• سه‌شنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98102418751
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

عسلویه معدنی ایران چقدر شناخته شده است؟

عسلویه معدنی ایران چقدر شناخته شده است؟

ایسنا/خراسان جنوبی عسلویه معدنی؛ این اصطلاح خوشایند برای اولین بار توسط معاون وزیر کشور مطرح و سپس بارهاآن را از زبان مسئولان شنیدیم؛ اصطلاحی که به خوبی می‌تواند ظرفیت معدنی خراسان جنوبی را نشان دهد.

استان خراسان جنوبی یکی از مهمترین استان­‌های معدنی کشور از نظر تنوع و میزان ذخایر معدنی شناخته شده است. در این استان بیش از 50 نوع ماده معدنی شناخته شده، 348 معدن فعال، 588 معدن دارای پروانه بهره‌برداری و بیش از 7.3 میلیارد تن ذخیره قطعی شناسایی شده وجود دارد.

خراسان جنوبی ظرفیت‌های بکر و دست نخورده‌ای دارد که می‌تواند بسیار مورد بهره‌برداری برای شکوفایی اقتصادی قرار گیرد؛ همانطور که استاندار خراسان جنوبی از معادن به عنوان پیشران اقتصادی و توسعه این استان نام می‌برد و حال مسئولان این حوزه در سفر به خراسان جنوبی خبر از حمایت‌هایی می‌دهند که تحقق آن، به رشد و پیشرفت اقتصادی استان می‌انجامد.

توان و ظرفیت مشاورین استان در پروژه‌های اکتشافی

وجیه الله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: برای اجرای پروژه‌های اکتشافی در خراسان جنوبی، از توان مشاوران استان استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه استفاده از توان و ظرفیت مشاورین استان در اولویت کار است، افزود: از آن جایی که مشاورینی که برای پروژه‌ها گزینش می‌شوند، باید گرید مشخصی داشته باشند لذا تا آن سطحی که امکان تطبیق وجود دارد از توان مشاوران داخلی استان، استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: از آن جایی که امکان اجازه خورد کردن پروژه را نداریم می‌توانیم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که پروژه‌های بزرگ به شرکت‌های قوی سپرده شود و آنها برای اجرای کار از توان و ظرفیت مشاورین استان استفاده کنند.

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، هدف از سفرش به استان خراسان جنوبی را بررسی پروژه‌هایی عنوان کرد که قبلاً برای اجرا در دستور کار ایمیدرو قرار گرفته و گفت: جلسات ایمیدرو با استاندار خراسان جنوبی و مدیران صنعت، معدن و تجارت استان به طور مستمر ادامه دارد.

جعفری تصریح کرد: یکی از این پروژه‌ها، کارخانه و معدن طلای هیرد بود که مراحل اکتشافی آن از 2-3 سال گذشته در دستور کار ایمیدرو قرار گرفت و کار در حال حاضر به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه کار درحال حاضر 33 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سنگ شکن آن در این سفر، افتتاح شده است، اظهار کرد: طبق برنامه قرار بود این پروژه در اردیبهشت 1400 به بهره برداری برسد، اما بنا به قول سرمایه‌گذار، امیدواریم در هفته دولت 99 به مرحله پیش تولید و بهره‌برداری برسد و تولید آزمایشی آن آغاز شود.

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از ادامه اکتشافات در پهنه معدن طلای هیرد خبر داد و گفت: واحد هیرد قابلیت توسعه را دارد و امیدواریم در ادامه اکتشافات به ذخایر خوبی دست پیدا کنیم.

جعفری تأمین زیرساخت‌ها را شرط توسعه این واحد معدنی عنوان کرد و ادامه داد: درخصوص تأمین برق، گاز و آب این مجموعه صحبت‌های مقدماتی انجام شده و جلسات هماهنگی برای تصمیم‌گیری درخصوص اجرای کار در حوزه های مختلف نیز برگزار شده است.

وی افزود: مطالعات تأمین آب برای این پروژه در دست اقدام است تا ذخیره قابل قبولی برای پشتوانه تمام واحدهایی که نیازمند فرآوری هستند، تأمین شود.

وی با بیان اینکه بنا به قول استاندار خراسان جنوبی، این منطقه در سال 99 به شبکه گاز وصل می‌شود، تصریح کرد: در مورد وضعیت بررسی معادن کوچک مقیاس قبلاً در استان اقداماتی صورت گرفته، برای مثال روی معادن مس، طلا، سرب و روی پایش انجام شده و به زودی برای ارائه فراخوان تعیین سرمایه گذار جلسه می‌گذاریم.

جعفری ضمن تأیید عدم توانایی بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری صددرصدی در برخی پروژه‌ها، گفت: ما هیچ وقت از پروژه‌ها منفک نیستیم و نظارت و همراهی ما با بخش خصوصی ادامه‌دار است.

