ایرج احمدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: صنایع کوچک و متوسط مزایای بالاتری نسبت به صنایع بزرگ دارند؛ زیرا نوآوری، اشتغالزایی، انعطافپذیری و حجم سرمایهگذاری پایین در این صنایع بیشتر است، اما دارای معایبی مانند بازاریابی نیز هستند. با این وجود صنایع کوچک نیازمند حمایت و توجه ویژه در زمینه توسعه زیرساخت، توسعه بازار، بهبود فضای کسب و کار و توسعه فناوری نیز است.
این مسئول ادامه داد: شهرک صنعتی استان زنجان، ۸۵۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۷۰ درصد آن مختص واحدهای تولیدی کوچک است و در سال گذشته ۷۰ واحد توانست صادرات به کشورهای دیگر داشته باشد اما در حال حاضر برخی از واحدهای کوچک شهرک صنعتی غیرفعال است.
وی افزود: در صورتی که همه واحدهای کوچک فعال شود به همراه صنایع بزرگ استان میتواند برای ۵۰ هزار نفر اشتغالزایی داشته باشد؛ اما در حال حاضر برخی از واحدهای کوچک غیرفعال است و مجموع اشتغال ایجاد شده واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ استان کمتر از یکسوم این مقدار است.
احمدی تصریح کرد: ۷۰ درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی استان، واحدهای کوچک هستند و ۱۷ درصد واحدهای تولیدی شهرک صنعتی زنجان غیرفعال است؛ زیرا سالانه مشکلاتی در واحدهای صنعتی کوچک ایجاد میشود که موجب خروج این واحدها از چرخه تولید میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان، یادآور شد: وجود مشکلاتی از جمله اختلاف بین شرکا، قدیمی بودن دانش فنی، مشکلات فرسودگی در تاسیسات، ورود برخی کالاهای مشابه به کشور که واحدهای کوچک، توان رقابت با آنها را ندارند، موجب تعطیلی واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی استان میشود.
وی خاطرنشان کرد: با ورود کالاهای مشابه داخلی، کارخانجات کوچک توان رقابت را از دست میدهد و برخی از واحدها به همین دلیل از چرخه تولید خارج میشوند تا اینکه دوباره مواردی از جمله تعرفه ورود برخی کالاها اعمال و در نهایت رونق دوباره صنایع کوچک در استان تجربه شود.
انتهای پیام
نظرات