• شنبه / ۷ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 98100704768
  • خبرنگار : 71605

قائم‌مقام معاون تحقیقات وزیر بهداشت مطرح کرد

اعطای گرنت "۲۵ میلیونی" به برگزیدگان جشنواره رازی/با آپارتاید علمی مواجهیم

اعطای گرنت "۲۵ میلیونی" به برگزیدگان جشنواره رازی/با آپارتاید علمی مواجهیم

قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تأکید بر آنکه با آپارتاید علمی مواجه هستیم و پژوهشگران از جیب خود هزینه می‌کنند، گفت: اردیبهشت ماه سال آینده، ۲۵ میلیون تومان گرنت پژوهشی به برگزیدگان بیست‌وپنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی اعطا می‌کنیم. 

به گزارش ایسنا، دکتر شاهین آخوندزاده در جلسه توجیهی برگزیدگان بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که امروز در سالن جلسات دفتر توسعه سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: پژوهشگران از جیب خود هزینه می‌کنند، اما رنگ و بوی پژوهش در سایه همه بی مهری‌ها در کشور پخش شده و ادامه دارد. 

وی ادامه داد: منابع مالی ما برای پژوهش هر سال کمتر شده و هر چند سال هم ارزش پول ملی کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین قدرت رقابت ما حتی با کشورهایی همچون ترکیه، مصر و پاکستان هم یک چهارم شده است. 

قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه صنایع دارویی با تحقیقاتی که در این حوزه انجام می شود، برپا است، اما بعضی می‌گویند دانشگاهیان فقط مقاله می‌نویسند، گفت: امیدواریم امسال رییس‌جمهور در بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی حضور پیدا کنند و البته پروتکل‌های ریاست جمهوری نیز در جشنواره هست. 

آخوندزاده افزود: سیر آن چیزی که از سال ۹۴ تاکنون در جشنواره رازی اتفاق افتاده، به این صورت است که در آن زمان جشنواره باکس‌های متعددی داشت و در هر باکس برگزیدگان انتخاب می‌شدند، این موجب می‌شد افرادی انتخاب شوند که در سطح ملی نبودند. 

وی ادامه داد: این در حالی است که در سال ۹۴ اعلام شد که برای سال ۹۵، ۱۱ باکس به سه باکس کاهش پیدا کند که رقابت را سخت‌تر خواهد کرد. 

تخصیص نامنظم و کم بودجه به معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

قائم‌مقام معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تصریح کرد: درسه سال گذشته بودجه اختصاص داده شده به معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ثابت بوده و همچنین به دلیل مشکلات مالی این بودجه به صورت صد در صدی تخصیص داده نشده است. با توجه به تخصیص نا منظم و کم بودجه‌ها برنامه‌هایمان را اولویت‌بندی کردیم و در بخشی از این برنامه‌ها، استادیاران جوان، پایان‌نامه دکتری پژوهشی (بای ریسرچ) و فرهیختگان علوم پزشکی را حمایت کردیم، اما بودجه‌ای برای دانشجویان پسا دکتری نداشتیم. 

آخوندزاده یادآور شد: علت این است که کسانی که بخواهند از مقطع دکتری وارد مقطع پسا دکتری گروه پزشکی شوند، به علت تعهد به خدمت در وزارت بهداشت امکان ادامه تحصیل را ندارند و اکثر کسانی که جذب مقطع پسا دکترا در دانشگاه‌های پزشکی کشور می‌شوند، فارغ التحصیل وزارت علوم در رشته‌هایی همچون شیمی و زیست‌شناسی هستند. 

قول وزیر بهداشت مبنی بر لغو تعهد خدمت فارغ‌التحصیلان دکتری دانشگاه‌های پزشکی، بعد از ۶ ماه

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان بین علم و دانش مرزهایی همچون وزارت علوم یا بهداشت قائل شد، گفت: بر این اساس به این تیجه رسیدیم که سرمایه‌گذاری در بخش استادیاران جوان وزارت بهداشت آورده بیشتری برای پژوهش دارد. در عین حال امیدواریم از سال آینده با قولی که از وزیر بهداشت گرفتیم، اگر فارغ التحصیلی در مقطع دکتری دانشگاه‌های پزشکی فارغ‌التحصیل شد و دانشگاهی به آن نیاز نداشت، تعهدات خدمت او بعد از ۶ ماه لغو شود و این فارغ‌التحصیل بتواند در هر جا که بخواهد از جمله در صنعت کار کند. 

قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: با آپارتاید علمی مواجه هستیم و دشمنان ما سعی می‌کنند دسترسی‌های بین‌المللی همچون ویزا و حضور در مجامع را از ما قطع کنند، از دشمن انتظاری نداریم؛ این در حالی است که کسانی هم در داخل ما را تحریم می‌کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha