• چهارشنبه / ۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98100403142

رئیس دانشگاه نیشابور:

اتحادیه علمی و فرهنگی باید به‌جای اتحادیه‌های سیاسی تشکیل شود

اتحادیه علمی و فرهنگی باید به‌جای اتحادیه‌های سیاسی تشکیل شود

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه نیشابور تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود به‌جای اتحادیه‌های سیاسی در جهان اسلام اتحادیه علمی و فرهنگی تشکیل شده و دانشگاه‌هایی مأمور شوند تا با  سیاست درب‌های باز جهت تبادل استاد و دانشجو بین کشورها مشغول فعالیت شوند.

دکتر حسن صادقی، 3 دی ماه در چهارمین مجمع دانشگاه‌های ایران و جهان عرب که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، بیان کرد: شهر نیشابور میزبان اولین مدارس و دانشگاه‌های جهان اسلام  و جزء قدیمی‌ترین شهرهای ایران بوده ولی دانشگاه آن جزء دانشگاه‌های جوان است که در مسیرهای خوبی در حال حرکت است‌.

وی ادامه داد: در طرح آمایش دانشگاهی ایران تمرکز بیشتر ما بر سنگ‌های قیمتی، نجوم باستان‌شناسی، گردشگری و شهرهای هوشمند است. در حال حاضر ۴ دانشکده با ۷۱ عضو هیأت علمی داریم.

صادقی سمرجانی افزود: اگر ما نگاهی به شاخصه تمدن اسلامی داشته باشیم چند شاخص عمده در آن مانند نگرش توحیدی، خردورزی، هجرت و تسامح اشاره کرد.

وی اظهار کرد: اسلام در شرایطی پا به عرصه گذاشت که دیگر ادیان غرق در تعصبات خود بودند. این دین با پیام مودت و دوستی، انسان‌ها را  به عرصه عاطفی سوق داد به طوری که در نیمه دوم قرن دوم هجری در بغداد تعداد زیادی از اندیشمندان جهان را به دارالحکمه کشاند.

رئیس دانشگاه نیشابور بیان کرد: با مروری بر علل موفقیت دانشگاه‌های بزرگ در تاریخ تمدن اسلامی در دوران نخست خلافت عباسی  می‌توان به مواردی از قبیل رواج کاغذ، تجمیع منابع علمی به یک مکان و اتحاد مراکز علمی مختلف اشاره کرد. این دوره میزبان اکثر دانشمندان بزرگ جهان اسلام بوده است.

صادقی سمرجانی عنوان کرد: تجلی دوم در نظامیه‌هاست. خوشبختانه در دنیای اسلامی این مدارس اول در خراسان و سپس در دیگر نقاط گسترش یافتند. حتی گفته می‌شود زمانی که در کل جهان اسلام ۳۲ مدرسه وجود داشت ۲۸ مورد آن در نیشابور بود. زمینه‌های زیاد علمی در این شهر بود و بنیان تاسیس نظامیه در نیشابور بنا نهاده شد و پس از آن به دیگر کشورها گسترش یافت.

وی  تصریح کرد: بیشترین میزان تولید علم، پیشرفت‌ها و اختراعات در زمانی بوده است که مراکز علمی نهایت هماهنگی را داشته‌اند. اگرچند کشور پیشرفته در جهت وحدت سیاسی و جمع‌آوری اساتید و دانشجوها قدم برمی‌دارند متاسفانه جهان اسلام از هم دور و دورتر می‌شود.

رئیس دانشگاه نیشابور تصریح کرد: در جهان اسلام اتحادیه‌های متعددی مانند اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس، شورای همکاری عرب و گروه B8 وجود دارد که اکثرا سیاسی هستند، تشکیل شده که متاسفانه همه‌ی این گروه‌ها با شکست روبه‌رو شده‌اند که عامل اصلی آن را می‌توان رواج جهل و خرافه ، دوری از هویت دینی و اختلاف قومی و مذهبی نام برد.

رئیس دانشگاه نیشابور گفت:  به نظر می‌رسد نزدیکی علمی و فرهنگی دانشگاه ها مفیدترین ابزار در جهت رشد پیشرفت است. پیشنهاد می‌شود بجای اتحادیه‌های سیاسی در جهان اسلام اتحادیه علمی و فرهنگی تشکیل شده و دانشگاه‌هایی مأمور  شوند تا با  سیاست درب‌های باز جهت تبادل استاد و دانشجو بین کشورها مشغول فعالیت شوند.

صادقی سمرجانی افزود: همچنین مراسمی برای تجلیل از دانشمندان مسلمان جهت شناساندن آن به دنیای اسلام در دانشگاه‌های بزرگ انجام شود، برای شروع همکاری می‌توان کنفرانس جهت شناخت شهرهای تمدن‌ساز مثل نیشابور و بغداد برگزار کنیم. دانشگاه نیشابور در صورت تصویب می‌تواند شروع‌کننده این کنفرانس در جهان اسلام و عرب باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha