به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در مراسم رونمایی از گزارش عملکرد فراکسیون امید شورای اسلامی که صبح امروز(سهشنبه) هشتم بهمن در محل فراکسیون امید و با حضور اعضای مجمع عمومی این فراکسیون برگزار شد، گفت: مکانیسمی که در دهه ۹۰ طبق آن در انتخابات حضور پیدا کردیم مبتنی بر اصل وحدت بود و توانستیم در این مسیر جلو برویم. شورای هماهنگی اصلاح طلبان ساز و کارهایی در این زمینه پیشنهاد داد که مهمترین آنها تشکیل شورای عالی بود، ما با این رویکرد جلو رفتیم و جواب گرفتیم.
رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما توانستیم با این ساز و کار در تهران و در انتخابات مجلس شورای اسلامی و در انتخابات شوراها لیست ارایه دهیم و لیستمان به صورت صددرصدی رای آورد، اتفاقی که قبل از آن هیچگاه نیفتاده بود. در انتخابات شوراها ۴۸ لیست موازی اصلاح طلبان ارایه شد اما لیست ما که لیست اصلی اصلاح طلبان بود، توانست رای بیاورد.
وی تصریح کرد: یکی از انتقاداتی که همواره در طول چند سال گذشته به شورای عالی وارد بوده، این است که نسبت به وظیفه نظارتیاش بر فراکسیون امید و شوراها قصور داشته است که ما تا حدودی این انتقاد را وارد میدانیم.
نماینده مردم تهران گفت: وقتی که شورای عالی تشکیل شد به دلیل اینکه تهدیدی برای رقبا بود، تلاشهایی برای تخریب آن انجام شد اما خوشبختانه این شورا توانست به خوبی کار خود را پیش ببرد و در انتخابات مجلس که ما در خوشبینانهترین حالت فکر میکردیم ۵۰ الی ۷۰ کرسی را به دست بیاوریم، توانستیم حدود ۱۳۰ نفر را با لیست امید به مجلس بفرستیم.
عارف افزود: ما در این دوره از انتخابات در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدیم که ائتلاف نمیکنیم، لیستمان کاملا اصلاحطلبانه خواهد بود و هر جا کاندیدا داشته باشیم، لیست میدهیم. تقریبا روندی که دور قبل طی شده از سوی شورای عالی رد شده است. گرچه در حال حاضر بحث رد صلاحیتها مقداری کار را مشکل میکند که البته قابل پیش بینی بود و کاملا طبیعی است چرا که ما همواره با حذف کاندیداهای اصلاح طلب در ادوار مختلف انتخابات روبرو بودهایم و این امر جدید و خاص این دوره هم نیست ولی چون در این دوره در مجلس حضور داریم لذا آن را بیشتر حس میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اتفاقی که در این دوره افتاد، دفعه اول نیست که افتاده است؛ سال ۸۶ نیز ما این مقدار ردصلاحیتها را داشتیم و کسانی نیز که تایید شدند، انصراف دادند؛ علت انصراف نیز ردصلاحیتهای گسترده عنوان شد.
رییس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان با تاکید بر اینکه در انتخابات مجلس یازدهم بحث هویت برای جریان اصلاحات بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر و در انتخابات مجلس یازدهم مهمترین تاکید ما بر بحث حضور مردم در انتخابات است. ما اگر پشتوانه مردمی را از دست بدهیم، چیزی نخواهیم داشت. حضور ما به عنوان اصلاحطلبان در راستای ادای وظیفه و تکلیف است چرا که جریان اصلاحات جریانی است که ریشه در انقلاب دارد و حذف شدنی نیست.
وی با بیان اینکه نباید جریان اصلاحات را برای منویات خودمان بخواهیم، گفت: نباید بگوییم اگر فلانی رد شد، آسمان به زمین آمده است. با رفتن یک فرد جریان از بین نمیرود، باید اجازه دهیم که اگر خودمان نمیتوانیم دیگرانی بیایند و اتفاقاتی را رقم بزنند. ما باید در خدمت جریان باشیم و در این راستا فعالیت کنیم.
رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قبل از دهه ۹۰ و در کمتر از ۱۰ سال گذشته برخی ادعای پایان اصلاحات را مطرح کردند، حتی تا قبل از اسفند ۹۱ ارزیابی برخی بزرگان این بود که فضابرای حضور در انتخابات ریاست جمهوری مهیا نیست اما ما آمدیم و موفق هم شدیم، فضا عوض شد. در حال حاضر نیز وظیفه ملی داریم که در انتخابات شرکت کنیم.
وی با بیان اینکه ما در حال حاضر اصلیترین جریان نظام و کشور را نمایندگی میکنیم، گفت: این جریان باید قدر خودش را بداند، در صحنه حضور پیدا کند، البته این حضور فقط برای کسب قدرت و با این هدف نباشد. وظیفه ما در این زمینه سنگین است و باید به این وظیفه عمل کنیم.
عارف خاطرنشان کرد: امیدواریم بحث تایید صلاحیتها به خوبی انجام شود که ما بتوانیم لیست خوبی را در تمامی حوزهها تهیه کنیم، کار جدی را آغاز کنیم و در انتخابات حضور فعال داشته باشیم.
عارف در ادامه با اشاره به جلسات خود با مقامات مربوطه درباره رد صلاحیت برخی نمایندگان فعلی و کاندیداهای اصلاح طلب گفت: تاکید ما این بود که در این دوره نیازمند مشارکت جدی مردم در انتخابات هستیم و لازم است در بررسی صلاحیتها مر قانون رعایت شود. ما این موضوع را در هیئت نظارت چند استان بزرگ هم پیگیری کردیم.
رییس فراکسیون امید با اشاره به سوابق ردصلاحیتها در ادوار گذشته انتخابات، گفت: من جلسهای را هم با آقای لاریجانی برای همفکری در این زمینه داشتم و ایشان هم در حال پیگیری موضوع ردصلاحیت برخی نمایندگان فعلی است.
عارف خاطرنشان کرد: ما در مورد بررسی صلاحیتها گزارشهای غیر رسمی داریم، خوشبین هستیم و امیدواریم حجم بالایی از افراد شایسته و واجد شرایط مجددا تایید صلاحیت شوند و به گرمتر شدن فضا کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه فضای کشور از نظر انتخاباتی هنوز فضای پرشوری نیست، به طور مثال همواره فضای دانشگاهها در آستانه انتخابات فضای گرمتری بود که البته بخشی از آن ناشی از حوادث اخیر است. ما باید برای گرمتر شدن فضا تلاش کنیم چرا که معتقدیم مردم باید به صحنه بیایند و برای این کار لازم است که جریانات سیاسی فعال شوند.
انتهای پیام
نظرات