وی خاطرنشان کرد: روش این است که برای صدور مجوز بهره‌برداری از معادن و سرمایه گذاری در بازه بلندمدت، شرایطی فراهم کنیم و نظارت‌ها بر اساس برنامه‌ای که بخش خصوصی ارائه می‌کند، صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: ایمیدرو برای نظارت و همراهی با پروژه‌ها مجتمع‌هایی را در استان‌ها ایجاد کرده که مجتمع معدنی و اکتشافی خراسان جنوبی، یکی از این موارد است.

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از برنامه ایمیدرو برای تأمین زیرساخت‌های معادن کوچک مقیاس نیز گفت: طبق مصوبات قبلی، ایمیدرو نسبت به رفع این نیازها اقدام می‌کند.

جعفری با اشاره به اینکه برای تأمین برخی زیرساخت‌ها به مشارکت وزارت نیرو نیاز داریم، تصریح کرد: قرار شد با مشارکت استانداری، وزارت نیرو و بخش خصوصی به صورت چهار جانبه نسبت به تأمین زیرساخت‌های معادن کوچک مقیاس اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه فعالیت در حوزه اکتشافات از سیاست‌های ایمیدرو و از برنامه‌های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است، خاطرنشان کرد: ایمیدرو برای اجرای اکتشافات بیشتر در استان خراسان جنوبی، اعلام آمادگی کرده و تا زمانی که بخش خصوصی ورود نکند، به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

توجه به فولاد قائنات

حسن یونسیان، مدیرعامل شرکت ملی فولاد نیز گفت: تولید ورق فولادی را در برنامه‌های توسعه‌ای کارخانه فولاد قاینات قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بعد از راه‌اندازی بخش فولادسازی کارخانه، در پایین دست، پروژه ورق‌سازی را ایجاد می‌کنیم، تصریح کرد: برای استان‌های خراسان شمالی و خراسان جنوبی که هم اکنون نیازشان را از مرکز ایران و مبارک آباد تأمین می‌کنند، این اولین کارخانه تولید ورق است.

مدیر عامل شرکت ملی فولاد با تأکید بر اینکه با توجه به مشکلاتی که سد راه بود، دو ماه از برنامه عقب هستیم، اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا آخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه 99  فاز احیاء کارخانه راه‌اندازی می‌شود.

یونسیان ادامه داد: برنامه این است که تا آخر سال 99 برای پروژه فولادسازی نیز مجوز تست سرد را  بگیریم تا وارد مدار شود.

وی با اشاره به اینکه طولانی شدن کار در پروژه فولاد، برخی پیامدها را به همراه داشته، اظهار کرد: کار که طولانی شده بود پیمانکارانی که از سال ۸۷_۸۶ کار خود را در مجموعه شروع کرده بودند، توان مالی گذشته را نداشتند و همین ادامه کار را با مشکل مواجه کرد؛ لذا جابه جایی پیمانکاران صورت گرفت تا روند اجرا سرعت بگیرد.

وی افزود: برای رفع مشکل تأخیر در پرداخت اقساط با طرف‌های خارجی نیز در مرحله اول 295 میلیارد تومان و در مرحله دوم که همین 10 روز قبل بود 130 میلیارد تومان پرداخت شد.

مدیر عامل شرکت ملی فولاد درخصوص پرداخت معوقات کارگران و پیمانکاران نیز گفت: کلیه مطالبات پرداخت شده و درحال حاضر به طرف خارجی، پیمانکاران داخلی، کارگران بدهی نداریم و حتی معوق حقوق هم نداریم.

یونسیان یادآور شد: با راه‌اندازی بخش احیا و آهن اسفنجی به طور مستقیم برای  400 نفر و به طورغیر مستقیم برای سه تا چهار هزار نفر شغل ایجاد می‌شود.

وی افزود: در فاز فولادسازی نیز بطور مستقیم برای 600 تا 700 نفر و به طور غیرمستقیم برای  5-6 هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد و در جذب نیروها اولویت با نیروهای بومی خواهد بود و بر اساس تخصص‌هایی که وجود دارد صددرصد منابع انسانی مورد نیاز، از نیروهای بومی تأمین خواهد شد و اگر در تخصصی کاستی باشد، از طریق فراخوان و آزمون خواهد بود.

مدیر عامل شرکت ملی فولاد گفت: برای تأمین آب پروژه، علاوه بر چاه‌های در اختیار، شرکت آب منطقه‌ای دو راهکار ارائه کرده است، یکی از آن‌ها این است که پیمانکار بخش خصوصی بگیرد و دوم این که از طریق فاضلاب قاینات این نیاز آبی برطرف شود که برای هر دو مورد، ما آمادگی انعقاد قرارداد تضمینی را داریم.

یونسیان یادآور شد: مهم‌ترین کاری که در کارخانه اتفاق افتاد، خرید سیستمی خاص برای پروژه فولادسازی است که مصرف آب را نصف می‌کند و برای خرید این سیستم پنج میلیون یورو هزینه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha