جلال جمعه، امروز سوم دی ماه در چهارمین مجمع دانشگاههای ایران و جهان عرب با موضوع «آینده پژوهی جایگاه دانشگاههای ایران و جهان عرب در توسعه جهان اسلام» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: اقدام دانشگاه فردوسی در برگزاری این مجمع سبب نزدیکشدن کشورها به یکدیگر شده است.
وی افزود: همکاریهای بینالمللی در زمینه علمی در گذشته وجود داشته، اما در جستوجوی مفاهیم بالاتری هستیم. همکاریهای بینالمللی در جهانیسازی دانشگاهها نقش مؤثری دارد و دارای انگیرههای مختلفی از جمله آکادمیک، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است اما هدف اصلی تمام کشورها در برقراری ارتباط با یکدیگر پیشرفت مستمر است.
نماینده دانشگاههای کشور لبنان، بیان کرد: همکاری علمی میان دانشگاهها دارای اختلافاتی است که باید نسبت به حل آن اقدام کنیم و همکاری علمی میان دانشگاههایی که دارای جایگاه علمی بیشتری هستند باید تقویت شود. تبادلات علمی باید بیشتر در مقطع ارشد و دکتری صورت بگیرد.
جمعه خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی ما زبان است و باید تلاش کنیم تا این مانع برطرف شود . در این راستا میتوانیم از فارغالتحصیلان دانشگاهها استفاده کنیم. همچنین برنامههایی باید در زمینه پرداخت شهریه برای تبادل دانشجویی ایجاد شود و با برگزاری دورههای مشترک مدارک مستندی را در اختیار دانشجویان قرار دهیم.
وی ادامه داد: موضوع بعدی مربوط به بخش اداری فعالیتهاست که در این راستا باید همکاریهایی برای ایجاد شرکتها صورت بگیرد تا تبادلات دانشجویی بدون نیاز به امور اداری برقرار شود. آموزش زبان باید از مراحل ابتدایی و راهنمایی در برنامه درسی دانشآموزان قرار بگیرد تا در نهایت بتوانیم همکاریهای خوبی را میان ایران و کشورهای عربی ایجاد کنیم.
انتهای پیام
نظرات