سهیلا اعرابی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به پنجم دی ماه، روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، اظهار کرد: زلزله به معنی لرزش و جنبش زمین است که توسط فرآیندهای بنیادین و قدرتمند زمین شناختی که خارج از حیطه کنترل هستند به وجود میآید.
وی در خصوص پیش بینی زلزله، گفت: امواج زلزلهای ثبت شده میتواند به ما اطلاع دهد که ارتعاشهای بسیار قویتری در راه است، اما این اطلاعات تنها چند دقیقه پیش از وقوع، زلزله را به ما اخطار می دهد، درحالی که پیشبینی دانشمندان در مورد پسلرزهها قویتر است.
این کارشناس بهداشت مرکز خدمات جامع سلامت ابن سینا اصفهان، عمدهترین روش مقابله با زلزله را مربوط به حیطه مهندسی اعلام کرد و افزود: با این کار مقاومت ساختمانها در برابر امواج زمین لرزه افزایش می یابد.
اعرابی در خصوص نکات ایمنی قبل از زلزله، تصریح کرد: باید اشیا سنگین مانند کتابخانه، یخچال و... را در جای خود محکم کنید و اشیا سنگین در ردیفهای پایین قفسه قرار داده شود.
وی افزود: لولههای آب گرمکن و سقف شیروانی را چک کنید تا احتمال افتادن آنها هنگام زلزله کاهش یابد، همچنین باید در ساخت و ساز و بازسازی ساختمانهای قدیمی بر اساس آیین نامههای ساختمانی عمل شود.
این کارشناس بهداشت با بیان اینکه برای شناسایی مکانهای ایمن، راههای خروجی و شیرهای اصلی آب و گاز و سوییچهای اصلی برق، یک نقشه از منزل نیاز است، خاطرنشان کرد: باید کیف حاوی وسایل ضروری در مکانی مطمئن که دسترسی به آن آسان باشد قرار گیرد و محل نگهداری آن را به سایر اعضای خانواده اطلاع دهید.
اعرابی همچنین در خصوص توصیههای ایمنی در زمان زلزله، گفت: اگر هنگام وقوع زلزله در خانه هستید، از پنجرهها و کمدهای بلند و همچنین اشیایی که ممکن است سقوط کند، دور شوید. در زیر میز ناهارخوری یا میز تحریر یا تخت خواب پناه بگیرید. پناه گرفتن در کنج دیوار پناه در حالتی که سر با بازوهایتان گرفته شود، توصیه می شود.
وی ادامه داد: در زمان وقوع زلزله، از آسانسور استفاده نکنید و اگر محل ایمن وجود ندارد و در راهرو هستید، به کنار دیوار رفته و در حالی که نشستهاید، سر خود را بر روی زانوها خم کرده و با کف دستها، پشت سر خود را گرفتهاید، با کمک بازوها از سر خود محافظت کنید.
انتهای پیام
نظرات