فریبا نظری پورکیایی پیش از ظهر روز چهارشنبه در اجلاسیه زنان شهید و ایثارگر استان بوشهر با تبریک روز پرستار گفت: امروز حتما با یکی از زنان گروههای ایثارگری از جمله همسر شهید یا مادر شهید زنگ بزنید و این روز را به آنها تبریک بگویید. چه صبر و مرارت و پرستاری بالاتر از این که کنار این عزیزان بوده و از آنها پرستاری کرده اند.
وی ضمن تشکر از اهتمام به برگزاری کنگره های ملی شهدا و ایثارگران بیان کرد: پس از گذشت دهه از عمر انقلاب، ضرورت ثبت و ضبط و عرضه بخش مهمی از فرهنگ و تاریخ کشور عزیزمان ایران که به هشت سال دفاع مقدس و پیش از آن ایام پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین تلاش های قبل انقلاب گره خورده، بر هیچکسی پوشیده نیست که الحمدلله فعالیت های خوبی نیز صورت گرفته است.
به گزارش ایسنا، مشاور وزیر کشور در امور زن و خانواده عنوان کرد: در سال ۲۰۱۰ میلادی، پایاننامه دوره کارشناسی ارشد من در رشته جامعه شناسی مربوط به روایت زنان از دوره جنگ ایران و عراق بود. وقتی در آن کنفرانس اعلام کردم که از سال ۵۷ تا سال ۸۶ بازه زمانی که جامعه آماری مورد مطالعه من بود، نزدیک به ۱۰۰ کتاب فقط در خصوص ایثار و شهادت زنان در گروه های مختلف در ایران کار شده، موجب تحیّر و شگفتی اساتید دانشگاه مالزی شده بود، و اشخاص حاضر در کنفرانس باور نمیکردند.که ما در کشور ایران این میزان فعالیت را در حوزه ثبت ادبیات جنگ و پایداری داشته باشیم.
نظری پورکیایی خاطرنشان کرد: در همین استان بوشهر، همه اطلاعات موجود از شهیدان به خاطر زحمات همکاران و کار پژوهشی و مطالعاتی عمیقی بوده که با همّت همکاران زیادی از نهادهای مختلف سطح کشور انجام شده و امروز شما به این راحتی و سهولت چنین اطلاعاتی را در اختیار دارید در صورتی که قبلا اینگونه نبوده است.
وی با اشاره به ضرورت پردازش علمی و عرضه این بخش از فرهنگ و تاریخ ایران اسلامی گفت: ما موظف هستیم که در کنار برنامههای اینچنینی و اقدامات خوبی چون نشر کتب، موضوع ایثار و شهادت زنان را به عنوان تزهای دانشگاهی و پایان نامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری به فضای دانشگاهی ببریم.
متولیان کنگرههای شهدا توجه بیشتری به بخش ترجمه داشته باشند
مشاور وزیر کشور تاکید کرد: شاید تا ۲۰ سال پیش دانشگاههای ما با این موضوع بیگانه تر بودند ولی امروز شما با یک جستجوی ساده در پایگاه مطالعاتی طرح های پژوهشی متوجه میشوید که چه میزان از کارهای مطالعاتی در فضاهای دانشگاهی به این سو هدایت شده و میزان تمرکز بر این زمینهها بالا رفته اما هنوز کافی نیست.
فریبا نظری پورکیایی افزود: سیاستگذاران و متولیان کنگره های شهدا برای آشنایی برون مرزی با این بخش از تاریخ مقاومت در کشورمان، باید توجه بیشتری به بخش ترجمه داشته باشند و همین ۲۲ زن استان بوشهر به خارج از مرزهای ایران شناسانده شوند؛ زیرا آیندگان و پژوهشگران، جامعه شناسان، مورخین و مردم شناسان مختلف بعدها قضاوت تحلیلی خود را بر روی همین اسناد خواهند داشت.
وی اظهار کرد: در تمام اسناد و مدارکی که طی سالهای ابتدایی از شهدای زن و مرد در مرکز اسناد شهدا و ایثارگران ملّی در تهران مطالعه کردیم، یک نمونه منحصر به فرد کتابی با عنوان "کنار رود خیَن" یادداشتهای روزانه خانم سیستانی، مادر شهید جاویدالاثر و رزمنده شهید مهرداد سیستانی است که توصیه می کنم حتما آن را تهیه کرده و بخوانید. این کتاب روایتی از دو سال جستجوی روزانه این مادر برای یافتن خبری از سرنوشت فرزند مفقودالاثرش در جبهههای جنگ است.
مشاور وزیر کشور در امور زن و خانواده تصریح کرد: من به جرات می گویم بعد از ۳۰ سال کار و پژوهش در حوزه ادبیات جنگ در ایران و خواندن حرفه ای کتاب های ادبیات جنگ به ویژه مستندات، زندگی نامه، وصیت نامه و خاطرات؛ ما در هیچ کدام از جنگ های دنیا نمونه این چنینی نداریم.
نظری پورکیایی بیان کرد: ما نمیتوانیم بگوییم فقط ۲۲ شهید زن داریم، بلکه زنان ایثارگر بوشهری در لحظه لحظه های ایثارگری و شهادت ۲۰۰۰ شهید استان بوشهر دخیل و شریک هستند. ان شالله بتوانیم به شکل زیبنده ای که شایسته تاریخ و فرهنگ و تمدن پرافتخار ایران عزیز است آن را معرفی کنیم.
انتهای پیام
نظرات