حجت الله غلامی (صبح امروز دوشنبه-۷ بهمن ماه) در نشست خبری خود به مناسب معرفی پروژه های دهه فجر، با بیان اینکه همواره در دو بازه زمانی دهه فجر و هفته دولت پروژه های استان افتتاح می شود، اظهار کرد: در هفته دولت امسال ۱۷۳۴ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۵۳۰ میلیارد تومان افتتاح شد.
وی افزود: برای دهه فجر امسال با تلاش تمام دستگاه های اجرایی، دهیاری ها، بخش خصوصی و ...، ۱۸۲۶ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۳۷۵ میلیارد تومان با حضور سه وزیر دولت و همچنین استاندار و مدیران استانی افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: از این تعداد ۲۵۲ پروژه ملی با اعتبار ۳۶۹ میلیارد تومان، ۱۲۵ پروژه استانی با اعتبار ۵۶ میلیارد تومان، ۱۵۷ پروژه شهرداری های استان با اعتبار ۱۷۳ میلیارد تومان و ۱۰۶۱ پروژه توسط بخش خصوصی، صنایع، تعاونی ها و ... با اعتبار ۱۷۴۵ میلیارد تومان افتتاح می شود.
به گزارش ایسنا، معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان اضافه کرد: از این تعداد ۲۱۵ پروژه در بخش دهیاری ها و روستاها افتتاح می شود، همچنین برای اشتغالزایی روستاها ۴۳ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت درنظر گرفته ایم.
به گفته غلامی، بیشترین طرح های افتتاحی دهه فجر امسال به ترتیب مربوط به شرکت مخابرات، جهاد کشاورزی، شرکت توزیع برق، شهرداری های استان، اداره راه و شهرسازی، راهداری و دانشگاه های استان است.
وی افزود: شهرستان های اصفهان، کاشان، تیران و کرون، سمیرم، دهاقان، خوروبیابانک، فریدون شهر، شهرضا و همچنین فلاورجان، شاهین شهر و میمه، نائین و اردستان به ترتیب بیشترین طرح های افتتاحی دهه فجر امسال را دارند.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه از بین این طرح ها، ۵۰ پروژه شاخص است، توضیح داد: دلیل شاخص بودن آنها اعتبار بیش از ۸ میلیارد تومان طرح هاست که با حضور وزرا و یا در اردیبهشت ۱۳۹۹ با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهند شد.
رشد بودجه عمرانی استان در سال ۱۳۹۹
غلامی گفت: بودجه عمرانی پیش بینی استان اصفهان در سال ۱۳۹۹ با رشد ۱۴ درصدی نسبت به بودجه ۹۸، برابر با ۲۳۶۸ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به منابع مالی پروژه های عمرانی استان در بودجه ١٣٩٨، اظهار کرد: میزان بودجه عمرانی استان از محل پروژه های استانی، ویژه ملی و اعتبارات متوازن ٢٠۸۲ میلیارد تومان در قالب اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای است، همچنین در کنار آن اعتباراتی در قالب منابع داخلی و استانی هزینه می شود که بخشی در اختیار دستگاه های اجرایی یا شرکت های وابسته به دولت و بخش خصوصی است.
غلامی افزود: امسال برای اجرای پروژه ها ١٥٠٠ میلیارد تومان از محل عوارض آلودگی و مالیات بر ارزش افزوده به صورت نقدی به شهرداری های استان پرداخت شد، همچنین از محل اعتبارات ویژه برای طرح هایی آبی استان همچون سد و تونل سوم کوهرنگ هزینه کرده ایم.
وی توضیح داد: از محل تبصره ۵۶ حدود ٤٨٠ میلیارد تومان برای سد کوهرنگ استفاده کرده ایم و ٣٠٠ میلیارد برای خرید اراضی که زیر آب می روند و برای احداث تونل ۲۵۰ میلیارد تومان و در مجموع ١٠٠٠٠ میلیارد تومان هزینه کرده ایم.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه عمده ترین استفاده از مشوق های بودجه ١٣٩٨، از محل تبصره ١٩ و مشارکت بخش خصوصی در پروژه های عمرانی است، اظهار کرد: این مشوق ها در پروژه های نیمه تمام آب و فاضلاب، تصفیه پساب، کشاورزی، گردشگری و ورزش و جوانان بوده که از مشارکت بخش خصوصی استفاده کرده ایم.
وی ادامه داد: از تسهیلات ویژه تبصره ماده ۵ بودجه برای پروژه های شبکه حمل و نقل ریلی همچون مترو اصفهان و قطارهای حومه استفاده شده و تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان برای مترو اصفهان گرفته ایم.
بهره برداری از پروژه قطار سریع السیر اصفهان- تهران تا ۵ سال آینده
غلامی با اشاره به پروژه های کلان اصفهان همچون قطار سریع السیر اصفهان- تهران، گفت: این پروژه مدت ها متوقف بود، اما خوشبختانه قرارداد آن با شرکت CRCE چین منعقد و مشکلات آن برطرف شد و تاکنون طی دو مرحله به میزان ۵.۶ و ۹.۶ میلیارد یوآن و در مجموع ۱۴ میلیارد یوآن از فاینانس چینی استفاده کرده ایم و عملیات اجرای پروژه قطار سریع السیر اصفهان- تهران آغاز شده است.
وی تاکید کرد: زیرسازی پروژه قطار سریع السیر اصفهان-تهران در ۶ موقعیت خاص از اصفهان تا قم با حضور ۶ پیمانکار در اجرا است.
به گفته معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان، مطابق برنامه ریزی ها چهار سال زمان اجرای پروژه و یک سال زمان بهره برداری این طرح و در مجموع پروژه قطار سریع السیر اصفهان-تهران تا پنج سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
آبگیری سد تونل سوم کوهرنگ تا ۱۴۰۰
وی در خصوص پروژه سد و تونل کوهرنگ نیز، گفت: تونل کوهرنگ به طول ۲۳ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان به اتمام رسیده و به دلیل اینکه هنوز سدسازی پروژه انجام نشده انتقال آب آن به صورت پمپاژ انجام می شود.
غلامی تصریح کرد: مطابق برنامه ریزی صورت گرفته امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ آبگیری سد تونل سوم کوهرنگ با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان انجام شود.
بهره برداری از دو قطعه کریدور شرق اصفهان با حضور رئیس جمهور
وی در ادامه به پروژه کریدور شمال به جنوب اصفهان اشاره کرد و گفت: تا پایان امسال قطعه اول و دوم طرح که از سال ۹۵ عملیات اجرایی آن آغاز شده، به بهره برداری خواهد رسید.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: به احتمال زیاد این پروژه همزمان با سفر رئیس جمهور به اصفهان در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ افتتاح شود.
غلامی ادامه داد: قطعه سوم کنارگذر شرق به طول ۳۳ کیلومتر با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان با مشارکت سازمان همیاری های شهرداری شروع می شود و قسمت چهارم کریدور به طول ۱۲۰ کیلومتر نیز قرار است با مشارکت ۳۰ درصدی دولت و ۷۰ درصدی بخش خصوصی تا دو سال آینده اجرا شود.
وی به رینگ چهارم شهر اصفهان به طول ۸۰ کیلومتر و با ۲۳ تقاطع غیرهمسطح اشاره کرد و گفت: شهرداری اصفهان کار این رینگ را شروع و سه پروژه تقاطع غیرهمسطح آن اجرا شده است.
بهره برداری از مترو اصفهان-بهارستان تا سال ۱۳۹۹
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان همچنین به پروژه قطارهای حومه اصفهان اشاره کرد و توضیح داد: قرار است به موازت مترو اصفهان چند خط قطار حومه به قطار شهری اصفهان متصل شود.
به گفته غلامی، قطارهای حومه ای شامل اصفهان-شاهین شهر، اصفهان-نجف آباد، ادامه خط دو مترو اصفهان به سمت خمینی شهر، خط سوم به سمت فولادشهر- ذوب آهن و فولاد مبارکه و محور اصفهان- بهارستان است.
وی یادآور شد: قطار حومه اصفهان-بهارستان نیز تا پایان سال ۱۳۹۹ به بهره برداری خواهد رسید و ادامه این خط تا شهر جدید مجلسی است.
اتمام فاز اول پروژه سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ تا سال ۱۳۹۹
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت پروژه سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ، اظهار کرد: این پروژه متاسفانه دارای ردیف مصوب و اعتبار ملی نبود که با پیگیری استاندار اصفهان و جلسات مختلف در نهایت موفق به گرفتن ماده ۲۳ شد تا بتواند از تبصره ۱۹ استفاده کند.
وی با بیان اینکه این پروژه اکنون بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: عملیات لوله گذاری طرح که متوقف شده بود اکنون شروع شده و با توجه به ضرورت اجرای آن، فازبندی شده است.
غلامی گفت: فاز اول سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ شامل انتقال تا نجف آباد و اتصال به چاه های فلمن، تا سال ۱۳۹۹ به اتمام خواهد رسید که پیمانکار آن با کمک فولاد مبارکه و ذوب آهن در حال تامین ورق و میلگرد طرح است، با کمک شهرداری، بانک شهر و ملی در حال تامین تسهیلات مورد نیاز آن هستیم.
وی با بیان اینکه سرعت بیشتر کار مربوط به فاز دو و سه پروژه است، خاطرنشان کرد: به دنبال برگزاری فراخوان برای جذب سرمایه گذار برای این دو فاز هستیم همچنین از منابع داخلی استان و تغییر کاربری املاک برآورد ۷۰۰ میلیارد تومان تا سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان را تامین کرده ایم که در این شرایط عملیات اجرایی دو فاز یاد شده سال آینده آغاز خواهد شد.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اصفهان تاکید کرد: برآورد اولیه برای کل پروژه سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ ۲۷۰۰ میلیارد تومان است.
انتهای پیام
نظرات