محمدجعفر ابراهیمی قیری گفت: گلیم بافته شده توسط هنرمندان صنایع دستی شهرستان قیروکارزین با ابعاد ۱۰ در ۶ متر، طی ۵۰ روز و با تلاش ۸ بافنده شاخص تولید شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، او با اشاره به ظرفیتهای این شهرستان در زمینه صنایع دستی به ویژه دست بافتههای داری و غیر داری افزود: این گلیم در محل کارگاه تولیدی محمد جمالیان از تولید کنندگان و کارآفرینان شاخص شهرستان قیروکارزین در حوزه صنایع دستی، بافته شده است.
ابراهیمی اضافه کرد: این گلیم به سفارش کشور قطر بافته و در تهیه آن از نخ کاموا و ریشه ابریشم استفاده شده است که می تواند زمینه ای برای صادرات این دست تولیدات به کشورهای حوزه خلیج فارس باشد.
شهرستان قیر و کارزین که در فاصله ۱۷۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد و یکی از وجوه شهرت این شهرستان، علاوه بر صنایع دستی تولیدی آن، وجود ۴۵ چشمه فصلی و موقتی است که پر آب ترین آنها چشمه های آب معدنی، آب گرم و باروس است که آب آن را برای درمان بیماریهای پوستی مفید میدانند.
شهرستان قیر و کارزین یکی از مراکز مهم تولیدات صــنایع دستی استان فارس به شمار میرود و عمده این تولیدات را زنان و در کنار امور خانه انجام میدهند.
عمده تولیدات صنایع دستی این شهرستان شــامل قالی، گــبه، گلیم، جاجیم، چنــته، رودوزی های ســنتی، حــصیربافی، گیوه بافی است.
به گزارش ایسنا، سرآسیاب، هفت آسیاب، آبشار رشلدون، چــشمه آب مــعدنی باروس، بخشی از تفرجگاهها و نقاط دیدنی این شهرستان به شمار میرود.
قیر و کارزین همچنین آثار تاریخی مختلفی دارد که شاخصترین آنها نقش یک سرباز پارتی و تنها نقش باقی مانده از دوران پارتها در فارس، پل عروس، قلعه شاه پریون، قلعه گبری، آسیاب تاریخی شهر قیر، بقایای مسجد بلال، مسجد کارزین، قلعه شاه بر بر، آسیاب های هفت آسیاب، قلعه حمزه خانی (هنگام)، حمام کارزین، حمام ده به، حمام هورز، کاروانسرای کردشول و کاروانسرای مدخون اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات