به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت روز جمعه که معامله گران به ارزیابی شیوع ویروس کرونای جدید و تاثیر احتمالی آن روی رشد اقتصادی جهانی و تقاضا برای نفت پرداختند، نزول کرد.
لوکمان اوتونوگا، تحلیلگر ارشد در شرکت FXTM به مارکت واچ گفت: قیمتهای نفت هفته گذشته تحت تاثیر تشدید نگرانیها نسبت به شیوع ویروس مرگبار چینی که به تقاضا برای سوخت آسیب خواهد زد، با ریزش روبرو شدند. نگرانی و ابهام درباره گسترش این بحران و پیامدهای آن بر رشد اقتصاد جهانی ممکن است باعث کاهش بیشتر قیمت نفت شود. با توجه به این که چین بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان است، کندی رشد تقاضای این کشور ممکن است بازارهای نفت را بیثبات کند. وی در ادامه افزود: بسته شدن شاخص قیمت نفت آمریکا در پایین ۵۲ دلار ممکن است باعث شود قیمتها حمایت در سطح ۵۰ دلار را که پایینترین قیمت از ژانویه سال گذشته به شمار میرود، امتحان کنند.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۵۸ سنت معادل ۱.۱ درصد کاهش پیدا کرد و در ۵۱ دلار و ۵۶ سنت در هر بشکه بسته شد. این شاخص قیمت کاهش هفتگی ۴.۹ درصدی را ثبت کرد و در ژانویه ۱۵.۶ درصد افت داشت.
بهای معاملات آتی نفت بنرت ۱۳ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و در ۵۸ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت برای کل هفته ۴.۲ درصد و برای ژانویه ۱۲ درصد کاهش قیمت نشان داد.
بهای نفت در معاملات روز جمعه ابتدا تحت تاثیر اخباری مبنی بر این که عربستان سعودی مذاکرات با اعضای اوپک برای جلو انداختن زمان برگزاری نشست اوپک از اوایل مارس به اوایل فوریه را آغاز کرده است، حمایت شدند.
منابع آگاه در اوپک پلاس اظهار کردند هیچ تصمیم نهایی درباره تاریخ جدید دیدار رسمی اوپک گرفته نشده است و همه اعضای اوپک هنوز با این تصمیم موافق نیستند. پیشتر گزارش شده بود که اعضای اوپک در حال بررسی کاهش بیشتر تولید نفت یا تمدید مدت اجرای پیمان فعلی در واکنش به افت شدیدی هستند که قیمتهای نفت به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا در چین پیدا کردهاند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه روز جمعه گفت روسیه آماده است زمان نشست با اوپک و سایر متحدانش را از مارس به فوریه تغییر دهد تا به تاثیر این اپیدمی بر تقاضای جهانی برای نفت بپردازد. وی سرگرم مذاکره با عربستان سعودی است و کشورهای تولیدکننده نفت به زمان بیشتری برای ارزیابی و تصمیم گیری درباره زمان نشست خود نیاز دارند.
اما برخی از تحلیلگران بر این باورند که جلو انداختن نشست اوپک اقدام مثبتی نخواهد بود. تحلیلگران کومرس بانک در یادداشتی نوشتند: ما بر این باوریم که جلو انداختن زمان برگزاری نشست اوپک پلاس اقدام سازنده ای نخواهد بود و ممکن است از سوی بازار به عنوان یک واکنش وحشت زده تفسیر شود و نتیجه عکسی داشته باشد. بعلاوه در مقطع فعلی ارزیابی دقیق میزان آسیب ویروس کرونا بر تقاضا امکان پذیر نیست و ارزیابیها از صدها هزار تا یک میلیون بشکه در روز در سه ماهه نخست سال میلادی جاری متغیر است.
طبق اعلام کمیسیون سلامت ملی چین، حداقل ۲۱۳ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند و حدود ۹۷۰۰ نفر به این ویروس مبتلا شده اند. وزارت خارجه آمریکا از شهروندان این کشور خواست به چین سفر نکنند. علاوه بر توقف پروازهای ایرلاینها به چین، فیلیپین صدور ویزا برای شهروندان چینی را متوقف کرده و هنگ کنگ قطارها از مبدا چین را متوقف کرده است. سنگاپور مرزهای خود را به روی مهمانان چینی بسته و روسیه مرز خود با چین را بسته است. ایتالیا سفرهای هوایی به چین را معلق کرده و قزاقستان سفر اتوبوسها و قطارها به چین را متوقف کرده است. کره شمالی مرزهای خود را به روی همه گردشگران خارجی بسته است و اینها تنها معدودی از محدودیتهای سفر هستند که نشان می دهند با وجود خودداری سازمان جهانی بهداشت از توصیه برای وضع محدودیتهای سفر و تجارت، احتیاط زیادی برای جلوگیری از گسترش این بیماری وجود دارد.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس اعلام کرد شیوع این بیماری احتمالا ۰.۴ درصد از رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۰ کم میکند و ممکن است رشد اقتصادی آمریکا را هم پایین بیاورد. شیوع ویروس مرگبار ممکن است تقاضای چین برای نفت را بیش از ۲۵۰ هزار بشکه در روز در سه ماهه نخست امسال کاهش دهد.
تحلیلگران موسسه "کپیتال اکونومیکس" هم اظهار کردند که به نظر میرسد ویروس کرونا رشد اقتصادی چین و تقاضا برای کالاها را در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ کاهش خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات