• یکشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98102922261
  • خبرنگار : 71582

تاثیر بافت شهری بر میزان جرم در مناطق حاشیه‌ای

تاثیر بافت شهری بر میزان جرم در مناطق حاشیه‌ای

یک کارشناس بافت شهری تاثیر بافت شهری بر میزان جرم و جنایت در مناطق حاشیه‌ای را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر موسی حاجیانی ضمن بررسی شهرسازی و نظم هندسی در شهر و ارتباط آن با میزان جرم و جنایت در مناطق حاشیه نشین گفت: یکی از راه‌های موثر این است که این آشفتگی هندسی و عدم الزام استانداردها و سرانه پایین خدمات در این مناطق بهبود پیدا کند. این درحالیست که این موضوع در مناطق حاشیه نشین شهری مغفول مانده و فقط حداقل‌ها رعایت شده و این اصلا مناسب نیست و آنچنان نظمی مشاهده نمی شود.

وی با بیان اینکه مناطق حاشیه نشین نظم هندسی موزونی ندارند و معمولا سرانه خدمات شهری نیز در آنها پایین است، افزود: این بی‌نظمی، عدم انتظام شهری و عدم اختصاص سرانه سبب می‌شود میزان بزه کاری و جرم در این مناطق به نسبت فضاهایی که شرایط مطلوب تری دارند، بالاتر باشد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه هارمونی فضا، انضباط و رعایت استانداردهای شهری، مسائل هندسی، سازه‌ای و ساختمانی و فرم‌های کالبدی تاثیر مستقیمی بر میزان جرم و جنایت در این محیط‌ها دارد، اظهار کرد: اگر در این حیطه ساماندهی صورت بگیرد قطعا از میزان اتفاقات ناگوار، از جمله جرم و جنایت در این مناطق کاسته خواهد شد.

وی به نوع ساختار در مناطق حاشیه‌نشین اشاره کرد و گفت: چون که این مجموعه‌های حاشیه‌ای به صورت کلونی رشد می کنند و از قبل طرح هادی یا مدونی برایشان وجود ندارد ساماندهی شان پس از ساخته شدن سخت است و بهتر است قبل از اینکه این اتفاق بیفتد برنامه‌های رشد و توسعه‌ای این نوع مناطق را مدون کنیم.

حاجیانی ادامه داد: چون در غیر این صورت باید به شیوه‌های سخت متوسل شویم تا این کار را انجام دهیم. اما می‌توانیم با قانونمند کردن توسعه ساخت و ساز و نظارت بیشتر فنی و مهندسی روی این مسائل کاری کنیم که حداقل این نوع مناطق با یک شرایط مطلوب و مطابق استانداردهای ملی و بین المللی رشد کنند.

وی با اشاره به اینکه نهادهای بسیاری در این زمینه تاثیر گذار هستند، عنوان کرد: عمده بار مسئولیت روی شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است که برای این نوع شهرها نظم هندسی مشخصی را تعیین می‌کنند.

این کارشناس بافت شهری افزود: شهرداری‌ها ارگان‌هایی هستند که نظم هندسی را پیاده‌سازی کرده و حوزه گسترش شهر را تعیین می‌کنند. سازمان‌هایی مثل نظام مهندسی و شرکت‌های مهندسی که در حوزه ساختمان و شهرسازی و رشته‌های مرتبط با آن فعالیت می‌کنند هم نیروی فنی هستند که طراحی و نظارت بر توسعه و ساخت و ساز هندسی در مناطق حاشیه نشین را می‌توانند کنترل کنند و بهبود دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha