• شنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98091611595
  • خبرنگار : 50130

مقصر اصلی آتش‌سوزی مرگبار در تالار عروسی سقز چه بود؟

مقصر اصلی آتش‌سوزی مرگبار در تالار عروسی سقز چه بود؟

ایسنا/کردستان در بررسی و تحلیل های کارشناسانه بعد از وقایع و حوادث، با ضعف ها و سوالات بی جواب زیادی روبرو می شویم که در نهایت جایگاه و نقش ارگان های نظارتی، اجرایی و آموزشی بیشتر نمود می یابد و می طلبد مسئولان و مدیران به جای پاس دادن مشکلات به هم دیگر چاره ای ریشه ای و صحیح برای مقابله با بحران های بعدی بیاندیشند.

حادثه دلخراش انفجار گاز در سقز، پنج شنبه ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه شب در تالار «مانگه شه و» رویداد و متاسفانه تعدادی از مهمانان این عروسی جان خود را از دست دادند و عده ای نیز زخمی و راهی مراکز درمانی شدند.

یکی از شاهدان عینی این حادثه دلخراش می گوید: به محض اینکه گاز آتش گرفت، برق تالار خاموش شد و مردم هم از ترس به سمت درب تالار برای خروج هجوم بردند که متاسفانه تعدادی صندلی در جلوی در هم چیده شد بود.

مهمانی دیگر در این عروسی توضیح می دهد، که هجوم ازدحام به سمت در تالار به حدی شدت داشته است که هر کس می توانست بیرون می آمد و هر کس هم نمی توانست روی زمین می افتاد و گیر می کرد.

کامیل کریمیان، فرماندار سقز علت اصلی حادثه را پاره شدن و آتش گرفتن شیلنگی که برای سیستم گرمایشی تالار مورد استفاده قرار گرفته، اعلام کرده است و گفته که مردم در پی این حادثه هول شده اند و زنان و بچه های زیادی زیر دست و پا مانده اند و ۱۱ نفر کشته و ۳۸ نفر نیز زخمی شده‌اند.

همچنین، رییس مرکز آتشنشانی سقز نیز در تشریح این ماجرا گفته، هیچ انفجاری روی نداده است اما چون سطح گاز ال پی جی به گونه ای بوده که در زمان خروج از کپسول موجب ایجاد آتش زیادی شده است، مردم بادیدن آتش ترسیده اند و به سمت در هجوم برده اند.

بر اساس این گزارش، فارغ از تمامی قصورات موجود در این حادثه،اعم از نبود کپسول اکسیژن در تالار عروسی، استاندارد نبودن تالارهای عروسی در سقز که گفته شده این اماکن به منظور مرغداری و گاوداری احداث شده اند، پیداست که اگر چه انفجاری رخ نداه و هیچ کس بر اثر آتش سوزی جان خود را از دست نداده است، اما "ترس" و آگاهی نداشتن در مورد مدیریت صحیح بحران عاملی اصلی در رخ دادن چنین فاجعه ای به شمار می آید.

مالک تالار عروسی سقز بازداشت شد

استاندار کردستان، بهمن مرادنیا در راس هیاتی از مسئولان مربوطه برای بررسی جوانب قضایای حادثه آتش سوزی در تالار سقز، وارد این شهرستان شد و ضمن بازدید از محل وقوع حادثه و عیادت از مصدومین حادثه، در مراسم ختم ۲ تن از جانباختگان شرکت کرد.

وی بیان کرد: مالک تالار شب گذشته بلافاصله بعد از وقوع حادثه به دستور دادستان بازداشت شده و امروز هم یک کارگروه برای پیگیری و نظارت بر وضعیت ایمنی واحدهای فعال در این حوزه در سطح استان تشکیل شده است.

اهمیت ساخت اصولی اماکن تجمعی

سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تاکید بر اهمیت ساخت اصولی اماکن تجمعی،‌ گفت: تعداد درب‌های خروجی مناسب، راهروی خروجی دارای نور کافی،‌ رسیدن معبر نجات به خیابان اصلی و... از نکات مهم هنگام ساخت محل‌های تجمعی است.

