به گزارش ایسنا با توجه به اهمیت ژئوپارک قشم به هشت نکته درباره قشم و ژئوپارک آن اشاره میکنیم:
*جزیره قشم با مساحتی حدود ۱۴۹۱ کیلومتر مربع به شکل یک دلفین در جنوب کشور ایران و در خلیج فارس قرار دارد.
*ژئوپارک قشم در قسمت شرقی جزیره قشم در تنگه هرمز استان هرمزگان در جنوب ایران است.
*ژئو پارک قشم به عنوان اولین ژئو پارک خاورمیانه در شبکه جهانی ژئو پارکها (GGN) در نشست پاریس در سال ۱۳۸۵ به ثبت رسید اما در سال ۱۳۹۱ به دلیل نحوه عملکرد مدیران سازمان منطقه آزاد قشم در انجام معیارهای ثبت جهانی ژئوپارک از فهرست یونسکو خارج شد.
*ژئوپارک قشم در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ بار دیگر جهانی و به عنوان یک ژئوپارک جهانی برای یک دوره چهارساله تأیید شد و تا سال ۲۰۲۰ بهصورت رسمی زیرنظر یونسکو فعالیت خواهد کرد.
*براساس مستندات موجود درحال حاضر طولانیترین غار نمکی جهان در قشم است که ۵۴۰ میلیون سال عمر دارد و متعلق به دوره کامبرین زمینشناسی است و تا کنون ۶۵۰۰ متر از طول آن شناسایی شده است.
*واگذاری اراضی در محدوده طولانیترین غار نمکی جهان در ژئوپارک قشم به مرکز پرورش میگو موضوعی است که به گفته میراث فرهنگی خطر خروج ژئوپارک قشم از فهرست جهانی یونسکو را جدی کرده است.
*ژئوپارک قشم از نظر تنوع زمین شناختی، تنوع در جنبههای اکولوژی، باستان شناسی، محیط زیست و حیات وحش جزیره و تنوع سایتهای موجود در میان ژئو پارکها حائز اهمیت است.
*ژئوپارک قشم دارای ۲۵ ژئوسایت است که دره ستاره افتاده، کورکوراکوه، بام قشم، دره تندیسها، دره شور، تنگه چاهکوه، نمکدان، موزه ژئوپارک جهانی قشم،پهنههای گلی،ساحل کارگه، دیواره قاضی، تنگه عالی، بصیرا، چاکاویر، جزایر ناز، ژئولینک،باسعیدو، خلیج دیرستان،جنگل حرا،ساحل تخمگذاری لاک پشتها، صخره خرچنگها،روستای لافت، غار خربس و تالاب پرندگان دو کوهک از جمله آنهاست.
انتهای پیام
نظرات