سهراب عاقبتی در جمع خبرنگاران در اداره کل دامپزشکی گیلان، گفت: رصد و پایش تالابها، بازارهای فروش پرندگان و مرغداریهای گیلان برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه پایشها در نیمه دوم سال به علت شرایط آب و هوایی، جمعیت قابل توجه طیور و پرندگان مهاجر وحشی افزایش مییابد، افزود: بر اساس آخرین پایشها بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در مرغداریهای صنعتی مشاهده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان به مشاهده و کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی در برخی مناطق روستایی رشت و آستانه اشرفیه اشاره کرد و افزود: حدود ۱۰۰۰ قطعه طیور بومی در دو هفته گذشته معدوم شد.
عاقبتی با اعلام اینکه پرندگان وحشی میتوانند ناقل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان باشند از حاشیه نشینهای تالاب خواست با کشیدن توری، آب و دانه طیور بومی را از پرندگان مهاجر جدا کنند.
وی همچنین از شهروندان خواست فرآوردههای دامی و مرغ را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری و از خرید طیور از دوره گردها خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه در گیلان ۱۰ میلیون قطعه طیور بومی نگهداری میشود، گفت: علایم آنفولانزاری فوق حاد پرندگان در طیور بصورت کم شدن مصرف آب و دان، علایم تنفسی مانند آبریزش و عطسه است.
انتهای پیام
نظرات