وی ضمن ابراز تاسف از حادثه انفجار در تالار عروسی که منجر به فوت ۱۱ نفر در شهرستان سقز شده است، گفت: این حادثه اهمیت ساخت اصولی اماکن تجمعی را به ما یادآور شد. تعبیه خروج اضطراری در اماکن تجمعی بسیار حائز اهمیت است، تاجایی که اهمیت آن کمتر از نصب سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق نیست.

وی افزود: تعداد درب‌های موجود در اینگونه اماکن باید متناسب با تعداد نفراتی باشد که قرار است در محل مورد نظر حضور داشته باشند. همچنین نکته مهم دیگر این است که همه درب‌ها در یک سمت نباشند و جهت باز شدن درب نیز به بیرون از سالن باشد.

ملکی با تاکید بر رعایت نکات ایمنی در طول زمان برگزاری مراسم در سالن‌های تجمعات، اظهار کرد: در طول مراسم درب‌های خروجی نباید قفل باشند؛ ضمن آنکه برای مسیر خروج اضطراری باید نور کافی درنظر گرفت و در نهایت این محل تعبیه شده به یک خیابان آزاد منتهی شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از مردم می‌خواهیم هنگام بروز حادثه آرامش خود را حفظ کرده و افراد جوان‌تر و سالم‌تر هنگام خروج به سالمندان، کودکان و ... کمک کنند. البته تمام توصیه‌های ذکر شده در شرایطی محقق می‌شود که نظارت بر ساخت اماکن به درستی صورت گیرد.

نبود استاندارد عامل اصلی اتفاق تالار "مانگه‌شه‌و" سقز  

هیوا اردلان، سرپرست نظارت بر اجرای استاندارد استان کردستات در بحث استاندارد سازی تالارها گفت: ساختمان تالار، دارای نقشه و مشخصات و پروانه ساخت از طرف شهرداری بوده ولی پایانکار آن صادر نشده و از نظر شهرداری بهره برداری از آن مجاز نبوده است.

وی افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت بر اساس ضوابط قانونی خود برای آن پروانه کسب صادر کرده و چون مطابق قانون نظام صنفی نیازی به استعلام از شهرداری نیست، این اقدام صورت نگرفته است.

سرپرست نظارت بر اجرای استاندارد استان کردستان بیان کرد: آتش نشانی نیز چندین بار جهت بازرسی به محل مراجعه کرده که هربار تعطیل بوده و امکان دسترسی به تالار فراهم نشده است، برای این اماکن(تالارهای پذیرایی) استاندارد ملی تدوین نشده و اماکن مشابهی نیز که دارای استاندارد ملی تدوین شده می باشند(مجتمع های اقامتی و رستوران های بین راهی)، اکثرا استاندارد آنها تشویقی بوده و الزامی به اخذ تاییدیه استاندارد ندارند که در صورت تمایل، مالک می تواند استاندارد مکان مورد بهره برداری را اخذ نماید.

وی ادامه داد: در این موارد و مواردی که استاندارد مکان عمومی اجباری می باشد(مانند شهربازی های سرپوشیده) قبل از صدور پروانه استعلامات لازم از آتش نشانی و ارگان های ذیربط جهت بررسی سیستم های اعلام حریق و اطفا حریق و ورودی ها و خروجی های آن و تامین ایمنی مکان مورد نظر اخذ خواهد شد.

اردلان افزود: در این مکان از کپسول LPG برای تامین سوخت گرمایش استفاده شده که مجاز نیست و احتمالا بخاری و شیلنگ مورد استفاده نیز غیراستاندارد بوده اند.

وی عنوان کرد: طی جلسات برگزار شده در این راستا، مقرر گردید بررسی لازم در خصوص تالارهای پذیرایی و اماکن مشابه آن انجام گرفته و پس از بررسی کلیه جوانب آن، در صورت لزوم تدوین استاندارد این اماکن به سازمان ملی استاندارد پیشنهاد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha