به گزارش ایسنا، سازمان هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) با انتشار اطلاعیهای شرکت هواپیماسازی بوئینگ را تحت تاثیر عدم رعایت استانداردهای کیفیت در هواپیماهای ۷۳۷ مکس به میزان ۵.۴ میلیون دلار جریمه کرد.
بوئینگ که یکی از بزرگترین و کلیدیترین صادرکنندگان ایالات متحده به شمار میرود و با طراحی، توسعه و فروش هواپیما در مدل و اندازههای مختلف، نقش بسزایی در درآمدزایی و تولید ثروت برای اقتصاد این کشور بزرگ ایفا میکند. این شرکت تحت تاثیر سقوط دو فروند هواپیمای ۷۳۷ مکس در سال گذشته تاکنون بالغ بر ۹ میلیارد دلار زیان دهی داشته است.
بوئینگ تحت تاثیر سقوط دو فروند هواپیمای ۷۳۷ مکس که به فاصله اندکی از یکدیگر منجر به کشته شدن بالغ بر ۳۰۰ نفر و ممنوعیت پرواز این نوع خاص از هواپیما در سراسر جهان شد، در دسامبر ۲۰۱۹ اعلام کرد که به طور موقت تولید بوئینگ ۷۳۷ مکس را متوقف خواهد کرد. همان طور که بسیاری از نهادهای ناظر در ایالات متحده آمریکا و سایر متخصصان هوانوردی پیش بینی کرده بودند، مجوز پرواز و بازگشت بوئینگ ۷۳۷ مکس به خطوط هوایی به این زودی صادر نخواهد شد.
از طرفی تحقیقات کاملی به منظور کشف علت و نحوه سقوط هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس صورت گرفت که به تازگی اعلام شد یکی از آنها عدم رعایت استانداردهای کیفیتی اسلتهای بال ۱۷۸ بوئینگ ۷۳۷ مکس بوده است.
یک ماه پیش نیز این سازمان شرکت مذکور را به علت رعایت نکردن همین پروتکل های امنیتی و کیفیتی اسلتهای بال ۱۳۳ مدل هواپیماهای نسل جدید موسوم به Next Generation را ۳.۹ میلیون دلار جریمه کرده بود.
بر اساس گزارش های منتشر شده در وب سایت aerotime، کارشناسان این سازمان بر این باورند که بوئینگ در ساخت اسلت ها نظارت کافی نداشته و به دلیل کیفیت پایین آلیاژ مورد استفاده دچار فرایند Hydrogen Embrittlement شده است.
از لحاظ علم هوانوردی، این فرایند زمانی رخ میدهد که هیدروژن به آلیاژ نفوذ کرده و باعث شکننده شدن و در نهایت شکستگی آن میشود.
انتهای پیام
نظرات