دکتر مریم مقدممتین، امروز یکشنبه ۲۹ دی ماه در نشست خبری سومین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی که در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: سومین کنگره بینالملی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در روزهای ۲۵ و ۲۶ فروردین ۹۹ در مشهد مقدس برگزار می شود.
وی افزود: از ویژگیهای شاخص این کنگره این است که در هماهنگی با چهارمین کنگره بینالمللی ژنتیک برگزارمیشود و با توجه به مشکلات اقتصادی و صرفهجویی در هزینهها، بخش سلولهای بنیادی کنگره در مشهد و بخش ژنتیک در تهران برگزار خواهد شد.
مقدممتین بیان کرد: ویژگی دیگر کنگره این است که با همکاری ارگانهای مختلفی برنامهریزی شده که این ارگانها شامل جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، دانشگاه فردوسی مشهد، انجمن ژنتیک، پژوهشگاه رویان، دانشگاه علومپزشکی مشهد و شهرداری مشهد است. هدف، همافزایی ارگانهای مختلف بوده تا بتوانیم کنگره باشکوهتری را برگزار کرده و همکاری بین بخشهای علومپایه و بالینی بیشتر شود.
عضو هیأت علمی گروه بیولوژی سلولی-مولکولی دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: یکی از نقاط شاخص این کنگره تمرکز بر اقتصاد سلولدرمانی و گردشگری سلامت است که برای اولین بار در ایران به عنوان یکی از اهداف کنگره مطرح شده و در این راستا میزگردها و سخنرانیهایی برگزار خواهد شد. در نهایت، امیدواریم بتوانیم مزایای سلولدرمانی و مباحث مرتبط با آن را با سهولت بیشتری به کلینیک منتقل کنیم.
دبیر علمی سومین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اهداف اصلی ما استفاده از فرآوردههای سلولی در کنار سلول درمانی است. در مجموع برتریهای شاخص این کنگره که با سایر رویدادها متفاوت میباشد، همکاری بین ارگانهای مختلف، برگزاری مشترک با کنگره ژنتیک و همکاری تنگاتنگ بین رشتههای علومپایه، بالینی و اقتصاد است. گرایشهای مختلف زیستشناسی، علومپایه پزشکی و متخصصان پزشکی از جمله مخاطبان ما در این کنگره هستند.
وی با بیان اینکه اکنون ثبت نام شروع شده و آدرس کنگره نیز mashhadstemcells.com است، بیان کرد: ثبت نام تا ۲۵ اسفندماه و با هزینه ۸۰ هزار تومان است. ارسال خلاصه مقاله میتواند تا ۳۰ بهمن انجام شود. بعد از ۲۵ اسفند تا ۲۳ فروردین نیز ثبت نام ادامه دارد که ثبتنام دیرهنگام بوده، و بنابراین مبلغ آن ۱۳۰ هزار تومان میشود.
متینمقدم در خصوص دستاوردهای دو کنگره قبلی، گفت: دستاوردهای زیادی داشتهایم، اما یکی از اهداف اصلی آشنایی با توانایی سایر ارگانها، دانشگاهها و همکاران مختلف بوده است. ورود به تکنولوژیهای جدید در قالب همکاریهای مشترک منجر به پیشرفت بهتر و صرفهجویی در هزینهها میشود.
عضو هیأت علمی گروه بیولوژی سلولی-مولکولی دانشگاه فردوسی مشهد، اضافه کرد: برگزاری میزگردها برای بررسی و یا نقد قوانین و آیین نامهها بسیار مهم است. وقتی تبادل نظر صورت میگیرد، این قوانین میتواند تلطیف و تعدیل شود. از مزایای برگزاری چنین کنگرههایی در خارج از پایتخت آشنایی بیشتر با امکانات و پیشرفتهای علمی نقاط مختلف کشور است که میتواند در برقراری همکاریهای بیشتر و همچنین تخصیص عادلانهتر بودجههای تحقیقاتی نقش مؤثری داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات