به گزارش ایسنا، سیفالله ابوترابی در نشست خبری امروز دوشنبه که به مناسبت صد و یکمین سالروز تاسیس نهاد ثبت احوال در کشور برگزار شد گفت: شعار ما برای امسال خدمت رسانی هوشمند ، شفافیت و کارآمدی است . از ابتدای سال جاری تاکنون یعنی در مدت ۹ ماه گذشته در کشور ۹۰۸ هزار و ۳۹۷ رویداد ولادت به ثبت رسیده و در همین مدت ۲۸۸ هزار و ۱۵۲ رویداد فوت در کشور در بانک اطلاعاتی ما به ثبت رسیده است.
وی افزود: در ۹ ماه نخست امسال ۴۲۶ هزار و ۹۹ ازدواج از طریق دفاتر اعلام و به ثبت رسیده و همین مدت ۱۳۲ هزار و ۶۱۸ واقعه طلاق نیز توسط دفاتر در پایگاه ثبت احوال به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به صدور ۲ میلیون و ۸۷۴ هزار و ۸۶۷ شناسنامه مکانیزه ظرف ۸ ماهه نخست امسال و تحویل آنها به مردم گفت: در همین مدت ۴۱ هزار و ۳۸ تغییر نام داشتیم و ۹۹ هزار و ۴۱۸ درخواست تغییر نام خانوادگی داشتیم. بر همین اساس ۱۹ جلسه کمیسیون مشترک تغییر نام تشکیل شد که ۵۳۶ مورد نام جدید مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا۴۳۹ مورد نام جدید به نامهای قبلی اضافه شد.
۱۸۵۲گواهی ولادت برای تبعه غیر ایرانی
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به وجود بیش از ۲۰۰۰ نقطه پستی و دفتر پیشخوان در کشور تصریح کرد: ۱۸۵۲ گواهی ولادت برای تبعه غیر ایرانی صادر شده و در همین ۹ ماهه نخست سال ۲۰۵۰ گواهی فوت برای تبعه غیر ایرانی صادر شده است.
ابوترابی در تشریح میانگین سن پدران و مادران در هنگام ولادت فرزندشان گفت: برای پدران میانگین سنی ۳۴ سال بوده و میانگین سن مادران در هنگام ولادت فرزند ۲۹.۳ سال بوده است. همچنین میانگین سن مادران برای اولین فرزند ۲۷.۵ سال بوده است.
وی ادامه داد: در خصوص آمار تولد چند قلوها نیز ظرف شش ماهه نخست سال جاری ۹ هزار و ۳۶۱ دوقلوزایی داشتیم، ۲۷۳ مورد سه قلو زایی داشتهایم که بیشترین آنها با ۳۷ مورد در استان تهران بوده است و همچنین ده مورد چهارقلوزایی داشتیم که دو مورد در استان فارس و در استانهای اردبیل و اصفهان ، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان و همدان نیز هر کدام یک مورد چهارقلوزایی به ثبت رسیده است.
فراوانی ده نام برتر انتخابی مردم در کشور
ابوترابی در تشریح فراوانی ده نام برتر انتخابی مردم در کشور برای فرزندان پسر به ترتیب به امیر علی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس، سامیار، محمدطاها و آریا اشاره کرد و افزود: این مورد برای فرزندان دختر نیز فاطمه، زهرا، حلما، زینب، یسنا، آوا، مرسانا، نازنین زهرا، باران، و فاطمه زهرا بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور میانگین سن افراد فوت شده در کشور را برای مردان ۶۲.۸ سال و برای زنان ۶۷ سال خواند و افزود: بالاترین سن فوتی در میان استانها در استان گیلان برای مردان ۶۷.۲ سال و برای زنان ۷۳ سال بوده است. همچنین میانگین سن اولین ازدواج برای مردان ۲۷.۵ سال و برای زنان ۲۳.۴ سال بوده است.
وی ادامه داد: میانگین سن مردان در هنگام طلاق ۳۷.۲ سال و برای زنان ۳۲.۳ سال بوده است.
صدور کارت ملی برای بیش از ۴۶ میلیون ایرانی
وی در خصوص روند صدور کارتهای ملی هوشمند گفت: تاکنون ۴۶ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۵۷۲ کارت ملی هوشمند صادر و به ادارات دفاتر پیشخوان و پست ارسال شده تا کارتها تحویل مردم شود. همچنین از این میان ۴۵ میلیون و ۴۸۷ هزار و ۴۳۳ نفر کارت ملی هوشمند خود را تحویل گرفتهاند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره روند صدور کارت ملی هوشمند، در کشور با پذیرش تاخیر چند ماهه صدور کارتهای ملی هوشمند گفت : از اسفند ماه سال ۹۶ که با مشکل تامین بدنه کارت مواجه شدیم این تاخیر باعث بروز مشکلاتی شده اما چاپخانه دولتی متولی تامین بدنه کارت است. هنگامی که وارد کردن این بدنه از خارج از کشور با مشکل مواجه شد تلاش برای تولید آن در داخل آغاز شد و وعده داده شد که کارت تولیدی مشابه نمونه خارجی باشد. در آغاز نیمه دوم امسال شاهد تولید ۳۲۴ هزار و ۹۸۳ کارت داخلی بودیم که تحویل ما شد و ما نیز پس از صدور آنها را تحویل مردم دادیم.
وی تاکید کرد: توسط چاپخانهی دولتی وعده داده شده که ۹ میلیون بدنه کارت تا پایان سال تحویل ما شود. در حال حاضر نیز ما زیر ساخت صدور ۲ و نیم میلیون کارت به صورت ماهانه را فراهم کردیم. لذا با حل مشکلات و تحویل بدنه کارتها ما آماده پاسخگویی این ظرفیت هستیم. اما برآورد ما این است که ۹ میلیون بدنه وعده داده شده محقق نشود. همچنین در خصوص تراشه کارتها با توجه به اینکه همچنان وارداتی است، مشکلات پیش روی واردات تراشه حل و فصل شده و عنوان شده که در آغاز ژانویه این تراشهها وارد کشور میشود و مشکلی در این خصوص نخواهیم داشت.
وی با اشاره به ثبت نام ۸۸.۸۸ درصد از جمعیت ۶۲ میلیونی واجد شرایط اخذ کارت ملی در کشور گفت: هفته گذشته درباکو به صورت پایلوت درخواست صدور کارت ملی هوشمند برای ایرانیان خارج از کشور اجرایی شد که این درخواستها را دریافت کردیم و کارت نیز صادر شد و برای این افراد ارسال شد. مقرر شده برای همه ایرانیان خارج از کشور این کار را انجام دهیم.
ابوترابی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به مشکلات ایجاد شده در روند صدور کارتهای ملی هوشمند گفت: تمام تلاشها و پیگیریها را انجام دادهایم. وزیر کشور پیگیر هستند. تمام متولیان امر در جریان مشکل بدنه کارت ملی هوشمند قرار دارند. مواد اولیه کارت وارداتی است. هر چند که مردم ثبت احوال را متولی میدانند اما متولی کارت چاپخانه دولتی است. تراشهی کارتها وارد میشود و ثبت احوال متولی صدور کارت است. در حال حاضر در شورای راهبردی ثبت هوشمند مقرر شد که استعلامهای آنلاین به صورت رایگان انجام شود و امروز علاوه بر رسیدی که به شهروندان داده میشود از سریال شناسنامه افراد نیز استعلامها قابل انجام است.
ابوترابی در بخش دیگری از صحبتهای خود درخصوص اقدامات سازمان ثبت احوال کشور گفت: در آغاز بند دوم تاسیس ثبت احوال سامانه تغییر نشانی بدون مراجعه حضوری افراد راه اندازی شده تا مردم آخرین نشانی خود را بدون حضور فیزیکی وارد این سامانه کنند و ملاک عمل تمام دستگاههای اجرایی کشور باشند. همچنین ارائه خدمات به بیش از ۲۰۰ هزار نقطه را به صورت برخط محقق کردیم و دستگاهها مکلف هستند احراز هویت را در فضای الکترونیک انجام دهند. از دیگر اقدامات موثر ما کاربردی کردن کارت ملی هوشمند است که تاکنون ۸ دستگاه مقدمات بهره مندی از کارت ملی هوشمند را آغاز کردند تا بخشی از خدمات خود را از طریق کارت ملی هوشمند ارائه کنند.
وی افزود: ما در جشنواره شهید رجایی سال جاری جهت رضایتمندی مردم ، دستگاه برتر شناخته شدیم . همچنین در ارائه آمار ثبتی که در دنیا ملاک تصمیم سازی و تصمیم گیری است ثبت احوال در کشور در این شاخص نیز دستگاه برتر شناخته شد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به سوالی در خصوص نرخ ارائه خدمات در دفاتر پیشخوان دولت مربوط به سازمان ثبت احوال گفت: ما نرخهای خود را بر مبنای نرخ حمایت از مصرف کنندگان اعلام کردیم و تقاضا کردیم در پایان سال جاری در کانون دفاتر نشستی داشته باشیم و این نرخها را بار دیگر مورد بررسی قرار دهیم. اما در حال حاضر در کل کشور نرخ خدمات کارت هوشمند و شناسنامه مشخص است و دفاتر مکلف هستند نرخها را در محل کار خود نصب کنند اگر تخلفی توسط دفتری در این حوزه روی دهد منجر به تعطیلی آن خواهد شد.
ابوترابی تاکید کرد: متاسفانه در برخی از دفاتر مردم را مکلف به تعویض شناسنامه میکنند. در حالی که این کار تنها در دو مورد مستعمل شدن شناسنامه و ایجاد تغییر در هویت فرد باید انجام شود. در غیر این صورت تکلیفی برای تعویض شناسنامه وجود ندارد در حالی که مردم به دلخواه میتوانند آن کار را انجام دهند. ولی اگر دفاتر به دنبال تامین منابع مالی از این محل باشند تخلف است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص آمار مهاجرتها در داخل کشور و مهاجرت به خارج از کشور گفت: در بحث مهاجرت تغییر نشانی مطرح شده است و پیگیر هستیم که برای همه هموطنان ثبت آخرین تغییر نشان را انجام دهیم و پس از اعلام مردم از روی آن آمار مهاجرتها در درون کشور و مهاجرت به خارج از کشور مشخص خواهد شد.
ابوترابی درباره بررسی آمار ازدواج و طلاق تصریح کرد: بررسی آماری در این زمینه، به صورت منطقهای امکان پذیر نیست؛ چرا که فردی در استانی ساکن است اما ازدواج و طلاق وی در استان و شهر دیگری صادر میشود.
وی در خصوص آمار کودک همسری نیز گفت: هیچ کس در کشور نمیتواند آماری برای کودک همسری ارائه کند. در حقیقت چنین چیزی نداریم چرا که برای دختران سن ازدواج ۱۸ سال تمام و برای پسران ۱۵ سال تمام است. اگر سن کمتر از این باشد اما رشد به اندازه این سن داشته باشد فرد به دستگاه قضایی مراجعه میکند و به اصطلاح حکم سن رشد میگیرد و ازدواج میکند اما این موضوع نباید به عنوان آمار سن ازدواج اصطلاحا کودک همسری محسوب شود.
توصیههای انتخاباتی ثبت احوال
وی ادامه داد: رئیس جمهوری دستور دادند که همه دستگاهها مکلف هستند احراز هویت آنلاین را انجام دهند. بر همین اساس در حال حاضر پایگاه سازمان ثبت احوال کشور برای ۶۰۰۰ استعلام در ثانیه ظرفیت سازی کرده و میتواند این میزان را تا ۱۰ هزار استعلام در ثانیه پاسخگو باشد.
ابوترابی در پاسخ به سوالی در خصوص انتخابات نیز گفت: ما به عنوان یکی از مراجع چهارگانه در انتخابات ، ستادهای خود را راه اندازی کردیم و از آغاز ثبت نام ۱۶ هزار و ۳۳ مورد استعلامها را بررسی و در موارد قانونی پاسخ دادیم. البته از همه مردم درخواست همکاری با سازمان ثبت اوال را دارم تا برای شرکت در انتخابات از همین امروز برای شناسنامههای خود مراجعه کنند و این کار را به ماه آخر موکول نکنند. ما در سراسر دنیا برای همه ایرانیان شناسنامه صادر میکنیم. البته افرادی که مدعی هستند باید ایرانی بودن آنها در فرایند این کار به اثبات برسد و پس از طی این فرایند، شناسنامه آنها صادر میشود.
آیین نامه اجرای مصوبه تعیین تکلیف فرزندان اتباع خارجی که مادران ایرانی دارند در حال تدوین
وی در خصوص فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان تبعه خارجی نیز گفت: آیین نامه این مصوبه قانونی در حال حاضر توسط معاونت حقوقی رئیس جمهور در حال تدوین است. قطعا پس از تدوین این آیین نامه و ابلاغ آن ما در سراسر کشور مکلف به اجرای آن هستیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ثبت تولد در روزهای خاص و اصطلاحا ثبت تولد لوکس گفت: ثبت ولادت در روزهای خاص تنها برای افرادی است که در همان روز متولد میشوند. در حقیقت ثبت ولادت بر اساس درخواست والدین نیست و بر اساس گواهی بیمارستان و ساعت تولد انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات