• پنجشنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98092821251
  • منبع : دویچه وله

برندگان صلح نوبل به آنگ سان سوچی: به جنایت علیه مسلمانان روهینجا در میانمار اعتراف کنید

برندگان صلح نوبل به آنگ سان سوچی: به جنایت علیه مسلمانان روهینجا در میانمار اعتراف کنید

هشت برنده جایزه نوبل صلح از آنگ سان سوچی خواستند که به جنایت علیه اقلیت روهینجا در میانمار اعتراف کند. سان سوچی هفته گذشته در اولین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه از خود دفاع کرده بود.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری دویچه وله، هشت تن از زنان برنده جایزه نوبل صلح در نامه سرگشاده‌ای از آنگ سان سوچی، نخست وزیر میانمار، خواستند به وقوع نسل‌کشی در میانمار و جنایات انجام گرفته علیه اقلیت قومی روهینجا اعتراف کند.

در این نامه زنان برنده جایزه نوبل صلح نوشته‌اند:  ده‌ها سال است که حکومت میانمار تبعیضی سیستماتیک علیه روهینجاها (اقلیت قومی مسلمان در ایالت راخین) اعمال می‌کند و حتی آن‌ها را به عنوان شهروند نمی‌شناسد. در سال ۲۰۱۷ نظامیان، پلیس و شبه‌نظامیان محلی میانمار روستاهای روهینجا را سوزاندند، به مردمان روهینجا مرتباً شلیک کرده و به قتل رساندند و مرتکب خشونت و تجاوز جنسی (به عنوان سلاح جنگی) علیه زنان و دختران شدند. از اوت سال ۲۰۱۷، بنگلادش نزدیک به ۷۰۰۰۰۰ پناهنده روهینجا را پذیرفته است که هم‌اکنون نزدیک به یک میلیون روهینجا در اردوگاه‌های پناهندگی در بنگلادش زندگی می‌کنند. بسیاری از آنان در بیم بازگرداندن اجباری هستند زیرا هیچ تضمینی برای امنیت‌شان در میانمار وجود ندارد.

برندگان جایزه نوبل صلح نگرانی عمیق از "انکار جدی این جنایات توسط آنگ سان سوچی" ابراز کرده‌اند. آن‌ها هم‌زمان از کشور گامبیا به خاطر "اقدام برای پاسخگو کردن میانمار در قبال نسل‌کشی علیه روهینجا و پیشبرد عدالت برای قربانیان این جنایات"  قدردانی کرده‌اند.

چند روز پس از شکایت دیوان بین‌المللی دادگستری، دادگاه بین‌المللی کیفری اعلام کرد که تحقیقات در مورد جنایات انجام شده علیه روهینجاها را انجام می‌دهد.

آنگ سان سوچی به نمایندگی از طرف دولت میانمار در نخستین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه شرکت کرد. این نهاد بالاترین دادگاه سازمان ملل متحد محسوب می‌شود.

رهبر دولت میانمار در دیوان بین‌المللی لاهه اتهام "نسل کشی" علیه کشورش را رد کرد و گفت که میانمار "در برابر حملات شورشیان مسلح از خود دفاع کرده است".

او ضمن اشاره به این که کشورش درگیر یک بحران مسلحانه داخلی است  گفت که مشکلات مسلمانان روهینجا تازه نیستند و تاریخی چند صد ساله دارند.

آنگ سان سوچی اما شبه‌نظامیان روهینجا را مسئول اصلی بحران موجود در میانمار دانست و گفت این شورشیان مسلمان بودند که در پاییز ۲۰۱۶ به پایگاه پلیس حمله کردند و در پی آن بود که ارتش وارد عمل شد.

 سان سوچی همچنین ادعا کرد که در پرونده دیوان بین‌المللی لاهه تصویری "ناقص" و "نادرست" از وضعیت واقعی ایالت راخین نشان داده شده است.

او در جلسه نخستین دادگاه در عین حال اذعان کرد: «این بحران به آوارگی دردناک هزاران انسان منجر شده است. اگر افرادی در ارتش دست به جنایت زده باشند تحت تعقیب قرار خواهند گرفت اما این به معنای نسل‌کشی نیست.»

آنگ سان سوچی پذیرفت که "این امکان هست که سربازان ارتش میانمار در برخورد با اقلیت مسلمان این کشور و در به کارگیری خشونت زیاده روی کرده باشند".

در نامه برندگان جایزه نوبل صلح خطاب به آنگ سان سوچی که او هم این جایزه را دریافت کرده است، همچنین گفته شده که سه نفر از برندگان جایزه نوبل صلح در فوریه سال ۲۰۱۸ (حدود یک سال و نیم پیش) از پناهندگان روهینجا در "کاکس بازار" بنگلادش بازدید کرده‌ و از مشاهدات مردم پرسیده‌اند و به حکایت‌زندگی بیش از ۱۰۰ زن آواره گوش داده‌اند.

این سه زن پس از گفت‌وگو با پناهندگان و همچنین مطالعه گزارش‌های مربوط به سازمان‌های بشردوستانه و مقامات سازمان ملل متحد، نتیجه‌گیری کردند که حملات به روهینجا در ایالت راخین میانمار جرم علیه بشریت و نسل‌کشی است.

در پایان این نامه آمده است: «ما به عنوان برندگان صلح از آنگ سان سوچی می‌خواهیم که به تبعیض سیستماتیک روهینجاها در ایالت راخین رسیدگی کرده و حق روهینجا در تابعیت، مالکیت زمین، آزادی حرکت و سایر حقوق اساسی را تضمین کند. ما همچنین از او می‌خواهیم که مسئولیت‌های شخصی و اخلاقی خود را نسبت به روهینجا به عمل آورد و به نسل‌کشی که زیر نظر او انجام شده است اقرار کرده و آن را محکوم کند. آنگ سان سوچی باید به همراه فرماندهان ارتش، پاسخگوی جنایاتی که مرتکب شده است باشد.»

ارتش میانمار از سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۰۰ هزار روهینجایی مسلمان را با توسل به خشونت‌ آواره کرده است.

صدها هزار روهینجایی در سال‌های پیش از پاکسازی قومی در ایالت راخین نیز بارها با خشونت روبرو شدند و به بنگلادش گریختند. در مجموع بیش از یک میلیون روهینجایی در حال حاضر در اردوگاه‌های بنگلادش به سر می‌برند.

سازمان ملل متحد در ماه اوت سال جاری میلادی این عمل را "نسل‌کشی عامدانه" نامیده و خواستار تحریم شرکت‌های مرتبط با ارتش این کشور شد.

دومین جلسه دادگاه بین‌المللی لاهه برای بررسی پرونده آنگ سان سوچی هنوز برگزار نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha