• دوشنبه / ۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98100201213
  • خبرنگار : 71603

یک جراح انگلیسی مدعی شد

عمل پیوند "سر" تا 10 سال دیگر محقق می‌شود

عمل پیوند "سر" تا 10 سال دیگر محقق می‌شود

یک جراح مغز انگلیسی مدعی شد که نخستین عمل جراحی پیوند سر احتمالا تا یک دهه آتی انجام خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، یک جراح مغز سابق "سرویس سلامت همگانی انگلیس"(NHS) پس از مدتها کار روی دستیابی به یک روش پیشگامانه پیوند سر، مدعی شد که نخستین عمل پیوند سر انسان می‌تواند تا یک دهه آتی انجام شود.

"بروس متیو"(Bruce Mathew) استاد و جراح اسبق بیمارستان دانشگاه "هال"(Hull) دریافته که یک روش قابل قبول برای انتقال هوشیاری یک شخص به بدن فردی دیگر وجود دارد و با توجه به پیشرفت‌های اخیر در زمینه علم رباتیک، پیوند سلول‌های بنیادی و جراحی مغز می‌توان یک چشم انداز ۱۰ ساله را برای رسیدن به این مهم تعریف کرد.

وی معتقد است که جراحان تنها نباید سر یک فرد را به دیگری پیوند بزنند. بلکه باید کل نخاع فرد را به بدن فرد دیگری پیوند کنند.

تاکنون، تعداد محدودی از دانشمندان بر سر عمل پیوند سر تلاش کرده‌اند و عمدتا روی روش‌هایی متمرکز شده‌اند که سبب قطع نخاع نشود.

ولی متیو که تاکنون بیش از ۱۰ هزار عمل جراحی انجام داده، این ایده را کاملا "مسخره" می‌داند.

وی گفت: نخاع عمیق‌ترین چیز قابل تصور است و باید مغز به آن متصل باقی بماند.

متیو ادامه داد، فکر نگه داشتن نخاع در یک قطعه، همواره هولناک بوده است ولی هم‌اکنون با استفاده از فناوری‌های مدرن می‌توان خیلی از کارها را انجام داد. در حال حاضر باید یک یا دو عصب را متصل نگه داشت ولی به زودی می‌توان با استفاده از "هوش مصنوعی" و فناوری‌های "رباتیک" این اتصال اعصاب را به ۲۰۰ رساند.

پزشکان می‌توانند تمام ستون فقرات را جدا کنند تا کل مغز و نخاع را به یک بدن جدید منتقل کنند. البته بیرون کشیدن "سخت شامه"(خارجی‌ترین لایه پوشاننده سیستم عصبی مرکزی) بدون ایجاد یک حفره در آن کار دشواری است.

بروس متیو در نهایت خاطرنشان کرد، احتمالا این روش تا سال ۲۰۳۰ میلادی به واقعیت خواهد پیوست. البته این روش به افرادی که دچار آسیب‌های نخاعی شده‌اند، هیچ کمکی نخواهد کرد ولی می‌تواند برای مبتلایان به بیماری‌هایی همچون "دژنراتیو ماهیچه‌ای"(degenerative) مثمر ثمر واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha