به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از آغاز سال جاری میلادی وجه رایج محلی جدید در زیمبابوه معرفی شد؛ اقدامی که کشور را به بحران اقتصادی و تورم فرو برده است.
دولت امرسون منانگاگوا، رئیس جمهوری این کشور در ژوئن استفاده از دلار آمریکا را در کشور پایان داد که تا حدودی درخواست زیاد برای کمبود ارز را از میان بردارد؛ تصمیمی که به گفته اقتصاددانها تورم را به ۴۴۰ درصد افزایش میدهد و دستمزدها و پس اندازها را از بین میبرد.
اقتصاددانها، تاجران و اپوزیسیون دولت را به تعجیل در ارائه مجدد دلار زیمبابوه بدون پشتوانه منابع ارز خارجی متهم کرده و میگویند، دولت باید برای مهار قیمتهای بالا از سایر ارزها و دلار آمریکا استفاده کند.
رئیس جمهوری زیمبابوه در جریان کنفرانس سالانه حزب زانو-پی.اف گفت: هیچ کشور مترقی نمیتواند بدون وجه رایج مملکتی پیشرفت کند. افراد زیادی هستند که با این مساله مخالفت میکنند. ما هرگز بار دیگر به سمت استفاده از ارزها برنمیگردیم.
سرمایه گذاری خارجی در زیمبابوه بسیار کم است؛ کشوری که یک دهه است با بحران اقتصادی روبروست. نتیجه کاهش استفاده از دلار آمریکا برای پرداخت هزینههای واردات باعث کمبود برق و سوخت میشود و بر تجارتهای مربوط به بخش معدن اثر میگذارد. همچنین در حال حاضر استفاده از ارز خارجی برای خرید کالاهای محلی غیرقانونی است.
همچنین امید به احیای اقتصاد زیمبابوه با روی کار آمدن منانگاگوا پس از کودتای دو سال پیش علیه رابرت موگابه، رئیس جمهوری درگذشته این کشور رنگ باخته است.
رئیس جمهوری زیمبابوه گفته که دولتش به دنبال انجام اصلاحات سخت اقتصادی است که شامل اقداماتی برای کاهش کسری بودجه و رساندن آن به کسری یک رقمی است.
انتهای پیام
نظرات