حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی در مراسم افتتاح طرح سراسری «هر مسجد یک حقوقدان» که شامگاه یکشنبه ۲۴ آذر در مسجد صاحبالزمان(عج) کرج برگزار شد، با اشاره به ضرورت اجرای این طرح اظهار کرد: دنیای جدید بسیار پیچیده است وامروز ارتباطات انسانی مانند گذشته های دور ساده نیست .
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: به تبع روابط پیچیده امروز، در خانواده مسائلی طرح می شود که در گذشته یا وجود نداشته و یا ساده حل و فصل می شده اما حالا حل آنها نیاز به دانش در حوزه مسائل حقوقی دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از پرونده های قضایی به دلیل عدم آگاهی مردم از دانش حقوقی و مسائل فقهی و قضایی تشکیل می شود، افزود: به عنوان مثال در موادی مانند انجام معاملات مردم آگاهی کافی ندارند و به راحتی پای معاملات را امضا می کنند که این امر در آینده مشکل ساز می شود.
صادقی بیان کرد: به طور متوسط ۸۰ درصد پرونده ها در کشور شکایت واهی و غیرقابل اثبات کردن است؛ یعنی شخص شاکی نمیتواند انگیزه مجرمانه طرف را ثابت کند و بعد می گوید دستگاه قضا نتوانست حق مرا بگیرد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه توضیح داد: باید آگاهی در مردم بالا رود و در حال حاضر با تحقق این هدف فاصله داریم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه امامان مساجد در افزایش آگاهی مردم گفت: امامان مساجد باید در راستای آگاه سازی مردم در حوزه های مختلف از جمله مسائل حقوقی اقدام کنند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه تمدن اسلامی حول محور مسجد شکل گرفته است، گفت: مسجد باید محل تجمع مردم و گفتمان آنها، مکانی برای آگاهی بخشی و ارزش مندی مردم، محل جلب قلوب و افزایش دانش مردم باشد و ما باید در دست هم این کارها را پیش ببریم.
وی بیان کرد: در اینمیان اوقاف، شورای هماهنگی ائمه جمعه، خود امامان جمعه و از طرف دیگر متخصصین این طرح هر مسجد یک حقوقدان که در مسائل حقوقی سر رشته دارند در نوک جبهه این خدمت رسانی قرار دارند.
صادقی با تاکید بر اینکه طرح هر مسجد یک حقوقدان اقدامی جاهدانه است، گفت: امامان مساجد در اجرای صحیحی این طرح نقش به سزایی دارند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه میزان حضور حقوقدان ها و مردم در مساجد بستگی به امامان مساجد و اهالی محلات برای مطالبه گری آنها در این زمینه دارد، افزود: اگر این مطالبه گری ها زیاد بشود متولیان امر برای خدمت بیشتر گام های موثرتری بر می دارند.
وی بیان کرد: قوه قضاییه با این طرح به دنبال خدمت بیشتر به مردم است و می خواهد این خدمات را افزایش دهد.
صادقی تاکید کرد: امروز دستگاه قضا برخورد جدی با مفاسد دارد اطلاع رسانی مناسبی در این حوزه دارد که این امر به مردم انگیزه می دهد.
وی در پایان بیان کرد: در حال حاضر سالانه حدود ۱۸ میلیون پرونده قضایی در کشور بررسی می شود که با اجرای این طرح به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
انتهای پیام
نظرات