• دوشنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98091812993
  • خبرنگار : 71124

یک کارشناس با اشاره به لایحه بودجه ۹۹

دولت نباید از ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای کسب درآمد استفاده کند

دولت نباید از ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای کسب درآمد استفاده کند

یک کارشناس اقتصادی گفت که دولت باید در لایحه بودجه ۱۳۹۹ تصمیمات سختی می‌گرفت که این مورد مشاهده نشده، بنابراین انتظار است در تصویب لایحه بودجه این موضوعات مدنظر قرار گیرد. دولت نباید از ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای کسب درآمد استفاده کند و باید به سمت ایجاد درآمدهای مولد برود.

یارمحمدیان، استاد دانشگاه در نوشتاری که در اختیار ایسنا قرار داد، در خصوص وضعیت فعلی اقتصادی کشور، اظهار کرد: مشکل اقتصاد کشور به نحوه اداره عمومی کشور بر می‌گردد. متاسفانه دولت ها انگیزه گرفتن تصمیمات سخت را ندارند. نمونه آن نیز در لایحه بودجه ۱۳۹۹ مشهود است.

وی گفت: انتظار این بود در این شرایط سخت کشور تصمیمات جدی در خصوص بودجه گرفته شود. خصوصا اینکه بخشی از بار فشار اقتصادی از طریق افزایش قیمت سوخت به مردم تحمیل شده است بنابراین دولت نیز باید در این زمینه متحمل فشارهایی شود.

یارمحمدیان گفت: تصمیمات سخت نباید علیه مردم باشد بلکه دولت نیز باید هزینه‌هایی را متحمل شود. از این طریق که با صرفه‌جویی در بودجه های خود با مردم همراهی کند. در بودجه ۱۳۹۹ هیچ صرفه جویی از جانب دولت رصد نمی‌شود. رویه سال‌های گذشته در بودجه سال ۱۳۹۹ ادامه پیدا کرده است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع مالیات‌ها در لایحه بودجه ۱۳۹۹، تصریح کرد: در این لایحه مالیات‌های جدیدی تعریف نشده است. نباید به مالیات به عنوان تنها یک روش درآمد نگاه کرد بلکه باید آن را یک ابزار تنظیمی در نظر گرفت. مالیات بر عایدی سرمایه در همین زمینه است.

وی  ادامه داد: مالیات عایدی بر سرمایه از سوداگران دریافت می‌شود و قرار نیست از مردم عادی این مالیات گرفته شود. این مالیات یکی از ابزارهای مقابله با سفته بازی و سوق دادن نقدینگی به عرصه‌های مولد است.

یار محمدیان در برنامه پایش تاکید کرد:  لایحه بودجه ۱۳۹۹ در حوزه شفافیت نقاط قوتی دارد که می توان به دقیق تر شدن بودجه برخی جداول بودجه اشاره کرد. اما روند سال های گذشته در بودجه سال ۱۳۹۹ ادامه پیدا کرده است و به نظر می‌رسد عزمی برای تغییر ساختاری بودجه وجود ندارد.

وی ادامه داد: در مالیات‌ها باید تغییراتی اساسی صورت می‌گرفت که در لایحه بودجه ۱۳۹۹ مشاهده نمی‌شود. به عنوان مثال مالیات گرفتن از موسسات کنکور که خود گردش مالی برابر وزارت آموزش و پرورش دارند، خود یکی از تغییرات می‌توانست باشد که اعمال نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha