• یکشنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۸ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98101511760
  • خبرنگار : 71607

اسیدهای صفراوی به تنظیم التهاب روده کمک می‌کنند

اسیدهای صفراوی به تنظیم التهاب روده کمک می‌کنند

پژوهشگران دانشکده پزشکی "دانشگاه هاروارد" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند اسیدهای صفراوی حل کننده چربی ممکن است به تنظیم ایمنی و التهاب روده کمک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران در مطالعه اخیرشان با آزمایش بر روی موش‌ها دریافته‌اند اسیدهای صفراوی باعث افزایش تفکیک و فعالیت چندین نوع سلول T درگیر در تنظیم التهاب مرتبط با بیماری التهابی روده می‌شوند. آنها همچنین نشان دادند که میکروب‌های روده نقش مهمی در تبدیل اسیدهای صفراوی به مولکول‌های پیام‌رسان ایمنی دارند.

مطالعه اخیر که به رهبری "جون هو"(Jun Huh) ایمنی شناس دانشگاه هاروارد انجام شد نشان می‌دهد که اسیدهای صفراوی با تعامل با سلول‌های ایمنی در روده، اثر تعدیل کننده‌ای بر سیستم ایمنی بدن می‌گذارند. هنگامی که اسیدهای صفراوی کیسه صفرا را ترک کرده و وظایف مربوط به حل چربی را انجام دهند، مسیر خود را به سمت دستگاه گوارش تغییر می‌دهند و در آنجا توسط باکتری‌های روده به مولکول‌های تنظیم کننده سیستم ایمنی تبدیل می‌شوند. اسیدهای صفراوی اصلاح شده سپس دو بخش از سلول‌های ایمنی بدن را فعال می‌کنند: سلول‌های T تنظیم کننده(Tregs) و لنفوسیت تی کمک‌کننده بخصوص Th۱۷، هر کدام مسئول تعدیل پاسخ ایمنی با مهار یا تقویت التهاب هستند.

سلول T کمک‌کننده یا لنفوسیت T کمک‌کننده یکی از انواع لنفوسیت تی و نوعی گلبول سفید است که در دستگاه ایمنی بدن نقش دارد. این لنفوسیت نقش مهمی را در کنترل و هدایت دستگاه ایمنی به ویژه سازگاری آن با محیط ایفا می‌کند. این سلول‌ها به فعال شدن سایر سلول‌های ایمنی با آزاد شدن سیتوکین سلول‌های T کمک می‌کنند. آن‌ها برای حرکت تند لنفوسیت‌های نوع بی هم لازمند و همچنین در به حداکثر رساندن فعالیت‌های ضد باکتریایی فاگوسیت‌هایی چون ماکروفاژ نقش دارند.

در شرایط عادی، سطح سلول‌های پیش التهابیTh۱۷ و سلول‌های ضد التهابی Treg با یکدیگر برابر است و یک درجه از محافظت در برابر پاتوژن‌ها را ایجاد می‌کنند. این سلول‌ها در زمینه عفونت روده نقش اساسی دارند.

هو گفت: یافته‌های ما یک مکانیسم مهم تنظیم کننده ایمنی روده را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که میکروب‌های روده ما می‌توانند اسیدهای صفراوی را تغییر داده و آنها را به تنظیم کننده التهاب تبدیل کنند. نتایج ما نشانگر تعامل سه جانبه بین میکروب‌های روده، اسیدهای صفراوی و سیستم ایمنی بدن است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nature" منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha