به گزارش ایسنا، احمد مازنی در خصوص این که اخیرا معاون جوانان وزارت ورزش گفته که در ۵ ماه سال ۹۸ ، ۲۲۴۴ نفر از افراد بالای ۶۰ سال وام ازدواج دریافت کردهاند، برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی از وام ازدواج گفت: آن چه مسلم است در جامعه ما آمار تجرد قطعی افزایش پیدا کرده و سطح جانشینی جمعیت به شدت پایین آمده و ما به زودی با کهولت سن و سالمندی به عنوان یک بحران جدی اجتماعی در کشور مواجهه خواهیم شد.
وی افزود: سن ازدواج هم در دختران و هم در پسران افزایش پیدا کرده است؛ تبعا مسوولان چه در دولت و چه در مجلس باید تسهیلات مناسبی را برای حل این مسئله بیندیشند؛ این که عوامل اصلی افزایش سن ازدواج و کاهش ازدواج جوانان مسائل اقتصادی، اجتماعی و روانی است اینها در جای خود بررسی شده و یا بررسی میشود، اما آن چه مسلم است این است که یکی از عوامل مهم در این باره مسائل اقتصادی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هر سال در فصل بودجه مبلغی را از تسهیلات بانکها برای ازدواج اختصاص مییابد؛ اگر چه این رقم رقمی قابل توجه هم نیست؛ پیشتر مبلغ کمتری بود و اکنون پیشنهاد کمیسیون فرهنگی بر ۵۰ میلیون تومان است. این مبلغ در مقابل هزینههای تشکیل خانواده، جهیزیه و تهیه لوازمی که عروس و داماد باید برای آغاز زندگی خود فراهم کنند مبلغ قابل توجهی نیست.
مازنی اشاره کرد: اما این که این گونه اخبار بخواهد اصل این مساعدت و تسهیلات را زیر سوال ببرد کار درستی نیست و این که اگر لازم باشد برای آنها شرایطی قائل شویم باید بررسی کنیم که چه کسی باید این شرایط را قائل شود. در واقع دستگاههای اجرایی و متولی که یکی از آنها وزارت ورزش و جوانان است باید به این موضوع توجه کند.
وی تصریح کرد: اگر احساس میشود که این تسهیلات ازدواج موجب سوء استفاده برخی در جهت کودک همسری و استفاده افرادی در سنین خیلی بالا و پوشش ازدواج دوم یا سوم میشود باید آییننامهای را تصویب کنند و بر اجرای صحیح آن نظارت کنند. اگرچه اصل این مساعدت امری صحیح است ولی مجلس هم نمیتواند بر شرایط دریافت کنندگان وام نظارت کند. اگر در جهت در نظر گرفتن شرایطی برای رفع برخی مواردی که اشاره شد قانونی هم لازم باشد دولت باید در قالب لایحه پیشنهاد دهد تا ما آن را تصویب کنیم.
به گزارش ایسنا، محمد مهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان روز گذشته گفت: در سال ۹۶ تعداد افراد بالای ۶۰ سال که وام ازدواج دریافت کردهاند ۲۲۴ نفر بوده است که این رقم در سال ۹۷ به ۳۵۳۰ نفر و در ۵ ماه نخست سال ۹۸ به ۲۲۴۴ نفر رسیده است. همچنین این موارد روی میانگین سن ازدواج در کشور هم موثر هستند. این موضوع نشان میدهد قانونگذار تا کنون به بازه سنی دریافت وام ازدواج توجه نکرده است.
انتهای پیام
نظرات