به گزارش ایسنا، این گونه جدید از کروناویروس تاکنون به مرگ ۲۵۹ نفر در چین منجر شده و همچنین ۱۱ هزار و ۷۹۱ نفر نیز به این ویروس آلوده شدهاند. نگرانیها از همهگیری هر چه بیشتر این ویروس موجب شد تا سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه از تمامی کشورها درخواست کند که برای مهار این بیماری تنفسی، تمام اقدامات لازم را اتخاذ نمایند.
در خارج از مرزهای چین بیش از ۱۰۰ مورد ابتلا به کروناویروس در حداقل ۲۳ کشور جهان گزارش شده است. از میان موارد ابتلا به کروناویروس در کشورهای دیگر هفت بیمار وجود دارند که به چین سفر نداشتهاند اما به این بیماری مبتلا شدهاند.
طبق اعلام کمیته اضطرار این سازمان در سه کشور مواردی از انتقال فرد به فردِ کروناویروس مشاهده شده است.
«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: دلیل اصلی اعلام وضعیت اضطراری جهانی روندی است که در کشورهایی غیر از چین در حال رخ دادن است.
وی با قدردانی از اقدامات مقامات چین در کنترل این بیماری افزود: اکنون این نگرانی وجود دارد که کشورهای آسیبپذیر چگونه میتوانند همهگیری این ویروس را مدیریت کنند.
وضعیت اضطراری جهانی چیست؟
سازمان جهانی بهداشت وضعیت اضطراری جهانی را شرایطی توصیف میکند که بر اساس آن سلامت عمومی مردم جهان از طریق گسترش بین المللی بیماری در معرض خطر قرار میگیرد و مستلزم آن است تا با واکنشهای بینالمللیِ هماهنگ روبرو شود.
چرا وضعیت اضطراری جهانی اعلام میشود؟
هدف از اعلام وضعیت اضطراری جهانی کمک به جوامع بین المللی به منظور پیشگیری و واکنش به خطرات تهدید کننده سلامت جهانی است که احتمال دارد از مرزها عبور کرده و تمامی مردم جهان را تهدید کند.
شیوع کدام بیماریها اعلام وضعیت اضطراری جهانی را به دنبال داشته است؟
سازمان جهانی بهداشت پیش از این نیز وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرده که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیوع آنفلوآنزای خوکی در سال ۲۰۰۹ که منشا آن در مکزیک بود و به مرگ بیش از ۲۰۰ هزار انسان منجر شد.
- بازگشت مجدد فلج اطفال در سال ۲۰۱۴ که ۳۵۹ مورد فلج اطفال گزارش شد و در بیش از ۱۲ کشور از جمله پاکستان گسترش پیدا کرد.
- شیوع ابولا در غرب آفریقا در سال ۲۰۱۴ و سال ۲۰۱۹ در جمهوری کنگو
- شیوع ویروس زیکا در آمریکای جنوبی در سال ۲۰۱۶
امکان مهار کروناویروس جدید وجود دارد؟
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، کمیته اضطرار سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است: این باور وجود دارد که میتوان گسترش ویروس را مختل کرد. همچنین لازم است کشورها از آمادگی برای تشخیص به موقع بیماری، قرنطینه و درمان مبتلایان برخوردار باشند.
انتهای پیام
نظرات