• یکشنبه / ۸ دی ۱۳۹۸ / ۰۲:۰۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98100705011
  • خبرنگار : 71531

پای "پزشک خانواده" کی به شهرها می‌رسد؟

پای "پزشک خانواده" کی به شهرها می‌رسد؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۷ میلیون نفر در روستاها تحت پوشش برنامه پزشک خانواده قرار دارند، گفت: برای استقرار پزشک خانواده ساختارمند در شهرهای کشور نیز به ۵۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

دکتر علیرضا رییسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بودجه پزشک خانواده در سال آینده، گفت: اعتبار برنامه پزشک خانواده روستایی و شهری در سال ۱۳۹۸، به ترتیب ۲۸۰۰ میلیارد تومان و ۱۸۰۰ میلیارد تومان بوده است که از این میزان احتمالا ۲۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه پزشک خانواده روستایی محقق شود. در عین حال فکر نمی‌کنم تحقق بودجه پزشک خانواده شهری هم بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد باشد. بنابراین کل بودجه معاونت بهداشت در حوزه پزشک خانواده در سال ۱۳۹۸، ۴۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: باید توجه کرد که در روستاها ۲۷ میلیون نفر تحت پوشش برنامه پزشک خانواده روستایی قرار دارند و در شهرها هم کل ۵۰ میلیون نفر جمعیت، تحت پوشش نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه هستند. حال تفاوتش این است که در روستاها به ازای هر سه تا چهار هزار نفر یک پزشک داریم، اما در شهر در حوزه نظام مراقبت‌های اولیه به ازای هر ۱۴ تا ۱۸ هزار نفر یک پزشک داریم. در عین حال پزشک خانواده ساختارمند در روستاها و فقط در دو شهر فارس و مازندران مستقر شده است.

رییسی با بیان اینکه برای بودجه سال آینده این میزان بودجه فعلی کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد، گفت: برای سال آینده ۵۴۰۰ میلیارد تومان در حوزه پزشک خانواده کل کشور در حوزه شهری نیاز داریم تا بتوانیم کل کشور را مانند فارس و مازندران به صورت ساختارمند تحت پوشش برنامه پزشک خانواده قرار دهیم که این جدای از بودجه پزشک خانواده روستایی است.

وی با اشاره به کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان با اجرای پزشک خانوده در شهرها، تاکید کرد: درخواست‌مان را در زمینه افزایش بودجه پزشک خانواده شهری ارائه داده‌ایم که در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است. در عین حال باید توجه کرد که در جایی مانند فارس و مازندران که پزشک خانواده اجرا می‌شود، سرانه مصرفی به ازای هر فرد ۶۰ هزار تومان در سال است. این درحالیست که در جایی که پزشک خانواده مستقر نیست، مجموعا به ازای هر فرد ۶۹ هزار تومان سرانه مصرف می‌شود. بنابراین اگر محاسبه کنیم، می‌بینیم که در حال حاضر در سطح یک ارائه خدمات بیمه‌ها هزینه‌ بسیار بالایی را تقبل می‌کنند که بیش از بودجه درخواستی ما است. زیرا افراد به هر میزان که بخواهند می‌توانند به پزشک مراجعه کنند. در حالی که اگر خدمات در قالب پزشکی خانواده ارائه شوند، این هزینه کاهش می‌یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۱۴:۰۵

چرا هیچ کس به داد ما مردم شیراز نمیرسه که خواهان حذف این طرح دردسرساز هستیم . من که بیمه تامین اجتماعی دارم اگه به هر دلیلی نتونم به پزشک خانواده ثبت نامی مراجعه کنم باید کل هزینه ها رو آزاد حساب کنم . برای مراجعه به پزشک متخصص اول باید باید برم پیش پزشک عمومی و اگه ایشون تایید کرد معرفی نامه متخصص بده اونم برای متخصصی که طرف قرارداد پزشک خانواده باشه و هزار و یک معضل دیگه . تا به حال هم هیچ نفعی برای من نداشته . چرا باید به زور این طرح به ما تحمیل بشه چون یه عده باید از کنار اون پولی پارو کنن ؟

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۱۷:۲۳

زورتون به ما رسیده طرحو بزار تهران تا مردم بدونن چقدر دردسر برای ما ساختید بابا من مریضم نمی تونم دم به دقیقه برم یک برگه ارجاع بگیرم بخدا با این طرح ما هم قید بیمارستان دولتی رو زدیم اصلا دیگه بیمه بجز برای خرید دارو هیچ سودی نداره