مهدی قائمی، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بسیاری از نانهای مصرف مردم حاوی مواد ارزشمندی نیست، گفت: نتایج تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا ثابت کرده است که مصرف بیسکویت و کیک به دلیل استفاده زیاد از چربی، مواد نگهدارنده و قند میتواند موجب از دست دادن حافظه و فراموشی شود و این درحالی است که طی یک دهه اخیر بیسکویتها بخشی از صبحانه کودکان را تشکیل میدهند.
وی از انجام مطالعاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این مطالعات به فرمولاسیون گیاهی برای تولید نانهای رنگی ویتامینه دست یافتیم که حاوی ویتامینها و عناصر مختلف مورد نیاز بدن است.
قائمی، "هویج"، "اسفناج"، "لبو"، "پاپریکا" و "زرد چوبه" را از جمله گیاهان استفاده شده در این نانها دانست و یادآور شد: رنگدانهها و ویتامینهایی که از این گیاهان برای تولید نانهای رنگی به کاربرده شد، علاوه بر آنکه مقاومت در برابر گرما دارد، حاوی عناصری چون "آهن"، "روی" و "ویتامین A" است.
مجری طرح با بیان اینکه در این نانها از هیچ مواد شیمیایی استفاده نشده است، اضافه کرد: از آنجایی که نان قوت غالب مردم ایران است، اضافه کردن این ویتامینها به نان و جایگزین شدن آن در سبد غذایی کودکان میتواند به شکل جهشی مشکلاتی نظیر فقر آهن را در کودکان کاهش دهد.
این محقق با بیان اینکه این محصول علاوه بر ثبت اختراع در مرکز مالکیت فکری و معنوی، دارای تاییدیه علمی از پژوهشکده گیاهان دارویی است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر این نانهای رنگی در دو شهر اصفهان و شیراز تولید میشوند.
انتهای پیام
نظرات