• شنبه / ۷ دی ۱۳۹۸ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98100704442
  • خبرنگار : 71588

تاکید روسیه و ایتالیا بر حل مسالمت‌آمیز بحران لیبی/ وزیران ۴ کشور اروپایی به طرابلس می‌روند

تاکید روسیه و ایتالیا بر حل مسالمت‌آمیز بحران لیبی/ وزیران ۴ کشور اروپایی به طرابلس می‌روند

رئیس جمهوری روسیه در جریان گفت‌وگوی تلفنی با نخست وزیر ایتالیا به بررسی بحران لیبی و لزوم حل بحران این کشور به صورت مسالمت‌آمیز پرداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کرملین اعلام کرد، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا با یکدیگر به صورت تلفنی گفت‌وگو کردند.

دو طرف در جریان این تماس تلفنی تاکید کردند که بحران لیبی باید به صورت صلح‌آمیز حل شود.

پوتین و کونته همچنین در خصوص پرونده سوریه و نتایج نشست نرماندی با محوریت اوکراین به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

این تماس تلفنی پس از آن صورت گرفت که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که کشورش بنا به درخواست طرابلس در نزدیک‌ترین زمان ممکن که احتمالا ماه آتی میلادی باشد، به لیبی نیرو اعزام خواهد کرد.

از سوی دیگر، دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که وزیران خارجه ایتالیا، آلمان، انگلیس و فرانسه در هفتم ژانویه به طرابلس سفر خواهند کرد.

از سوی دیگر، مارینا سیرینی، معاون وزیر خارجه ایتالیا اعلام کرد، وضعیت لیبی همچنان "بسیار نگران‌کننده" است و نیاز مبرمی به جلوگیری از مداخله طرف‌های خارجی موثر در بحران لیبی وجود دارد.

وی در ادامه افزود: ما باید اهتمام ویژه‌ای به ممانعت از ایجاد بی‌ثباتی و وخامت وضعیت امنیتی در این کشور بکنیم.

معاون وزیر خارجه ایتالیا خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر وزیر خارجه و نخست وزیر ایتالیا با رهبران اکثر کشورهای ذی‌ربط تماس‌های تلفنی متعددی در خصوص لیبی برقرار کردند و در جریان این تماس‌های تلفنی بر لزوم پایبندی جامعه جهانی به برقراری آتش‌بس و ممانعت از مداخله طرف‌های خارجی موثر در لیبی تاکید شد.

وی همچنین عنوان کرد: هرگونه تنش نظامی جدید در لیبی به ویژه در اطراف طرابلس، منجر به قربانی شدن لیبیایی‌ها به ویژه قربانی شدن غیرنظامیان می‌شود.

بعد از سال ۲۰۱۱ میلادی که معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی در جریان ناآرامی‌ها با حمایت ناتو بعد از چهار دهه ماندن در قدرت برکنار و کشته شد، این کشور نفت‌خیز  بحران‌های جدیدی به خود دید. لیبی از آن زمان شاهد ظهور دو رقیب در کرسی قدرت بوده است؛ خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی در قسمت شرق این کشور و دیگری دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha