"محمدعلی دهقان" شامگاه دوشنبه ۱۴ بهمن ماه در جمع خبرنگاران درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان کرمان در حوزه اقتصادی اظهار کرد: استان کرمان در بخش های صنعتی، کشاورزی، خدماتی، گردشگری و صنایع دستی دارای ظرفیت ها و پتانسیل های ویژه ای است که شاید نمونه آنها در کشور و حتی دنیا بی نظیر باشند.
وی به وجود بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: شدت و گرمی افتاب یک نعمت بسیار بزرگ برای استان کرمان است که باید از این فرصت نهایت استفاده را کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با تاکید بر اینکه به واسطه وجود چنین آفتایی، محصولات کشاورزی استان کرمان بازار خوبی را در کشورهای اروپایی و روسیه ایجاد کرده اند اظهار کرد: در راستای افزایش فروش محصولات کشاورزی، باید در تولید، بسته بندی و ایجاد بازار نیز برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم از این نعمت موجود در استان کرمان نهایت استفاده را بکنیم.
دهقان به بحث انرژی های نو و تجدیدپذیر در استان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: استان کرمان در بخش انرژی خورشیدی استحصال شده در بخش واحدهای کوچک خانگی، هم اکنون رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است به طوری که نزدیک به ۷۰۰ واحد کوچک تولید کننده برق خانگی در استان کرمان داریم که این واحدها در استان آفتابی همچون کرمان در ماه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در آمد دارند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف استان کرمان در این راستا ایجاد ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد تولیدکننده برق خانگی است تصریح کرد: افراد می توانند با سرمایهای در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون به ازای هر ۵ واحدکیلوات انرژی خورشیدی حدودا ماهی بین ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به ازای فروش برق به وزارت نیرو، درآمد ماهانه داشته باشند که می تواند به عنوان یک درآمد پایدار برای سرمایه گذاران در استان کرمان باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان به استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه در استان کرمان اشاره کرد و گفت: طبق این قانون می توان، تسهیلات خوبی را برای افراد در بخش گلخانه ها به ویژه گلخانه های هیدورپونیک و صنعت در مناطق کمتر برخوردار با سود ۹ تا ۱۰ درصدی و در مناطق برخوردار تسهیلات با سود ۱۴ درصد اعطا کنیم.
دهقان ادامه داد: در این راستا ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار تبصره ۱۸ قانون بودجه به استان کرمان اختصاص داده شده که تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان به بانک های استان واریز شده که متاسفانه سرمایه گذاری کمی از این تسهیلات در استان کرمان استفاده کرده اند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع تنظیم بازار محصولات کشاورزی استان کرمان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: راهکاری مختلفی را در حال بررسی کردن هستیم اما در راستای تنظیم بازار تاکید ویژه ای بر صادرات محصولات کشاورزی استان کرمان داریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه سال گذشته با صادرات محصولات کشاورزی استان به کشور عراق توانستیم درآمد خوب و تنظیم بازار مناسبی در این زمینه در استان ایجاد کنیم اظهار کرد: متاسفانه امسال با توجه به محدودیت های ورود محصولات کشاورزی به عراق، با مشکلاتی در زمینه صادرات این محصولات از جنوب استان کرمان روبرو شدیم که در این راستا به دنبال بازارهای جدیدی برای محصولات کشاورزی جنوب استان هستیم و امیدواریم بتوانیم با رایزنی های صورت گرفته با برخی کشورها شاهد صادرات این محصولات باشیم.
دهقان درباره نگاه استان به وضعیت خرما نیز گفت: ۴۰ شرکت بسته بندی و صادراتی در شهرستان بم تشکیل شده است که امیدواریم با راه اندازی این شرکت ها بتوانیم نگرانی و دغدغه کشاورزان شرق استان کرمان را برطرف کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شرکت های بزرگ و توانمند صنعتی و معدنی استان کرمان گردش مالی آنها در خارج از استان کرمان است اظهار کرد: بانک ها برای ارائه تسهیلات به مردم علاوه بر تکیه بر منابع داخلی خودشان، نیازمند ورود منابع مالی شرکت های بزرگ نیز هستند که در این راستا ورود منابع مالی شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی، می تواند پشتوانه بانک های استان باشد که در این راستا در جلسه با دکتر همتی رییس کل بانک مرکزی، این موضوع مطرح شد و خوشبختانه همه به دنبال ایجاد این فرصت برای بازگشت منابع مالی این شرکت ها به داخل هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به اینکه در سال های ۹۷ و ۹۸ بخش قابل توجهی از این منابع به استان وارد شد اظهار کرد: همچنان به دنبال ورود بیشتر این منابع به داخل استان هستیم. ضمن آنکه خیلی از این شرکت ها نیز به عنوان معین اقتصادی بخشی از این منابع را در مناطق تحت هدایت خود سرمایه گذاری کرده اند اما در مجموع امیدواریم این چرخه به زودی تکمیل شود.
انتهای پیام
نظرات