• یکشنبه / ۲۲ دی ۱۳۹۸ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98102216502
  • خبرنگار : 30057

اجرای پایلوت نانو عایق‌های حرارتی فوق‌آب گریز در صنعت نفت

اجرای پایلوت نانو عایق‌های حرارتی فوق‌آب گریز در صنعت نفت

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به فرمولاسیون تولید نانو عایق‌های فوق آب‌گریز دست یافتند و با توجه به عملکرد بالای این عایق در صنایع هوافضا و پتروشیمی، در حال حاضر پایلوت آن در شرکت پالایش نفت تبریز راه اندازی شده است.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های دانش بنیان با حضور جمعی از متخصصین حوزه مهندسی شیمی با هدف تولید عایق های پیشرفته مبتنی بر فناوری های نوین فعالیت خود را آغاز کرد. تولید عایق‌های متنوع مبتنی بر فناوری نانو از جمله دستاوردهای این شرکت است. این عایق‌ها مبتنی بر آئروژل و دارای قابلیت‌های ویژه‌ای هستند که این قابلیت‌های ویژه باعث ایجاد محصولی متمایز در مقایسه با عایق‌های رایج در بازار شده است.

امروزه استفاده از عایق‌های گرمایی و جلوگیری از اتلاف انرژی یکی از مباحث مطرح در جهان است. برای عایق‌کاری مخازن، لوله‌ها و کوره‌ها استفاده از پوشش‌های گرمایی مانند پشم شیشه و یا پشم سنگ بسیار مرسوم است. اما استفاده از این نوع عایق‌ها با مشکلاتی همراه است که از جمله آنها می‌توان به فضاگیر بودن و لزوم استفاده از حجم بالای عایق‌های مرسوم، عدم پاسخگویی به نیاز صنعت مبنی بر استفاده از عایق‌هایی با طیف دمایی وسیع و همچنین پوسیدگی مخازن و لوله‌ها در اثر جذب رطوبت عایق‌های مرسوم اشاره کرد.

آئروژل سیلیکایی ماده‌ای نانوساختار با درصد تخلخل بسیار بالا هستند و حضور این ماده با چگالی بسیار کم در «بلنکت آئروژل» موجب شده است تا خواص عایقی در آن به شدت افزایش یابد، ضمن اینکه حجم و وزن کمتر این نانوعایق‌ها به دلیل حضور آئروژل سیلیکایی موجب افزایش انعطاف‌پذیری و نصب آسان آن خواهد شد.

محققان این شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت عایق‌های مبتنی برآئروژل شده که می‌توان از آنها در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز استفاده کرد. این عایق آئروژل در عین سبک بودن و ضخامت کم، عملکرد بسیار بالایی دارد.

این محصولات زیست‌سازگار و یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاهش مصرف انرژی، کاهش تولید آلایندگی، افزایش ایمنی و کیفیت محصولات تولیدی صنایع مختلف است. فناوری به کار رفته در تولید این محصولات یعنی آئروژل از جمله فناوری‌های مهم و راهبردی حوزه نانو در دنیا بوده و کشور ایران نیز از جمله معدود کشورهای دارای این فناوری است.

در حال حاضر این فناوری به صورت پایلوت در شرکت پالایش نفت تبریز اجرا شده است. پس از اجرا موفقیت‌آمیز این فناوری در شرکت پالایش نفت تبریز، این شرکت به دنبال خرید این محصول و استفاده از آن در خط لوله‌های خود است.

آئروژل‌ها سبک‌ترین جامد تجاری‌سازی شده دنیا هستند و بهترین عایق‌های حرارتی دنیا با ضریب بسیار کم محسوب می‌شوند. در حال حاضر عایق‌های آئروژل در دنیا مورد استقبال قرار گرفته‌اند و بزرگ‌ترین پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، صنایع دفاعی و سایر صنایع بزرگ از انواع آن در بخش‌های مختلف استفاده می‌کنند. آئروژل‌های نانو متخلخل فرصت‌های بسیار زیادی برای کاهش اتلاف انرژی، کاهش هزینه‌های عایق‌کاری و توسعه عایق‌کاری در شرایط پیچیده که از توانایی عایق‌های رایج خارج است ایجاد کرده است.

این عایق‌های پیشرفته آئروژل به صورت فوق‌آب‌گریز تولید  شده‌اند و برای عایق‌کاری تجهیزات هوایی و فضایی، عایق‌کاری صنایع ذوب و ریخته‌گری، عایق‌کاری تجهیزات ویژه مخابراتی، عایق‌کاری انواع کشتی و شناور و عایق‌کاری ساختمان و تاسیسات کاربرد دارد. ضریب انتقال حرارت فوق‌العاده کم، مقاوم در برابر انواع مواد شیمیایی، منعطف با مقاومت مکانیکی بالا، تشکیل شده از حفرات نانویی، طول عمر بیش از ۲۰ سال، کاملا آب‌گریز، نسوز و ضدحرارت برخی از ویژگی‌های آن است.

آئروژل‌ها جامدات نانو متخلخل با تخلخل‌های نانومتری در ابعاد ۲ تا ۵۰ نانومتر هستند و بیش از ۹۷ درصد تخلخل دارند که با هوا پر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha