علی محمد فزوه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: خبرگزاری ایسنا به صورت غیر رسمی کار خود را از آبان ماه ۱۳۷۸ به صورت غیر رسمی آغاز و در ۱۶ آذرماه همان سال رسمیت پیدا کرد. در ابتدا باید یادی از علی منتظری و ابوالفتح فاتح از پایه گذاران ایسنا کنم که برای راه اندازی این خبرگزاری تلاش بسیاری کردند.
وی افزود: در گذشته و در آن زمان دو خبرگزاری بیشتر نبود، خبرگزاری جمهوری اسلامی که خبرگزاری رسمی دولت بود و دیگری دفتر مرکزی خبر که مربوط به صدا و سیما بود. بنابراین هر دو این خبرگزاریها وابسته به دولت بودند و خبرگزاری غیر دولتی و حالت خصوصی در کشور وجود نداشت، ایسنا اولین خبرگزاری غیر دولتی بود که فعالیت خود را آغاز کرد.
رئیس اسبق جهاد دانشگاهی اصفهان با بیان اینکه خبرگزاری ایسنا در ابتدا به نام موسسه ایسنا فعالیت خود را آغاز کرد، تصریح کرد: ایسنا اولین جایی بود که برای پوشش اخبار کشور به صورت مستقل عمل میکرد و کسانی که وارد این مجموعه شدند، همه دانشجویان، افراد خلاق و بدون وابستگی به حزب با نهادی بودند.
فزوه ویژگیهای اصلی ایسنا را مورد اعتماد بودن برای مردم دانست و گفت: به یاد دارم زمانی بودجه خبرگزاری جمهوری اسلامی شاید ۱۰ برابر ایسنا بود، اما از نظر خروجی خبر همتراز و در پاره ای موارد ایسنا بیشتر بود، به نوعی قابل مقایسه نبود.
وی که از موسسان و پایه گذاران ایسنا در اصفهان است در خصوص امکانات و شرایط گذشته ایسنا، گفت: در گذشته امکانات بسیار کم بود. با همان امکانات بسیار کمی که از جهاد دانشگاهی داشتیم و تنها با یک نفر پرسنل فعالیت خبری ایسنا آغاز شد. یک ضبط صوت بزرگ داشتیم که همراه خودمان به برنامهها میبردیم و بعد اخبار و مصاحبهها را از روی نوار کاست پیاده میکردیم و بعد آن را یا به صورت دست نویس و یا تایپ شده برای تهران فکس میکردیم. این پروسه تهیه و ارسال و انتشار یک خبر ۲ یا ۳ روز به طول میانجامید.
رئیس اسبق جهاد دانشگاهی اصفهان ادامه داد: در واقع فعالیت ایسنا را از یک اتاق زیر شیروانی و با کمترین امکانات به صورت مستقل آغاز کردیم که امروز به یکی از مراکز فعال و و پویای کشور تبدیل شده است.
فزوه خاطرنشان کرد: بیشتر اخباری که در گذشته بر روی خروجیها میرفت بیشتر انحصاری دو خبرگزاری دولتی بودند و بیشتر تحت تأثیر گرایشات سیاسی قرار میگرفتند. مردم نیز برای پیگیری اخبار به سمت خبرگزاریهای خارج از ایران روی آورده بودند. کار جهاد به سرانجام رساندن کارهای روی زمین مانده بود و راه اندازی چنین فضایی یکی از اقداماتی بود که باید انجام میشد.
وی تصریح کرد: هیئت مدیرهای که در ابتدا راه اندازی شد به دنبال خبررسانی سریع، صحیح و صریح بودند. در این مسیر تهدیداتی هم وجود داشت، اما سعی کردیم که خبرها را از کانالهای مختلف دریافت و کار کنیم. بع تمام برنامه ریزیهایی اولیه که برای ایسنا داشتیم، رسیدیم و بعد از خبرگزاری ایسنا این مسیر برای راه اندازی خبرگزاریهای دیگر باز شد.
رئیس اسبق جهاد دانشگاهی اصفهان با بیان اینکه ایسنا یکی از مراکزی رسمی خبری مرجعی مورد اعتماد برای مردم است، تصریح کرد: طبیعی است که قدرتهای بیرونی و پشت پرده در این مدت به دلیل تنگ نظریهایی که داشتند موانعی در جهت تضعیف ایسنا ایجاد کنند .
فزوه در خصوص مقایسه زمان حال و گذشته ایسنا و وضعیت رسانه، گفت: شرایط حال با گذشته به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست. استفاده از تکنولوژیهای به روز و اینترنت در اطلاع رسانی خبری کمک بسیاری میکند، اما در گذشته مشکلات بسیاری داشتیم، به ویژه در بخش عکاسی خبری موانع زیادی داشتیم. در بسیاری مواقع نیز باید تلاش زیادی میکردیم تا ایسنا را به مسئولان و افراد بشناسانیم و توضیح دهیم که ایسنا چیست و فعالیت ما در چه ارتباطی است؟ اما اکنون همه ایسنا را به خوبی میشناسند و با آن در ارتباط هستند. در گذشته باید تلاش زیادی برای شناساندن ایسنا میکردیم.
وی بیشترین تأثیرگذاری خبری ایسنا را در جریان اسید پاشی ها در اصفهان دانست و گفت: ایسنا از نظر پوشش خبری در مورد قضیه اسید پاشی به خوبی و حرفهای رفتار کرد، البته در این میان آسیبهای زیادی هم به ایسنا وارد شد و مشکلات زیادی برای این رسانه ایجاد کردند.
وی در خصوص توصیه به خبرنگاران، اظهار کرد: خبرنگاران و عکاسانی که در ایسنا هستند، بیشتر از روی عشق و علاقه کار میکنند و این اصلیترین واقعیت قضیه است. باید محلی که در آن کار میکنند را دوست داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات