• جمعه / ۶ دی ۱۳۹۸ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98100604024
  • منبع : نمایندگی لرستان

هنر المپیک در لرستان دوباره جان گرفته است

هنر المپیک در لرستان دوباره جان گرفته است

ایسنا/لرستان جودو که از آن به‌عنوان هنر المپیک یاد می‌شود، رشته‌ای رزمی است که از کشور ژاپن نشأت گرفته ‌است. منشا جودو از هنر رزمی جوجیتسو بوده و در سال ۱۹۳۲ توسط فردی ژاپنی به نام دکتر جیگارو کانو پایه‌گذاری شد. جودو اولین رشته رزمی شرقی است که در المپیک ۱۹۶۴ توکیو وارد المپیک شد.

واژه "جودو" از ترکیب دو کلمه "جو" به معنای ملایمت  و واژه "دو" به معنی اصل و یا روش است. لغت "جو" از ورزش «جوجیتسو» مشتق شده که توسط سامورائی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. پس جودو را تحت عنوان "روش ملایمت" ترجمه کرده‌اند. جودو در چندین سبک خلاصه می‌شود و ۱۰ درجه دان دارد.

دو مربی ژاپنی سال ۱۳۴۵ وارد ایران شدند و در سالن ورزش دانشگاه پلیس جودو را به افسران آموزش دادند و از همان موقع ایرانی‌ها به مرور با این رشته آشنا شدند. دوران معاصر و طلایی جودوی ایران از سال ۱۳۷۵ شروع شد و از اهم مسائل این دوره کسب دو طلا و دو برنز جهانی توسط آرش میراسماعیلی جودوکار لرستانی بود که هم‌اکنون رئیس فدراسیون جودو است.

جودو سال ۱۳۵۶ توسط علی یاراحمدی به لرستان آمد و در بروجرد و سپس دورود فعالیت‌های این رشته آغاز شد و نورمراد ولی‌پور اندکی بعد این رشته را در خرم‌آباد فعال کرد. مسعود خرداد نخستین مدال قهرمانی کشور را برای لرستان در سال ۵۸ کسب کرد. جودو تا اوایل دهه ۶۰ زیر نظر هیات رزمی بود و فعالیت‌های این رشته به طور رسمی در لرستان انجام می‌شد.

آرش میراسماعیلی نخستین ملی‌پوش لرستانی این رشته بود که سال ۱۹۹۶ در المپیک دانش‌آموزی مسکو شرکت و نشان برنز را کسب کرد. او سال ۲۰۰۱ نیز نخستین طلای جهانی این رشته را برای کشورمان به ارمغان آورد و لرستانی‌های پیشتاز این رشته شدند.

جودو لرستان از آن زمان به بعد قطب کشورمان بوده و در بخش آقایان و بانوان همواره ورزشکاران استان ما در میادین مهم ملی افتخارآفرینی کردند و بعضاً در تورنمنت‌های بین‌المللی نیز جودوکاران لرستانی افتخاراتی کسب کرده که از آن جمله می‌توان به نشان طلای سحر چغلوند در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۹ کارگران که نخستین طلای بانوان ایرانی در رقابت‌های جهانی بود و همچنین طلای قاسم نوری‌زاده در پیکارهای جوانان آسیا در سال ۲۰۰۹ که به عنوان فنی‌ترین ورزشکار هم انتخاب شد، اشاره کرد.

جودو در ۱۰ شهرستان لرستان فعال است و فقط در کوهدشت این رشته فعالیتی ندارد و از لحاظ امکانات شرایط نسبتاً خوبی در استان وجود دارد.

چند سال بانوان لرستانی در لیگ برتر جودو شرکت کردند و همه ساله قهرمان شدند و پس از آن به علت نبود اسپانسر دیگر شرکت نکردیم و رقابت‌های لیگ برتر نیز کجدار و مریز برگزار شد اما در بخش آقایان هرگز لرستان در لیگ برتر حضور نداشته است.

مدتی بین اهالی این رشته در لرستان اختلافاتی وجود داشت که در حال حاضر بیشتر اختلاف‌ها رفع شده و نتیجه آن کسب مقام‌های خوب آقایان و بانوان در رقابت‌های امسال قهرمانی کشور بوده و با ادامه این روند می‌توان خوشبین بود که دوباره به جایگاه قبلی برگشته‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha