• شنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 98093022292
  • خبرنگار : 50236

معاون استاندار همدان:

علل کاهش ولادت و ازدواج در همدان به ریز پیگیری شود

علل کاهش ولادت و ازدواج در همدان به ریز پیگیری شود

ایسنا/همدان معاون سیاسی و امنیتی استاندار همدان گفت: جلسه ای برای بررسی علل و عوامل کاهش موالید و ازدواج در استان برگزار شده و حواشی به کنار رفته و به اصل موضوع پرداخته شود.

مصطفی آزادبخت صبح شنبه ۳۰ آذر در شورای راهبردی جمعیت استان همدان، افزود: در این جلسات باید محتوا بررسی شود و رئیس مجمع نمایندگان و امام جمعه نیز در جلسات حضور داشته باشند.

وی با تأکید بر افزایش ساعت جلسات، خاطرنشان کرد: ساعت جلسه دو ساعت باشد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران دانشگاهی برگزار شود همچنین دسته بندی نکردن مباحث باعث بی نتیجه ماندن جلسات می شود که این مورد نیز نیاز به مدیریت دارد. جلسات به صورت شفاف برگزار شود و افراد سخنران و صاحب نظر را از قبل مشخص باشند.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان نیز با بیان اینکه در هشت ماهه امسال ۸۸۵۷ نوزاد پسر و ۸۱۶۸ نوزاد دختر در استان متولد شده است، افزود: در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته واقعه ولادت ۲۶۸۸ مورد کاهش داشته است.

اسد حسن‌زاده‌زورمند با اشاره به تعداد ولادت های ثبت شده در سال های ۶۰ تا ۹۷، خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی نرخ خام ولادت ۱۶ در هزار بوده که در سال ۶۰ این میزان ۱۷.۷ درصد بوده است.

حسن‌زاده‌زورمند با بیان اینکه بیشترین آمار زایمان در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال است، ادامه داد: تعداد وفات ثبت شده در هشت ماهه سال گذشته ۶۸۰۴ مورد بوده که در سال ۹۸ به ۷۱۸۰ نفر رسیده و میانگین سن متوفیان در مردان ‌۶۲ سال و در زنان ۶۸ سال ثبت شده است.

کاهش ازدواج و طلاق

وی در مقایسه آمار ازدواج و طلاق در هشت ماهه سال های ۹۷ و ۹۸ نیز بیان کرد: ازدواج در سال گذشته ۹۲۵۷ مورد و در سالجاری ۸۹۷۶ مورد بوده و طلاق در سال گذشته ۲۶۱۹ مورد و در سالجاری ۲۵۱۶ مورد بوده است.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان با بیان اینکه نسبت ازدواج به طلاق ۳.۶ درصد بوده به طوریکه به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق ثبت شده است، تأکید کرد: نرخ خام ازدواج در سال ۸۰ حدود ۱۱.۲ درصد بوده که این نرخ در سال ۹۷ به ۷.۷ درصد رسیده است. تعداد ازدواج ها در سال ۹۷ به ۱۳ هزار و ۵۶۳ مورد رسیده در حالیکه این آمار در سال ۸۰ حدود ۱۸ هزار ۷۱۰ نفر بوده است.

وی با بیان اینکه نرخ طلاق نیز یک درصد بوده که به ۲.۳ درصد رسیده است، تصریح کرد: میانگین سن ازدواج از ۲۲ سال در زنان به ۲۴ سال رسیده که این آمار در مردان از ۲۷ به ۲۹ سال افزایش یافته است.

حسن‌زاده‌زورمند با بیان اینکه میانگین سن ازدواج در میان روستایی ها پایین است، اظهار کرد: سن زنان روستایی ۱۹ سال و سن مردان ۲۲ سال برای ازدواج بوده که در سال ۹۷ سن زنان به ۲۶ سال و سن مردان به ۲۷ سال رسیده است.

فرزندآوری در افراد تحصیلکرده کمتر است

مدیرکل دفتر امور بانوان و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا نیز گفت: نرخ باروری کل پنج سال منتهی به ۹۵ در کل کشور ۲.۱ درصد است.

شهلا نوری با بیان اینکه سن بارداری در کشور بالا رفته است، ادامه داد: با وجود اینکه فشارهای اقتصادی بر مردم زیاد است اما با این حال کاهش باروری در افراد تحصیلکرده بیش از سایر افراد است.

وی ادامه داد: بیشترین تعداد موالید در سال ۶۰ حدود دو میلیون و ۴۵۰ هزار نفر بوده که در سال ۹۰ با رسیدن موالید دهه ۶۰ به سن باروری افزایش و دوباره در سال های اخیر کاهش یافته به طوریکه موالید سال ۹۸ به یک میلیون و ۲۱۰ نفر رسیده است.

نوری عمده طلاق ها را در پنج سال اول زندگی عنوان و تصریح کرد: همدان ششمین استان در کشور است که سالخوردگی در آن زیاد به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه طرح تحقیقاتی کاهش شیوع ناباروری در استان همدان انجام شده است، گفت: سقط های غیرقانونی به علت تعیین جنسیت جنین در سال های اخیر باعث افزایش سقط و در نتیجه کاهش موالید شده است.

نوری با بیان اینکه ۴۷۳۰ خدمت ناباروری در سطح استان انجام شده است، تأکید کرد: بخشنامه های قبلی مورد بازبینی مجدد قرار می گیرد؛ به طور مثال در گذشته فاصله فرزندان سه سال درنظر گرفته شده بود که با تدابیر بهداشتی، امکان فرزندآوری مجدد پس از ۱۸ تا ۲۴ ماه فاصله به زوجین پیشنهاد داده می شود همچنین ترس از اینکه فرزندآوری برای بانوان بالای ۳۵ و ۴۰ سال پرخطر است، برداشته می شود تا با مراقبت های پزشکی تمایل به فرزندآوری کمتر نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha