محمد مجردی از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در این پروژه کفش هوشمندی را طراحی کردیم که مجهز به سنسورهای مختلف است و میتواند اطلاعات مورد نیاز از وضعیت راه رفتن افراد ارائه دهد.
وی با تاکید بر اهمیت تحلیل وضعیت حرکتی افراد سالمند و بیماران، افزود: سالمندان و بیمارانی که قادر به حفظ تعادل خود نیستند با استفاده از این کفش میتوان نسبت به اصلاح حرکتی آنها اقدام کرد؛چراکه کف این کفش متشکل از سنسورهای فشار و شتاب است و در هر لحظه میتوان میزان شتاب و فشار پا را اندازه گیری کرد.
مجردی، با اشاره به مکانیزم عملکردی این کفش هوشمند، توضیح داد: کف پای هر فرد دارای الگوهای خاصی است و با استفاده از سنسورهای این کفش میتوان تشخیص داد که در کدام بخش از پا نیرو بیشتر و در کدام بخش نیروی کمتری وارد میشود و با استفاده از اطلاعات دریافت شده از این کفش، میتوان کفیهای مناسبی را برای افراد تجوزیز کرد.
این محقق به عنوان مثال به بیماران مبتلا به دیابت اشاره کرد که برخی از آنها مجبور به از دست دادن انگشت شست پا میشوند و ادامه داد: این دسته از بیماران با از دست دادن انگشت پا، در راه رفتن دچار مشکلاتی هستند که با استفاده از این کفش میتوان تشخیص داد که به کدام بخش از پا چند نیوتن فشار وارد شده، در هر لحظه زاویه پا با زمین به چه میزان و شتاب پا در هر لحظه چه میزان است.
به گفته وی، با تحلیل دادههایی که از طریق این کفش به مربیان ورزش و یا پزشکان ارسال میشود، کفی اختصاصی هر فرد طراحی میشود.
مجردی با بیان اینکه در حال حاضر نسل اول این کفش هوشمند تولید شده است، خاطر نشان کرد: نسلهای بعدی این کفش توانمندیهای بیشتری دارد از جمله آنکه امکان پایش وضعیت راه رفتن افراد از راه دور را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات