• دوشنبه / ۲ دی ۱۳۹۸ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98100200914
  • خبرنگار : 71368

گلایه از تصمیمات ترافیکی کمیته اضطرار آلودگی هوا/ چرا با کامیون‌ها برخورد نمی شود؟

گلایه از تصمیمات ترافیکی کمیته اضطرار آلودگی هوا/ چرا با کامیون‌ها برخورد نمی شود؟

مشاور اجتماعی معاونت ترافیک شهرداری تهران از توجه نکردن به جنبه‌های اجتماعی در تصمیم‌گیری‌های مربوط به روزهای اضطراری آلودگی هوا انتقاد کرد و خواستار انجام کار کارشناسی قبل از اعلام تصمیم‌های ناگهانی و نسنجیده شد.

علی پیرحسین‌لو در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه متاسفانه گاهی اوقات شاهد آن هستیم که تصمیم‌های ناگهانی و نسنجیده‌ای به عنوان شرایط اضطرار آلودگی هوا اعلام می‌شود که حتی با عقل سلیم سازگار نیست گفت: نمونه‌اش اینکه در روز اول فصل اعلام می‌شود فقط کسانی مجازند از خودرو استفاده کنند که سهمیه ۲۰ روز فصلی خود را استفاده نکرده باشند! حرفی که معنای واقعی‌اش این است که ما یک چیزی برای خودمان مصوب کردیم اما شما جدی نگیرید و در عمل همه مجازند بیایند.

وی بیان اینکه اعلام چنین تصمیم‌هایی نشان می‌دهد قبل از جلسه‌ای که در عالی‌ترین سطوح اداری برگزار می‌شود روندهای ابتدایی کار کارشناسی طی نشده است، افزود: قبل از آن هم شاهد بازگشت به شیوه منسوخ زوج و فرد کردن اجازه تردد بودیم که همه مردم می‌دانند نه تأثیری بر کاهش آلودگی هوا دارد و نه اساسا امکان اجرای آن وجود دارد.

مشاور معاونت حمل و نقل و ترافیک با بیان اینکه توجه به پیامدهای اجتماعی یک ضرورت بدیهی است، افزود: بالاخره انتظار می‌رود چیزی را که مردم عامه می‌فهمند، تصمیم‌گیران هم بفهمند. وقتی از صبح روز یکشنبه مشخص است که قرار است باقی هفته تعطیل شود اما اعلام این تصمیم به شب‌هنگام و زمان تاریکی هوا موکول می‌شود، و این یعنی یک جای کار ایراد دارد. در حالی که این تصمیم می‌توانست در پایان هفته قبل اتخاذ شود تا بخشی از خانواده‌ها فرصت داشته باشند تصمیم به سفر بگیرند و شهر قدری خلوت شود؛ یا تصمیم‌گیری صرف برای دانش‌آموزان و مقاومت در برابر تسهیل شرایط برای پدر و مادران و این هم یعنی عملا تصمیم‌ها به نحوی اتخاذ و اعلام می‌شود که کمترین تأثیرش هم خنثی شود.

پیرحسین‌لو گفت: مردم می‌پرسند وقتی سهم کامیون‌ها و دیزلی‌ها در آلوده کردن هوا از خودروهای شخصی بیشتر است، چرا سختگیری‌ها فقط متوجه ماشین شخصی است؟ و انصافا کسی جوابی برایشان ندارد. دو سال قبل که هوا از امسال هم آلوده‌تر بود، شهرداری به کمیته اضطرار اعتراض کرد که چرا خودروی شخصی را زوج و فرد می‌کنید اما کامیون‌ها را محدود و کنترل نمی‌کنید؟ از آن موقع، تازه ممنوعیت تردد کامیون هم برای روزهای آلوده مطرح شد، اما من می‌خواهم به شما عرض کنم هنوز که هنوز است، این ممنوعیت چندان با جدیت اعمال نمی‌شود. نه کد جریمه برای دوربین‌های ورودی شهر تخصیص یافته و نه اطلاعات سند خودروها به شهرداری داده شده است. نیاز به غیب‌گویی هم نیست؛ خود مردم در خیابان‌ها و معابر پیرامونی و ورودی شهر می‌بینند که در همین شب‌ها چقدر کامیون می‌آید و چقدر ممانعت می‌شود.

وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد ما حتی در این سطوح خرد با یک نوع بحران حکمرانی مواجهیم. انگار که کسی توان اعمال سیاست را در خود نمی‌بیند. در وضعیت طبیعی، شیوه اصولی کار این است که زنجیره‌ی فرایندی کارشناسی، تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، اجرا، نظارت و پاسخگویی به‌طور پیوسته عمل کند، اما متأسفانه در جزء جزء این فرایند شاهد گسستگی، بی‌مسئولیتی، بی‌تصمیمی و مدیریت باری‌به‌هرجهت هستیم. با این روش، قطعا هیچ مشکلی از جمله آلودگی هوا حل نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۲ ۰۹:۴۸

دولت که نمیتونه به تعداد خونه‌ها مامور بذاره دم پارکینگ که تا ماشینی بیرون اومد، جریمش کنه. تنها راه، استفاده از دوربینه که اونم صرفاً جریمه رو به حساب اون پلاک ثبت می‌کنه، ولی باعث توقف خودرو که نمیشه. اگه راست میگید (که نمیگید) خرده رو به مردمی بگیرید که وقتی میبینن وضع هوا چقدر بده، باز هم حاضر نیستند ذره‌ای با برنامه‌های دولت همراهی کنن. عادت کردید فقط توپو بندازید توی زمین دیگران. درصورتی علت تمام مشکلات، خود مردم هستند با حرف‌گوش‌نکردن‌هاشون...

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۳ ۱۶:۰۵

شما کجا زندگی می کنی تهران یا شهرستان ؟

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۳ ۱۸:۰۱

دقیقا بیشتر مشکل از اتوبوس‌ها و کامیونهاست والبته موتور سیکلت باید به سمت الکتریکی کردن وسایل یا خورشیدی یا.......... پیش بریم