• دوشنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98110705027
  • خبرنگار : 50163

مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی هوای پاک در طارم چیست؟

مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی هوای پاک در طارم چیست؟

ایسنا/زنجان رئیس اداره حفاظت محیط زیست طارم گفت: از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی هوای پاک در این شهرستان می‌توان به خشکسالی، فرسایش خاک، پساب واحدهای فراوری زیتون و از بین رفتن پوشش مراتع اشاره کرد.

غلام‌رضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بررسی‌های گوناگون نشان می‌دهد که در بین راه‌های متعدد مقابله با مشکلات محیط زیستی، بنیادی‌ترین، موثرترین و با صرفه‌ترین روش جلوگیری از تخریب محیط زیست، آموزش و فرهنگ‌سازی عمومی و مشارکت افراد جامعه است.

وی با اشاره به این‌که مقوله فرهنگ و تاثیر آن بر محیط زیست، یکی از ابعاد توسعه پایدار و گام اولیه برای نیل به این هدف است، ادامه داد: با توجه به اهمیت انسان به عنوان هدف توسعه از یک‌سو و محیط زیست به عنوان بستر فعالیت انسانی از سوی دیگر، موضوع داشتن حق محیط زیستی سالم برای نسل فعلی و آینده موضوعیت یافت و در چنین فضایی بود که نقش آموزش به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین ابزارها در تحقق توسعه انسانی مورد توجه قرار گرفت.

عباسی با تاکید بر این‌که برخورداری از هوای پاک حق همه انسان‌ها است، ادامه داد: هوای پاک لازمه ادامه زندگی بشریت است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست طارم، با اشاره به این‌که هوای پاک شهرستان طارم نیز گاهی اوقات با چالش‌هایی مواجه است، عنوان کرد: از منابع آلاینده هوای شهرستان طارم می‌توان به پدیده‌های اقلیمی از قبیل خشکسالی در برخی سال‌ها و انتشار ریزگردها از استان‌های همجوار اشاره کرد.

این مسئول از بین رفتن پوشش گیاهی را از دیگر چالش‌های پیش‌روی هوای پاک در این شهرستان عنوان کرد و گفت: قطع بی‌رویه درختان نیز بر دغدغه محیط زیست در این شهرستان افزوده است.

عباسی با اشاره این‌که یکی از کانون‌های ذرات معلق در هوای طارم فعالیت‌های معدنی غیراصولی است، تصریح کرد: مجوز برخی از این معادن بدون در نظر گرفتن ملاحظات زیست‌محیطی به افرادی واگذار شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست طارم با اشاره به این‌که هیچ کدام از جایگاه‌های دفع زباله شهرستان دارای برخی از استانداردهای محیط زیست نیست، بیان کرد: آتش زدن زباله در برخی از جایگاه‌ها و عدم پوشش‌دهی زباله با خاک به عنوان یکی از کانون‌های آلودگی هوا در شهرستان تلقی می‌شود.

وی فعالیت‌های واحدهای فرآوری و روغن‌کشی را از دیگر چالش‌های پیش‌روی هوای پاک در طارم عنوان کرد و افزود: در بسیاری از مواقع پساب‌های ناشی از فرآوری روغن‌کشی زیتون بدون تصفیه وارد محیط‌های طبیعی و انسانی شهرستان شده و سبب ایجاد بوی نامطبوع می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان طارم خاطرنشان کرد: آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها و نیز آتش زدن سرشاخه‌ها و بقایای کشاورزی نیز از دیگر موارد آلودگی هوا در طارم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha