجا که حجم زیادی از نیاز سالانه کشور به این ترکیبات از طریق واردات تأمین میشود، توجه به توسعه این صنعت اهمیت زیادی دارد.
وی به عدم تناسب تولید و تقاضای صمغهای طبیعی در کشور اشاره کرد و گفت: اقلیم گسترده و تنوع گونههای گیاهی، ایران را به یکی از قطبهای تولید انواع صمغ گیاهی تبدیل کرده که پتانسیل بالایی برای توسعه و تجاری سازی دارند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدف از تدوین سند تجاریسازی صمغهای بومی ایران را شناسایی این منابع و شناخت کاربردها و پتانسیلهای بالقوه آنها دانست و تاکید کرد: تحقیقات و پژوهشهای علمی متعددی در زمینه صمغهای بومی ایران انجام شده است، اما هیچ دستاورد مدون و جامعی پیرامون شناسایی منابع مختلف، چالشهای پیش رو و برقراری ارتباط بین مطالعات علمی و پیادهسازی جنبههای تجاری صمغهای بومی وجود ندارد. از این رو هدف از تدوین این سند، ترسیم نقشه راهی است که در آن نحوه طی مسیر، منابع و امکانات لازم، تقسیم کار در سطح ملی و الزامات این مسیر به صورت مشخص و روشن بیان شده باشد.
براساس اعلام روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، رجب زاده در مورد اهمیت اقتصادی صمغ های بومی در صنایع غذایی اظهار کرد: صمغها از جمله افزودنیهایی هستند که در اغلب صنایع از جمله صنعت غذا کاربرد وسیعی دارند و می توان آنها را جزء لاینفک با کاربرد گسترده در صنعت غذا دانست که از جمله برای تولید محصولات کم کالری و کم چرب مورد استفاده قرار میگیرند.
وی تصریح کرد: استفاده از منابع بالقوه صمغهای بومی در کشور و ایجاد برنامهای منسجم در خصوص تولید و فرآوری آنها میتواند نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد کشور و خودکفایی در زمینه تولید صمغها ایفا کند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در خصوص چشم انداز اجرای این سند در کشور گفت: در این سند با تبیین زمینههای تولید، فرآوری و تجاریسازی صمغهای بومی راهکارهای توسعهای این حوزه ارائه شده است.
به این منظور تمرکز مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه شناسایی و تعیین خواص عملکردی صمغهای بومی، تربیت نیروی متخصص در حوزه علوم مرتبط با صمغها و نیز تأسیس شرکتهای دانش بنیان برای تجاریسازی و ایجاد ارزش افزوده از تولید صمغهای بومی مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات