• دوشنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98092518637
  • خبرنگار : 71467

اوضاع حقوق و مالیات کارکنان در سال آینده

اوضاع حقوق و مالیات کارکنان در سال آینده

در پیش‌بینی دولت برای حقوق کارکنان در سال آینده خبری از رشد ۴۰۰ هزار تومانی امسال نیست و افزایش متوسط ۱۵ درصدی تعیین شده است. از سوی دیگر با مالیات پلکانی تا ۳۵ درصد، دولت در مجموع بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان از کارکنان بخش خصوصی و دولتی مالیات دریافت می‌کند که نسبت به سال جاری ۱۸درصد افزایش دارد.

به گزارش ایسنا، گرچه لایحه بودجه هنوز به مرحله بررسی در مجلس نرسیده و احتمالا در جریان واکاوی در کمیسیون‌های مجلس یا در صحن علنی دچار تغییرات  زیادی در برخی بخش‌ها خواهد شود، اما آنچه فعلا دولت در رابطه با حقوق یا مالیاتی که قرار است از کارکنان بگیرد پیش‌بینی کرده، نشان از این دارد که سهم مالیاتی کارکنان از مجموع درآمدهای مالیاتی افزایش یافته است.

خبری از افزایش ۴۰۰ هزار تومانی نیست

 در سال آینده افزایش متوسط ۱۵ درصدی حقوق کارکنان پیش‌بینی شده که نسبت به متوسط ۲۰ درصدی که در سال جاری پیشنهاد شد و حدودا همین اندازه هم اعمال شد، حدود پنج درصد از رشد کمتری برخوردار است.

در سال جاری افزایش حقوق با چالش‌های زیادی همراه بود و در نهایت مجلس مصوب کرد که افزایش یکسان ۴۰۰ هزار تومانی و رشد تا ۱۰ درصد اعمال شود و از سوی دیگر دولت نظر موافقی در این رابطه نداشته و تا اواسط سال هم توافق کاملی بین دو قوه در مورد حقوق و نحوه پرداخت آن نبود، ولی در هر صورت دولت افزایش حقوق سال بعد را بر مبنای مصوبه امسال مجلس تعیین نکرده و فعلا رشد ۱۵ درصدی در دستور کار است.

اما مجموع هزینه‌ جاری دولت در سال بعد به ۳۶۷ هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با سال جاری ۱۵ هزار میلیارد تومان رشد دارد. بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت  مربوط به حقوق و دستمزدی است که از محل بودجه عمومی دولت پرداخت می‌شود. در نتیجه این رشد که با افزایش حقوق‌ها همراه است درآمدهای مالیاتی از محل حقوق‌های پرداختی به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند.

درآمد ۱۵ هزار میلیاردی مالیاتی از کارکنان دولت در غیاب فرار و معافیت‌های مالیاتی

با وجود تمامی فرارها و معافیت‌های مالیاتی که در مجموع نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، کارکنان همواره از پایه‌های پرداخت مالیات بوده و سهم قابل توجهی در این بخش داشته‌اند. این در حالی است که بررسی وضعیت مالیاتی دولت در حقوق کارکنان نشان می‌دهد که از مجموع ۱۹۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی که برای سال آینده پیش بینی شده ۳۲ هزار میلیارد آن از محل مالیات بر درآمد تامین می‌شود و از این رقم حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به مالیات حقوق کارکنان است.

از بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومانی که از حقوق کارکنان مالیات گرفته می‌شود ۷۳۰۰ میلیارد تومان به بخش عمومی و ۸۴۰۰ میلیارد تومان به کارکنان بخش خصوصی اختصاص دارد که در مجموع حدود ۲۴۰۰ میلیارد تومان معادل ۱۸ درصد  نبست به دریافتی امسال رشد  دارد.

 در سال جاری از ۱۷۲ هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی ۲۵ هزار میلیارد تومان به مالیات بر درآمد اختصاص دارد که ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد آن را از محل مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی و خصوصی تامین شده است. از این رقم ۶۹۰۰ میلیارد تومان سهم کارکنان بخش عمومی و ۶۴۰۰ میلیارد تومان برای بخش خصوصی است.

اما نحوه دریافت مالیات در سال آینده مانند سال جاری پیش‌بینی شده است؛ به طوری که برای حقوق‌ به صورت پلکانی تا ۳۵ درصد مالیات اعمال می‌شود، با این تفاوت که در سال جاری حقوق‌های کمتر از دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان از مالیات معاف شدند و در سال آینده ۲۵۰ هزار میلیارد تومان به این معافیت مالیاتی افزوده شده و تا سقف سه میلیون تومان در ماه رسیده است.

بر این اساس در سال ۱۳۹۹، نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوق‌العاده و کارانه مازاد بر معافیت سه میلیونی، تا ۱.۵ برابر مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد، نسبت به مازاد ۱.۵ برابر تا ۲.۵ برابر آن مشمول مالیات ۱۵ درصد و نسبت به مازاد ۲.۵ برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات ۲۰ درصد می‌شود.

همچنین مالیات برای نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات ۲۵ درصد و نسبت به مازاد شش برابر ۳۵ درصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۲۵ ۱۶:۲۵

ضمن خداقوت به مسئولین مالیاتی، لطفانگذاریدکسانی که مشمول پرداخت مالیات میشوندفرارمالیتی داشته باشندکه البته نمونه ی بارزوشاخص آن اطباء هستند،درضمن امیدواریم که استفاده ازکارتخوان راپزشکان یادگرفته باشند!!!...!!!.

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۲۵ ۲۰:۴۱

من خودم مودی مالیاتی هستم وهر سال به اداره کل مالیاتی شمال تهران مالیات پرداخت می کنم .پارسال به همین جهت به این اداره مراجعه کرده بودم که به طور اتفاقی متوجه شدم مالیات دفتر س ع خواننده معروف کشور در این اداره مطرح بود وخانمی که می گفتند همسر ع است برای فروش این دفتر مراجعه کرده بود کارمند مربوطه با صدای بلند از فشارههایی که مقامات بالای سازمان به او و رئیسش می آوردند شکایت داشت که این هنرمند که اصلا پرونده ای در اداره مالیات تشکیل نداده بود وحالا به طور اتفاقی وبرای فروش ملکش به گیر تور مالیاتی افتاده بود می خواستند مالیات این آقا را تخفیف زیادی بدهند . بعدا که دوباره به این اداره مراجعه کردم وپرسیدم یکی از کارمندان گفت خیلی راحت پرونده این آقا را با چندرغاز مالیات بستند .نمونه هایی از این دست در سازمان مالیاتی زیاد است فقط ما کاسب ها و کارمندان وکارگر ها هستیم که بودجه مالیات کشور را تامین می کنیم .اگه راست می گویید برید از این آدم های معروف با درآمد های نجوی مالیات بگیرید نه از افراد کم بضاعت جامعه و این قدر هم از حقوق ومالیات کارمند و.....حرف نزنید.خود مسئولین مملکت اعتقادی به پرداخت مالیات ندارند فقط کم بضاعتها را تحت فشار می گذارند .

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۲۵ ۲۲:۰۹

یارانه حق مسلم همه ملت وآحاد مردم است

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۲۵ ۲۲:۳۶

۱۵ درصد افزایش حقوق و ۱۸ درصد افزایش مالیات یعنی ۳ درصد منفی میشه حقوقمون. الان که وضع حقوق اینه سال بعد چی میشه. زندگیم به سختی میگذره.